Drie redenen waarom robuuste mobiele apparaten de enige apparaten zijn die retailers moeten gebruiken

| Zebra | 3 min | 15 maart 2021 12:45
Exclusief
Gewaardeerd
Copyright: Zebra
Als retailers kiezen voor mobiele consumentenapparaten, dan geven ze hun medewerkers technologie om te kletsen en appen, niet voor professioneel gebruik. Deze consumentenapparaten zijn niet ontworpen om effectief en efficiënt te werken in een zakelijke omgeving. Werknemers hebben ononderbroken draadloze connectiviteit, geïntegreerde mogelijkheden voor het scannen van streepjescodes, interoperabiliteit van IT-systemen en beveiliging op bedrijfsniveau nodig, die ook nog eens duurzaam is.

De tijden veranderen en progressieve retailers zetten apparaten in voor een groter deel van het personeel. Maar verandering is juist de reden waarom retailers het zich niet kunnen veroorloven compromissen te sluiten als het gaat om mobiliteit. Mobiele apparaten zijn het middel waarmee bruikbare informatie wordt gedeeld met de eerstelijnsmedewerkers in de retail, zodat ze met vertrouwen de 'beste volgende actie' kunnen ondernemen om klanten tevreden te houden, verliezen te voorkomen en inkomsten te beschermen. Voordat er nog meer geld uit gegeven wordt aan consumentenapparatuur, moeten retailers stilstaan bij de vele manieren waarop ze hiermee de risico's 'normaliseren'. Wat retailers moeten onthouden:
  1. Robuuste mobiele apparaten van bedrijfskwaliteit hebben een langere levensduur dan apparaten van consumentenkwaliteit. Robuuste apparaten die speciaal zijn ontworpen voor gebruik door retailers, volgen geen cyclisch schema voor nieuwe releases. De iteratie van de volgende generatie zal alleen op de markt komen als er aanzienlijke upgrades en verbeteringen zijn die cruciaal zijn voor retailers. Veel fabrikanten van robuuste apparaten zullen functionele en beveiligingsupgrades doorvoeren voor configuratiemogelijkheden op afstand gedurende de gehele levenscyclus van een apparaat. Dit voorkomt dat ze binnen een jaar of twee verouderd raken en helpt de stabiliteit in de activiteiten van retailers te behouden.
  2. Retailwerk is rigoureus, zelfs in de meest gestroomlijnde showrooms. Een deel van de reden waarom smartphones en tablets voor consumenten het moeilijk hebben om te presteren in winkelomgevingen, is dat ze zijn gebouwd met het oog op gedeeld gebruik of de hele dag gebruik. Het typische consumentenapparaat heeft slechts een verwachte levensduur van drie jaar of minder en de kans is zeer groot dat het veel eerder onbruikbaar wordt. Bijvoorbeeld omdat het niet is ontworpen om vaak te vallen of meerdere streepjescodes snel en nauwkeurig in enkele seconden te scannen. Robuuste apparaten, zoals die van Zebra Technologies, hebben specifieke kenmerken, functies en ontwerpelementen die zijn ontworpen op basis van de behoeftes van de retailer. Dat is de reden waarom dit soort robuuste apparaten winkelmedewerkers van dienst kunnen zijn en de productiviteit tot wel tien jaar kunnen verhogen, ondanks gedeeld gebruik en ruwe behandeling.
  3. Verhoogde beveiliging en eenvoudig IT-beheer zijn niet inherent aan consumentenapparaten. Databescherming is buitengewoon belangrijk voor retailers en een goede robuuste mobiliteitsoplossing biedt minimaal beheerde toegang en datacodering om ervoor te zorgen dat persoonlijke en privégegevens veilig blijven. Met een mobiel apparaat van consumentenkwaliteit is er geen oplossing voor een beveiligingscase of mobiel apparaatbeheer (MDM) die retailers het niveau van zichtbaarheid en controle geeft dat nodig is om hun operationele intelligentie of de persoonlijke gegevens van hun klanten te beschermen.
Uit resultaten van Zebra's 2020 Global Shopper Study blijkt dat retailers het minst worden vertrouwd als het gaat om databeveiliging. Slechts 12% van de consumenten vertrouwt er volledig op dat hun persoonlijke gegevens beschermd worden.

Mijn aanbeveling? Profiteer van de vele verschillende beveiligingstools die worden aangeboden bij robuuste apparaten van bedrijfskwaliteit: tools die niet beschikbaar zijn voor consumentenapparaten, ongeacht het aantal services die toegevoegd worden. Als een bedrijf vanaf het begin in robuuste apparaten van bedrijfskwaliteit investeert, verminderd dat de IT-kosten. Ze zijn uitgerust met bedrijfssoftwarecomponenten die verder gaan dan wat 'out-of-the-box' beschikbaar is in de OS-omgeving.
Auteur: Mark Thomson, Retail Industry Director EMEA bij Zebra

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Matig (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Zebra

Zebra (NASDAQ: ZBRA) stelt vooruitstrevende bedrijven in de retail/e-commerce, productie, vervoer en logistiek, gezondheidszorg en andere bedrijfstakken in staat hun concurrenten een stap voor te blijven. Met onze partners maken wij op maat gemaakte end-to-endoplossingen waarmee mensen, goederen en gegevens op intelligente wijze met elkaar worden verbonden en aan de hand waarvan onze klanten bedrijfskritische beslissingen kunnen nemen. Onze toonaangevende oplossingen maken het winkelen voor de klant aangenamer en stellen u in staat uw voorraad te volgen en beheren. Bovendien maken ze efficiëntere toeleveringsketens en betere zorg aan patiënten mogelijk.
Zebra Technologies Corporation en zijn dochteronderenmingen. ZEBRA en de gestileerde afbeelding van het Zebra hoofd zijn handelsmerken van Zebra Technologies Corporation, geregistreerd in vele rechtsgebieden wereldwijd. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.
Meer over Zebra

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.