DataRobot brengt enterprise AI-platform naar Nederlandse markt om organisaties te helpen sneller waarde uit data te halen

Sterke groei wordt voortgezet in Europa

| DataRobot | 2 min | 12 maart 2021 8:30
Afbeelding: Joep Gerrits, Regional Sales Manager bij DataRobot | Copyright: DataRobot
DataRobot, leverancier van een geavanceerd enterprise AI-platform, betreedt de Nederlandse markt en opent een kantoor in Amsterdam. Het platform, met end-to-end automatisering voor het bouwen, implementeren en beheren van machine learning-modellen, maakt data science breder toegankelijk. Bedrijven kunnen zo eenvoudiger AI-modellen bouwen en in gebruik nemen. In Nederland tekenden de Gemeente Den Haag en de Nierstichting als eerste voor het platform van DataRobot.

De introductie in Nederland is een logisch gevolg van de enorme expansie van DataRobot. Het Amerikaanse bedrijf is opgericht in 2012 en is sindsdien exponentieel gegroeid. DataRobot heeft de afgelopen jaren verschillende bedrijven overgenomen, zoals Nutonian, Nexosis, Cursor, ParallelM en Paxata. Sinds de start is er meer dan $750 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. DataRobot wordt inmiddels gewaardeerd op $2,8 miljard en werkt voor veel Fortune 500-ondernemingen. Inmiddels zijn er meer dan twee miljard machine learning-modellen gebouwd op het cloud-platform. Naast het openen van een kantoor in Nederland is DataRobot onder meer actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oekraïne, Singapore en Japan.

“Voorheen vergde machine learning veel tijd en vereiste het veel handmatig programmeren. Daardoor konden organisaties slechts ten dele van de technologie profiteren”, vertelt Joep Gerrits, Regional Sales Manager bij DataRobot. “Er is een tekort aan data scientists, en zonder hen zijn bedrijven beperkt in het aantal modellen dat ze kunnen ontwikkelen en testen. Bovendien is het naar productie brengen van de modellen vaak een issue, omdat de data scientists en degenen die de modellen moeten toepassen niet dezelfde expertise hebben. Dit betekent in veel gevallen dat modellen soms al zijn verouderd tegen de tijd dat ze ingezet zouden moeten worden.”

Integratie kennis data scientists

Om dit probleem op te lossen, integreert DataRobot de kennis van meer dan 400 van ‘s werelds beste data scientists en engineers die het in dienst heeft, in zijn platform. DataRobot beschikt over een uitgebreid arsenaal krachtige, open-source algoritmen en technieken voor machine learning. Deze worden continu up-to-date gehouden, zodat iedere klant zonder uitgebreide ervaring met data science of codeer kennis de best passende AI-oplossing kan kiezen en inzetten.

Gerrits ziet door de krachtige technologie van DataRobot veel kansen om het succes verder voort te zetten op de Nederlandse markt. Om deze te benutten wordt de lokale organisatie snel uitgebreid. “Organisaties zijn niet alleen op zoek naar een manier om sneller en makkelijker modellen te bouwen. Ze willen deze ook naar productie kunnen brengen zodat ze daadwerkelijk waarde opleveren. Wij helpen hen bij beide en hebben daarmee een sterke propositie om ook in Europa snel te groeien.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataRobot
DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.