Snyk verbetert developer-first security met een Series E-investering

Bedrijf breidt daarnaast het leiderschapsteam uit en vergroot de wereldwijde footprint

| Snyk | 6 min | 10 maart 2021 13:18
Copyright: Snyk
Snyk, toonaangevend bedrijf in cloud native-applicatiesecurity, kondigt vandaag een Series E-financiering aan ter waarde van $300 miljoen. De transactie omvat zowel primaire als secundaire aanbiedingen en resulteerde in $175 miljoen aan nieuw kapitaal in het bedrijf. Het bedrijf heeft tot nu toe in totaal $470 miljoen opgehaald met een waardering van $4,7 miljard na deze ronde; een verviervoudiging sinds begin 2020.

De investeringsronde werd mede geleid door Accel en Tiger Global, met deelname van bestaande investeerders Addition, Boldstart Ventures, Canaan Partners, Coatue, GV (Google Ventures), Salesforce Ventures, Stripes en fondsen beheerd door BlackRock. Nieuwe investeerders zijn onder meer Alkeon, Atlassian Ventures, Franklin Templeton, Geodesic Capital, Sands Capital Ventures en Temasek.

Met deze investering kan Snyk voldoen aan de snelgroeiende wereldwijde vraag naar het Cloud Native Application Security Platform van het bedrijf; de enige developer-first-oplossing die security-zichtbaarheid en automatisch herstel biedt voor elk cruciaal onderdeel van moderne applicaties, inclusief de applicatiecode, open source dependencies, containers en infrastructure as code.

Het bedrijf kondigt daarnaast de aanstelling aan van Chief Marketing and Customer Experience Officer Jeff Yoshimura, CIO Erica Geil, Vice President Asia Pacific Japan (APJ) Sales Shaun McLagan. Daarnaast benoemt de organisatie twee nieuwe bestuursleden: Michael Scarpelli, Chief Financial Officer bij Snowflake en Ping Li, Partner bij Accel.

"Onze voortdurende focus op de ervaring van de 2,2 miljoen ontwikkelaars die allerlei soorten applicaties veilig bouwen met Snyk heeft geleid tot ons hedendaags succes, en we geloven dat er nog een exponentiële generational opportunity in onze toekomst ligt", aldus Peter McKay, CEO van Snyk. "Deze recente investering stelt ons in staat om onze groei op elk niveau te versnellen met een verdubbeling van onze succesvolle product-led growth-strategie, een uitbreiding van ons klantenbestand, het wereldwijd werven van talent voor ons team en geografische uitbreiding."

Security in transformatie

Met 43% van de datalekken die vandaag de dag rechtstreeks in verband staan met kwetsbaarheden in applicaties (Verizon 2020 Data Breach Investigations Report), hebben organisaties over de hele linie zich gerealiseerd dat een nieuwe aanpak van security dringend nodig is. Sinds de oprichting in 2015 is het transformeren van de legacy-industrie de leidende visie van Snyk geweest, waarbij ontwikkelaars security vroeg in het ontwikkelingsproces kunnen inbouwen in plaats van wachten om het over te dragen aan een apart security-team wanneer de ontwikkeling is voltooid.

Tegelijkertijd heeft digitale transformatie, samen met de cloud, tot nog meer geleid. Softwarereleases die vroeger een paar keer per jaar voorkwamen, zijn nu geëxplodeerd tot meerdere keren per dag. Elk bedrijf dat DevOps al omarmt, moet snel evolueren naar DevSecOps, om een developer-first-mentaliteit te omarmen en de volledige cloud native-stack te beveiligen. Met het Snyk Cloud Native Application Security Platform kunnen moderne ontwikkelaars veilig bouwen zonder de snelheid op te offeren die hun bedrijf nodig heeft om succesvol te kunnen concurreren.

Hierdoor heeft Snyk een toonaangevende rol gespeeld bij de transformatie van de traditionele rol van de ontwikkelaar. Ontwikkelaars hebben nu meer autoriteit en zelfstandigheid gekregen op het gebied van security en de zogeheten shift left van deze rol is in een stroomversnelling geraakt. Om succesvol te zijn, hebben ontwikkelaars realtime, geautomatiseerde security optimalisatie voor hun code nodig en dat het liefst geïntegreerd in de tools die ze nu gebruiken voor hun workflow. Tegelijkertijd hebben security-teams meer samenwerking met ontwikkelaars nodig om security en beheer op schaal mogelijk te maken voor het continu vernieuwen van applicaties, infrastructuur en cloud-services van de organisatie.

"We ontmoetten het Snyk-team voor het eerst aan het begin van hun reis, als vroege investeerders", aldus Ping Li, Partner van Accel. “Tijdens onze samenwerking zijn we getuige geweest van de enorme toewijding van Snyk aan ontwikkelaars- en security-teams en hebben hun oorspronkelijke visie werkelijkheid zien worden. We kijken ernaar uit om de successen van Snyk in 2021 en daarna te ondersteunen."

