Unit4 ondersteunt finance afdeling Universiteit Twente met slimme next-generation ERP

| Unit4 | 2 min | 11 maart 2021 12:32
Copyright: University of Twente
Unit4, leverancier van cloudbedrijfssoftware voor mensgerichte organisaties, heeft de aanbesteding van de Universiteit Twente voor een nieuw financieel systeem gewonnen. Per 1 januari jl. is daarom de implementatie van Unit4 Enterprise Resource Planning (ERP) gestart. Unit4 ERP zal de finance afdeling onder andere in staat stellen om de corebusiness van de universiteit vollediger te ondersteunen middels inzichtelijkere en per functie verschillende rapportages. Verder wordt handmatig werk vervangen door geautomatiseerde processen, waardoor er meer tijd overblijft voor advies.

De keuze voor Unit4 ERP

De Universiteit Twente had meerdere eisen voor de impelentatie van het nieuwe financiële systeem. De keuze is op Unit4 ERP gevallen vanwege de flexibiliteit die het systeem biedt, onder andere in structuren, de uitgebreide mogelijkheden in de financiële- en projectenadministratie en de flexibele en rol afhankelijke inrichtingsmogelijkheden van rapportages en dashboards. Ook de sterke innovatiestrategie van Unit4 en de gedrevenheid en deskundigheid van de medewerkers maakt dat de Universiteit Twente voor Unit4 heeft gekozen.

Alles up and running in 2022

Na de kickoff in januari zijn de grote lijnen van het project bepaald. Per 1 januari 2022 moeten alle uitgevraagde funcitonaliteiten van Unit4 ERP volledig ingericht zijn en is het personeel van de universiteit in staat zelfstandig te werken met de software.

“Als universiteit hebben we een complexe financiële- en projectadministratie, wat de zoektocht naar een passend systeem niet eenvoudig maakt. Toch werd tijdens de Europese aanbesteding Unit4 ERP unaniem als beste beoordeeld. We gaan de verdere implementatie en samenwerking dan ook met vertrouwen tegemoet.” Aldus Dennis van Zijl, Directeur Finance bij Universiteit Twente.

Lode Maris, Managing Director Benelux bij Unit4: “De Universiteit Twente was tijdens de aanbesteding duidelijk op zoek naar een leverancier waarmee zij een partnership konden aangaan. Tijdens de aanbesteding werd ons duidelijk dat alle randvoorwaarden voor een goed werkend partnership aanwezig zijn. Zowel de Universiteit Twente als Unit4 heeft een duidelijke people first-strategie, waarbij het in alles wat je doet en in iedere keuze die je maakt, draait om de tevredenheid van medewerkers. Deze zelfde mindset maakt dat wij met veel plezier deze samenwerking aangaan.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Unit4ERP
Over Unit4
De next-generation bedrijfssoftware van Unit4 is de drijvende kracht achter veel van ’s werelds meest mensgerichte middelgrote dienstverleners. Het cloudplatform, ERPx, brengt de mogelijkheden van financieel-, inkoop- en projectmanagement, HR en FP&A samen binnen een geïntegreerd cloudplatform dat voorziet in real-time informatie. De software helpt om het inzicht, de effectiviteit en betrokkenheid van het medewerkers te vergroten. Het ondersteunt snelle en voortdurende veranderingen door maatwerk op schaal te leveren voor elke klant, het biedt de juiste tools om de processen in de gehele organisatie te verenigen en mensen met elkaar te verbinden.
Meer over Unit4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.