Datto neemt cyberbeveiligingsbedrijf BitDam over

Gepatenteerde beveiligingstechnologie voor de bescherming van cloudgebaseerde toepassingen voor het mkb

| Datto | 2 min | 10 maart 2021 15:13
Copyright: Datto
Datto, wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), heeft BitDam overgenomen, een in Israël gevestigd bedrijf dat cyberdreigingen opspoort.

Het cyber-defense platform van BitDam beveiligt samenwerkingstools, zoals M365 en Google Workspace, tegen ransomware, malware en phishing. De toonaangevende technologie voor het detecteren van bedreigingen is ontwikkeld om 'zero-day'-bedreigingen (een cyberaanval die plaatsvindt op dezelfde dag waarop er een lek wordt ontdekt in software) tegen te houden, inclusief bedreigingen die niet overeenkomen met bekende malwarehandtekeningen. Daarnaast biedt de technologie proactieve beveiliging tegen malware en phishing in de inbox, chat of clouddrive van een gebruiker. Volgens het jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report,– een onderzoek onder MSP’s wereldwijd – melden MSP’s jaar na jaar dat phishing de meest voorkomende oorzaak van succesvolle ransomeware-aanvallen is.

"Cyberweerbaarheid staat centraal bij Datto al sinds de lancering van ons kerninitiatief bedrijfscontinuïteit en de Datto Cloud, meer dan tien jaar geleden", zegt Tim Weller, CEO van Datto. "Deze overname markeert een belangrijke stap, die volgt op onze recente lancering van Ransomware Detection in Datto RMM. Beiden bieden onze 17.000 MSP-partners nieuwe kansen op het gebied van inkomsten en marges, juist nu cyberaanvallen onder MKB’ers toenemen. We verwelkomen het succesvolle beveiligingsteam van BitDam bij Datto nu we doorgaan met het uitvoeren van een ambitieuze security roadmap voor onze partners."

Liron Barak, medeoprichter en Chief Executive Officer van BitDam, voegt hieraan toe: "We zijn razend enthousiast om ons aan te sluiten bij het Datto-team en om samen de security roadmap voor MSP’s vorm te geven nu bedreigingen wereldwijd evolueren." Hij vervolgt: "Dankzij het getalenteerde BitDam-team kunnen onze gepatenteerde technologieën via Datto op nog grotere schaal cloud-gebaseerde remote workforces helpen beschermen tegen onbekende cyberdreigingen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Datto
Als 's werelds toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde software- en technologieoplossingen, geleverd door Managed Service Providers (MSP's), stelt Datto dat er geen grenzen zijn aan wat kleine en middelgrote bedrijven kunnen bereiken met de juiste technologie. Datto biedt oplossingen op het gebied van Unified Continuity, Networking en Business Management en heeft een uniek ecosysteem van MSP-partners gecreëerd. Deze partners leveren Datto-oplossingen aan meer dan één miljoen bedrijven over de hele wereld.
Meer over Datto
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.