Meer ontwikkelaars op meer plaatsen bereiken

Met naar schatting 27 miljoen softwareontwikkelaars wereldwijd op dit moment, zal dit aantal het komende decennium naar verwachting met 75% groeien. Snyk heeft lang geïnvesteerd in het bevorderen van andere developer-first-bedrijven om security in te bedden in het diverse ecosysteem van ontwikkelaarstools, waardoor ze uiteindelijk kennis maken met een nieuwe manier van werken die zorgt voor meer security-maatregelen zonder meer wrijving of frustratie.

De Snyk Intel Vulnerability Database ondersteunt innovatieve, op ontwikkelaars gerichte technologiebedrijven, waaronder Atlassian, Datadog, Docker, Dynatrace, Google, Red Hat, Salesforce en Twilio. Snyk heeft het voorrecht dat leden van dit ecosysteem rechtstreeks deelnemen aan deze laatste financieringsronde.

"Wij geloven dat de developer-first-benadering van Snyk tegenwoordig een fantastisch hulpmiddel is voor ontwikkelaars en organisaties", aldus Chris Hecht, hoofd Corporate Development bij Atlassian. "Snyk heeft al een aantal geweldige integraties met onze tools laten zien en we zijn nu erg blij om onze samenwerking uit te breiden via een investering van Atlassian Ventures."

"Salesforce Ventures was een vroege investeerder in Snyk en we zijn erg blij om ons partnerschap nog verder uit te breiden, vooral omdat Snyk wordt ingezet in verschillende ontwikkelteams bij Salesforce", aldus Alex Kayyal, Partner van Salesforce Ventures International. "Nu de transformatie zich versnelt in deze digitale wereld, blijft de visie van Snyk om bedrijven in staat te stellen security eerder in de ontwikkelingscyclus te betrekken, diep weerklank vinden."

Uitbreiding leiderschapsteam

Om Snyk te helpen bij de uitvoering van de volgende groeifase, heeft Snyk zijn leiderschapsteam versterkt met de toevoeging van Chief Marketing and Customer Experience Officer, Jeff Yoshimura, Chief Information Officer, Erica Geil en Vice President, APJ Sales, Shaun McLagan.

Yoshimura heeft 25 jaar ervaring in het leiden van teams bij Elastic (NYSE), Zuora (NYSE) en Salesforce (NYSE). Yoshimura heeft de afgelopen zes jaar bij Elastic gewerkt, waar hij het bedrijf heeft helpen opbouwen van de start tot een beursgang, en waar hij een wereldwijd marketingteam van 150 personen heeft geleid. Met de focus van Snyk op product-led growth, zal Yoshimura de community-, marketing-, klantsucces- en serviceteams leiden om een volledig geïntegreerde, klantgerichte ervaring te garanderen.

Geil komt over van Groupon (NYSE), waar ze meer dan tien jaar werkte in engineering-, IT- en operationele functies, meest recent als Vice President of Global Engineering and Operations. In haar nieuwe rol is Geil van plan om een verenigde technische en securityvisie en -strategie te creëren waarmee Snyk kan opschalen in overeenstemming met zijn ambitieuze verwachtingen.

McLagan zal de uitbreiding en groei van Snyk in APJ leiden en de go-to-market-teams van Snyk uitbouwen in Australië, India, Japan, Korea, Nieuw-Zeeland en Singapore. McLagan, gevestigd in Singapore, brengt meer dan 25 jaar security- en APJ-leiderschapservaring met zich mee door eerdere banen bij Dell EMC, RSA en Veeam Software.

Nieuwe bestuursleden

Snyk verwelkomt ook twee nieuwe leden in de Raad van Bestuur: Michael Scarpelli en Ping Li.

Scarpelli is momenteel Chief Financial Officer bij Snowflake, voorheen CFO bij ServiceNow van 2011 tot 2019. Zijn ervaring bij innovatieve snelgroeiende beursgenoteerde bedrijven zal van onschatbare waarde zijn voor Snyk tijdens de volgende groeifase.

Li werkt sinds 2004 bij Accel en ontwikkelde een investeringsfocus op cloud native-technologieplatforms. Hij was verantwoordelijk voor tal van investeringen in het verleden met opmerkelijke exits, waaronder Cloudera (NYSE), Demisto (overgenomen door Palo Alto Networks), Heptio (overgenomen door VMware), Sumo Logic (NASDAQ) en Tenable (NASDAQ).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snyk
Snyk is een DevOps-first securitybedrijf dat organisaties helpt om open source veilig te gebruiken. Snyk is de enige oplossing die naadloos en proactief kwetsbaarheden en licentie-inbreuken in open source dependencies en container images vindt en herstelt. De oplossing van Snyk is gebouwd op een uitgebreide, eigen database met kwetsbaarheden, die wordt onderhouden door een gespecialiseerd researchteam in Israël en Londen. Dankzij de nauwe integratie in bestaande DevOps-workflows, broncontrole (inclusief GitHub, Bitbucket, GitLab) en CI/CD-pipelines, maakt Snyk efficiënte beveiligingsworkflows mogelijk en wordt de mean-time-to-fix gereduceerd.
Meer over Snyk
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.