Medline moderniseert Europese warehouse- en distributieprocessen met toonaangevende warehousemanagementoplossing

Wereldwijde zorgverlener verbindt supplychain en klinische expertise met Manhattan Associates SCALETM

| Manhattan Associates | 2 min | 15 maart 2021 14:17
Copyright: Medline
Manhattan Associates kondigt aan dat de wereldwijde zorgverlener en specialist in medische producten Medline heeft gekozen voor de Manhattan SCALETM warehousemanagementoplossing om de supplychain- en distributiefuncties binnen de Europese activiteiten te moderniseren.

Met roots die teruggaan tot 1910, is Medline van een kleine Amerikaanse fabrikant van schorten, operatiejassen en uniformen uitgegroeid tot een succesvolle wereldwijde leverancier van gezondheidszorgproducten. Sinds de oprichting in 1966 kent Medline 54 jaar van opeenvolgende groei. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem en met verkooppunten in 27 Europese landen neemt de druk op de productie- en distributieprocessen toe.

Tripp Amdur, president van Medline International Group, stelt: "Van oudsher is het de missie van Medline om onze klanten in de gezondheidszorg te voorzien van medische kwaliteitsproducten, professionele service en betrouwbare levering en eerlijke prijzen. Dat is nog altijd onze taak, maar steeds vaker vragen onze klanten om meer. Ze willen een logistieke partner, een bedrijf dat hen in staat stelt zich te concentreren op hun kerntaak, namelijk het verzorgen van patiënten. Ze willen minder tijd besteden aan zich zorgen maken over hoe ze voorraden op de plaats van bestemming krijgen.”

“We realiseerden ons dat een modern warehousemanagementsysteem (WMS) nodig was om onze klanten verbeterde logistieke diensten en analyses te bieden. We hebben voor een best-in-class oplossing gekozen, een robuust systeem dat zich kan aanpassen naarmate de technologie verandert en de wensen van onze klanten zich ontwikkelen.”

“De implementatie van Manhattan SCALETM WMS vindt later dit jaar plaats in onze vestiging in het Verenigd Koninkrijk. Hierna wordt het naar onze andere warehouses in Europa uitgerold”, voegt Amdur toe.

Pieter Van den Broecke, managing director bij Manhattan Associates Benelux en Duitsland: “De gezondheidszorg is cruciaal voor onze samenleving en dat is het afgelopen jaar meer dan ooit duidelijk geworden. We zijn trots dat we het team van Medline Europe kunnen helpen bij het stroomlijnen en moderniseren van de supplychain- en distributiemogelijkheden zodat ze Europese artsen kunnen blijven ondersteunen met essentiële leveringen van apparatuur in de strijd tegen COVID-19.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates (NASDAQ: MANH) is een technologieleider op het gebied van supply chain en omnichannel commerce. We brengen informatie van de hele organisatie samen, van sales aan de voorkant tot supplychainexecutie aan de achterkant. Onze software, platformtechnologie en ervaring zorgen ervoor dat onze klanten op een winstgevende manier kunnen groeien.

Manhattan Associates ontwerpt, bouwt en levert geavanceerde cloud en on-premise oplossingen, zodat u zowel in de winkel als via het netwerk of fulfilmentcentrum de vruchten van de omnichannelmarktplaats kunt plukken.
Meer over Manhattan Associates
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.