Ontruimingsinstallatie Cerberus PACE Compact biedt maatwerk voor middelgrote gebouwen

| Siemens | 3 min | 10 maart 2021 11:32
Afbeelding: De Cerberus PACE Compact | Copyright: Siemens
  • Cerberus PACE voldoet aan alle eisen voor omroep- en ontruimingsinstallaties, van eenvoudige tot omvangrijke toepassingen
  • Geluid van professionele kwaliteit

Net als grote gebouwen moeten ook kleine tot middelgrote gebouwen, op basis van hun functionaliteit en oppervlakte, voldoen aan het wettelijk Bouwbesluit en daarom beschikken over een genormeerde ontruimingsinstallatie om tijdig de mensen die zich in het gebouw bevinden te ontruimen in geval van brand of andere calamiteiten. Speciaal voor dit marktsegment lanceert Siemens Smart Infrastructure een nieuwe versie van de bestaande Cerberus PACE Modulair, wat de omroep- en alarmeringsoplossing geschikt maakt voor nog meer toepassingen. Samen bieden Cerberus PACE Modulair en Compact een uitgebreide oplossing voor omroepen en ontruimingsalarmering, die kan worden geïntegreerd met brandbeveiligingssystemen. Dit maakt nog meer maatwerk mogelijk om personen, goederen en bedrijfscontinuïteit te beschermen.

"Dankzij de Cerberus PACE-systemen kan de gebruiker met één enkele oplossing voorzien in alle behoeften op het gebied van ontruimingsalarmering, omroepen en kwalitatief hoogwaardig audio. De Cerberus PACE Compact beschikt over dezelfde geavanceerde technologie als het modulaire systeem, maar is bedoeld voor kleine en eenvoudige toepassingen. Hierdoor is het systeem in grote mate aanpasbaar en is het een kostenefficiënte oplossing ", aldus Erdal Buke, productmanager bij Siemens Smart Infrastructure.

Gefaseerd upgraden verouderde systemen

Een ontruimingsinstallatie kan mensenlevens redden. Daarom moeten, conform het Bouwbesluit, middelbare scholen, kleinere hotels, kantoor- en andere kleinschalige gebouwen er verplicht één hebben. Het Cerberus PACE Compact systeem kan men simpelweg aan de muur ophangen en kan flexibel worden afgesteld op het specifieke gebouw. Indien nodig kan het systeem later eenvoudig worden uitgebreid met een nieuw Compact systeem. Bovendien is het geschikt voor het gefaseerd upgraden van verouderde systemen. Professionele geluidskwaliteit maakt kristalheldere communicatie mogelijk, of het nu noodsituaties, algemene aankondigingen of achtergrondmuziek betreft.

Maximale prestaties voor maximale veiligheid

Ontruimingssystemen zijn van cruciaal belang voor het waarschuwen van mensen in noodsituaties, waarbij duidelijke communicatie nodig is om een snelle evacuatie in gang te zetten en vervolgens in goede banen te leiden. Cerberus PACE Compact is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Compact 400 en Compact 1000. Cerberus PACE Compact is ontworpen voor wandmontage en biedt, ondanks de relatief kleine afmetingen, een vermogen tot 2000 watt en een extra back-up- en piloottoonversterker. Dit soort prestaties is gewoonlijk alleen mogelijk bij veel grotere rack-systemen. Cerberus PACE-systemen voldoen volledig aan EN 54-16. Het Cerberus Compact systeem biedt uitgebreide redundantie, zodat er voldoende reserve versterker capaciteit is.

Waarborgen van bedrijfscontinuïteit

Om de configuratie en het beheer van alle componenten te vereenvoudigen, beschikt Cerberus PACE over speciale configuratiesoftware wat real-time engineering mogelijk maakt. Het systeem kan worden geconfigureerd terwijl het in bedrijf is, zonder enige verstoring van de normale activiteiten. Het systeem hoeft niet te worden stilgelegd voor onderhoud of bij wijziging van de configuratie. Door toegang op afstand is de bedrijfscontinuïteit gegarandeerd, ongeacht de omgeving. Dit is een belangrijke overweging bij toepassingen waarbij 24/7 werking is vereist.

Flexibiliteit en compatibiliteit

De geavanceerde modulaire en schaalbare systeemarchitectuur zorgt ervoor dat Cerberus PACE kan worden aangepast aan alle soorten gebouwen en vereisten. Cerberus PACE Compact kan worden gecombineerd met het Modulair-systeem met gebruik van hetzelfde netwerk en dezelfde configuratietools en biedt zo een ruimere keuze aan ondersteunende producten (zoals versterkers of audiomatrix), terwijl het ook kostenoptimalisatie mogelijk maakt. Bovendien kunnen beide systemen worden gebruikt voor gefaseerde vernieuwing van oudere omroep- en ontruimingssystemen (vaak met behoud van bestaande bekabeling), waardoor het systeem toekomstbestendig wordt gemaakt en beter aansluit op veranderende eisen. Cerberus PACE Compact biedt tot slot de nodige flexibiliteit in het installatieproces; door gebruik te maken van isolatoren kunnen de luidsprekers in een ringleiding worden gemonteerd. Hierdoor bespaart men kosten op het aanleggen van functiebehoud bekabeling. Het blijft mogelijk om de bekabeling van de luidsprekers in steeklijn uit te voeren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.