VMware verbetert developer- en AI-ready infrastructuur om digitaal zakendoen te bevorderen

| VMware | 4 min | 10 maart 2021 17:29
Copyright: VMware
  • Om de toepassing van AI in grote organisaties te versnellen, certificeert NVIDIA exclusief de recentste VMware vSphere 7-uitgave voor NVIDIA Enterprise AI Software Suite
  • Om compute en storage resources onafhankelijk te schalen, biedt de update van VMware vSAN 7 verbeteringen aan HCI Mesh om zo te voldoen aan dynamische bedrijfs- en workloadvereisten
VMware kondigt portfolio-updates aan die klanten zullen helpen om hun applicaties en infrastructuur te moderniseren. Dankzij de nieuwe releases van vSphere 7 en vSAN 7 kunnen IT-teams nieuwe en bestaande applicaties ondersteunen met een infrastructuur die developer- en AI-ready is, die schaalbaar is (zonder compromissen), die de infrastructuur- en databeveiliging een boost geeft en de bedrijfsvoering vereenvoudigt.

“Infrastructuurbeheerders maken zich sterk om uitdagende, nieuwe gecontaineriseerde applicaties, zoals geavanceerde AI-workloads, te ondersteunen zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging”, zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux van VMware.

“Via onze samenwerking met NVIDIA helpt VMware de vSphere-administrators om hun invloed uit te breiden van traditionele gevirtualiseerde apps naar nieuwe Enterprise AI-omgevingen, naar high-capacity HCI use cases met HCI Mesh van vSAN, en naar beveiligingsgevoelige containerized workloads die kunnen profiteren van de SEV-ES beveiligingsfunctie in AMD EPYC-processors. Met deze nieuwe mogelijkheden kan de infrastructuur probleemloos inspelen op het hoge tempo waarin applicaties veranderen.”

AI-ready infrastructuur om digitaal zakendoen te bevorderen

VMware kondigt een volgende stap aan in de samenwerking met NVIDIA om een AI-Ready Enterprise-platform te leveren (zie ook de eerdere aankondiging van dit partnerschap tijdens VMworld 2020). Dit combineert de toonaangevende compute virtualisatiesoftware van VMware vSphere met de innovatieve NVIDIA AI Enterprise-suite.
Updates voor het AI-Ready Enterprise-platform, ontwikkeld door VMware en NVIDIA, zijn onder andere:
  • NVIDIA heeft de nieuwe VMware vSphere 7 Update 2 exclusief gecertificeerd voor NVIDIA Enterprise AI, een cloud-native verzameling van geoptimaliseerde AI-applicaties en frameworks voor een end-to-end AI-oplossing;
  • De vSphere 7 Update 2 introduceert de ondersteuning voor de NVIDIA A100 en NVIDIA A40 Tensor Core GPU’s in NVIDIA-Certified Systems. Dit, samen met NVIDIA Enterprise AI, biedt klanten de mogelijkheid om vol vertrouwen een end-to-end AI-oplossing in te passen op hun bestaande enterprise virtualisatieplatform, in plaats van AI-projecten uit te voeren in afzonderlijke, moeilijk te beheren IT-silo’s;
  • Klanten kunnen ook de nieuwste generatie NVIDIA GPU’s opnemen in hun virtuele omgeving en gebruikmaken van (nieuwe) functies zoals Multi-Instance GPU (MIG), waarmee GPU-cycli kunnen worden gedeeld door meerdere gebruikers; vSphere vMotion zorgt voor de live migratie zonder onderbrekingen en vSphere Distributed Resource Scheduler (DRS) kan gebruikt worden voor een automatische en initiële toewijzing van workloads om knelpunten die invloed hebben op de prestaties te voorkomen.
“NVIDIA AI Enterprise is een softwaresuite die is geoptimaliseerd, gecertificeerd en ondersteund op VMware vSphere. Met de suite kunnen klanten AI snel en met vertrouwen in productie implementeren, beheren en schalen”, zegt Justin Boitano, vice president en general manager Enterprise and Edge Computing bij NVIDIA. “Door de samenwerking van NVIDIA met VMware kunnen IT-professionals nu de businessteams in hun bedrijf ondersteunen met de meest betrouwbare AI-tools in de sector binnen hun hybride cloudinfrastructuur.”

In september 2020 introduceerde VMware vSphere with Tanzu om Kubernetes binnen handbereik van miljoenen IT-beheerders over de hele wereld te brengen. De huidige update levert een nog snellere, meer schaalbare en veiligere applicatie-ervaring door VMware NSX Advanced Load Balancer Essentials op te nemen als onderdeel van vSphere with Tanzu. Deze integratie biedt klanten met door VMware ondersteunde multi-cloud load balancing voor Kubernetes-clusters met cloud native automation en feilloze upgrademogelijkheden naar de volledige capaciteit van de NSX Advanced Load Balancer Enterprise Edition.

Om klanten up-to-date te houden met Kubernetes, bevat vSphere with Tanzu een vernieuwde supervisor met de nieuwste Kubernetes 1.19-release die cruciale verbeteringen bevat om upgrades te vereenvoudigen en tot meer voorspelbaarheid en stabiliteit in het algemeen leidt. Klanten kunnen de VMware Tanzu-edities kopen als add-on voor vSphere, waardoor ze Kubernetes als onderdeel van hun vSphere-omgeving mogen draaien.

In februari 2021 kondigde VMware ook de algemene beschikbaarheid aan van Cloudian HyperStore en MinIO Object Storage op het vSAN Data Persistence-platform. Hierdoor kunnen klanten efficiënt S3-compatibele objectstores inzetten en gebruiken voor hun AI/ML- en cloud native-applicaties, direct vanuit het hybride cloudplatform van VMware Cloud Foundation met Tanzu.

Beschikbaarheid van de oplossingen

VMware vSphere 7 Update 2 en VMware vSAN 7 Update 2 zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over VMware

VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament.
Meer over VMware

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.