Transparantie over security bevordert aankoopbeslissingen

Organisaties zijn meer geneigd technologie en diensten te kopen van bedrijven die transparant zijn over hun continue inspanning op het gebied van security

| Intel | 3 min | 15 maart 2021 15:40
Afbeelding: Is uw technologieleverancier transparant over beveiligingsupdates en oplossingen die beschikbaar zijn? | Copyright: Intel
 • Een wereldwijde studie laat zien dat 73 procent van de respondenten zegt meer geneigd te zijn technologie of diensten af te nemen van bedrijven die veiligheidskwetsbaarheden proactief opsporen, aanpakken en erover communiceren.
 • Intel heeft systemen ontwikkeld om zekerheid over veiligheid en productinnovatie te bieden waarmee klanten beter bestand zijn tegen nieuwe dreigingen.
Intel publiceert de resultaten van een studie naar de mate waarin transparantie, innovatie op het gebied van en continue aandacht voor security van invloed zijn op aankoopbeslissingen. De belangrijkste uitkomst is dat organisaties de voorkeur geven aan technologieleveranciers die transparant en proactief zijn in het helpen van klanten op het gebied van cybersecurity-risico's.

Het inbouwen van security en privacy in producten van begin tot eind is niet alleen een sterk ontwikkelprincipe, maar ook van belang voor klanten omdat ze dan in staat zijn hun veiligheidsniveau goed te beoordelen en alle voordelen uit hun data te halen.

“Security is geen vanzelfsprekendheid. Als je geen kwetsbaarheden ontdekt, zoek je niet goed genoeg”, zegt Suzy Greenberg, vicepresident, Intel Product Assurance and Security. “Intel kiest voor een transparante aanpak op het gebied van security om zo klanten te helpen en productinnovaties te bieden die vanaf de basis beveiliging bieden, workloads beschermen en software sterker maken. Deze kruising tussen innovatie en security zorgt voor vertrouwen bij klanten en partners.”

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek

Ponemon Institute ondervroeg in totaal 1.875 mensen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. De respondenten zijn in hun organisatie verantwoordelijk voor de beveiliging van de IT-infrastructuur en bekend met de aankoop van IT-technologie en services binnen de organisaties.

De belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek in opdracht van Intel

 • 73 procent van de respondenten zegt dat hun organisatie eerder geneigd is om technologieën en diensten aan te schaffen bij technologieleveranciers die proactief zijn in het opsporen, verhelpen van en communiceren over beveiligingsproblemen. 48 procent zegt dat hun technologieleveranciers deze mogelijkheid niet bieden.
 • 76 procent van de respondenten zegt dat het van groot belang is dat hun technologieleverancier hardwareondersteunde mogelijkheden biedt om software-exploits te beperken.
 • 64 procent zegt dat het van groot belang is dat hun technologieleverancier transparant is over beschikbare beveiligingsupdates en oplossingen. 47 procent zegt dat hun technologieleverancier deze transparantie niet biedt.
 • 74 procent zegt dat het van groot belang is voor hun technologieleverancier om ethisch hacken toe te passen om proactief kwetsbaarheden in de eigen producten te identificeren en aan te pakken.
 • 71 procent van de respondenten zegt dat het van groot belang is dat technologieleveranciers doorlopende beveiliging bieden en bewijzen dat ze hun componenten goed kennen en vertrouwen als het gaat om de werking.

Leverancierskenmerken

De belangrijkste bevindingen geven aan dat specifieke leverancierskenmerken van invloed zijn op aankoopbeslissingen. In sommige gevallen is er een aanzienlijke kloof tussen het belang van deze kenmerken en het vermogen van de leverancier om over de mogelijkheden te beschikken. Kenmerken zijn onder meer:
 • Transparantie over beveiligingsupdates en beschikbare oplossingen.
 • Het vermogen van de leverancier om kwetsbaarheden in zijn eigen producten te identificeren en deze te verminderen.
 • Continue security assurance en bewijs dat leveranciers hun componenten goed kennen en vertrouwen wat betreft werking.
 • Door hardware ondersteunde mogelijkheden om gedistribueerde workloads en gegevens die in gebruik zijn te beschermen en te beschermen tegen software-exploits.
Het ontwikkelen van de sterkste producten vereist kracht, prestaties en beveiliging. Beveiligingsmogelijkheden die in hardware zijn ingebed, bieden niet alleen beveiliging tegen actuele bedreigingen, maar verbeteren ook de betrouwbaarheid van de software. Extra beschermingslagen aan de basis en over alle workloads heen beschermen tegen toekomstige bedreigingen.

De aanpak van Intel wordt gedreven door uitgebreid onderzoek en voortdurende integratie van de belangrijkste lessen tijdens de ontwikkelprocessen en -uitvoering. Als gevolg hiervan zijn Intel-producten ontworpen om security assurance en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden te bieden.

Meer achtergrond:

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Intel

Intel (Nasdaq: INTC) is marktleider en creëert technologie die wereldwijde vooruitgang mogelijk maakt en levens verrijkt. Geïnspireerd door de wet van Moore werkt Intel continu aan het ontwerpen en produceren van halfgeleiders waarmee klanten hun grootste uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Door informatie te integreren in de cloud, het netwerk, de edge en elk type computerapparatuur, zorgt Intel ervoor dat het potentieel van data vrijkomt om zo het bedrijfsleven en de samenleving op een positieve manier te transformeren. 
Meer over Intel

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.