John Kindervag, grondlegger van Zero Trust, versterkt Nederlandse cybersecurity dienstverlener ON2IT

| ON2IT | 4 min | 16 maart 2021 10:06
Gewaardeerd
Afbeelding: John Kindervag, Senior VP Cybersecurity Strategy en Group Fellow bij ON2IT | Copyright: ON2IT
ON2IT, de wereldwijd opererende Nederlandse Managed Cybersecurity-organisatie, maakt vandaag bekend dat de grondlegger van de Zero Trust strategie, John Kindervag, bij ON2IT in dienst treedt als Senior VP Cybersecurity Strategy en Group Fellow. De afgelopen vier jaar was Kindervag werkzaam als Field CTO bij Palo Alto Networks. Eerder werkte hij acht en een half jaar lang bij Forrester Research als Vice President en Principal Analyst als onderdeel van het Security and Risk Team. John Kindervag wordt gezien als één van ‘s werelds meest vooraanstaande cybersecurity experts. Hij is vooral bekend als grondlegger van de Zero Trust strategie voor cybersecurity.

“De maatstaf voor academische en praktische Zero Trust expertise.”

Marcel van Eemeren, CEO en medeoprichter van ON2IT: “We zijn enorm enthousiast John aan boord te hebben. We hebben de afgelopen tien jaar nauw met hem samengewerkt om best practices te ontwikkelen voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van Zero Trust netwerken. Zero Trust is compleet geïntegreerd in ons gehele portfolio van Managed Security Services. John’s uitgebreide ervaring in het werken met wereldwijde publieke en private organisaties om hun grootste cybersecurity uitdagingen aan te gaan, en zijn praktische ervaring als Security Consultant, Penetration Tester en Security Architect, voegen een enorme waarde toe aan de ON2IT Zero Trust roadmap voor de komende jaren.”

“ON2IT heeft hiermee de beste referentie op het gebied van Zero Trust voor haar klanten. Met ons Zero Trust Leadership team, bestaande uit onze CTO Lieuwe Jan Koning, CISO professor Yuri Bobbert en John Kindervag als grondlegger, zijn wij de maatstaf voor de academische en praktische expertise en implementatie op het gebied van Zero Trust.”

Organisaties helpen bij het implementeren van Zero Trust.

John Kindervag: "ON2IT heeft meer Zero Trust architecturen en netwerken bij opdrachtgevers geïmplementeerd dan enig ander security bedrijf in de wereld, en ze hebben Zero Trust geïntegreerd in alle aspecten van hun producten en diensten. Door ON2IT’s voortdurende verbeteringen aan hun mSOC™ (Managed Security Operations Center), en de Zero Trust Readiness™ and Zero Trust Fitness™ tools, bieden ze objectieve, meetbare scores die de kloof overbruggen tussen Zero Trust strategie en de operationele kant van cybersecurity. Zero Trust Readiness™ helpt organisaties zich voor te bereiden op Zero Trust. Zero Trust Fitness™ houdt de security operations in lijn met strategie en versterkt de preventie tegen bekende en onbekende cybersecuritydreigingen. Ik kijk ernaar uit om met het ON2IT leadership team de Zero Trust visie verder te ontwikkelen en met onze klanten over de hele wereld samen te werken."

Zero Trust Readiness & Fitness

Lieuwe Jan Koning, CTO van ON2IT, zegt dat de cybersecurityindustrie er niet in is geslaagd de principes van het door Kindervag ontwikkelde Zero Trust model te vertalen naar technologieën, operations en beleid, waarmee ons Security Operations Center wel presteert. Met haar Zero Trust Managed Services™, is ON2IT de eerste MSSP in de branche die deze kloof aanpakt en overbrugt.

"Onze Zero Trust Fitness™ tools definiëren en meten operationele technologie, maatregelen en prestatie tegen een vooraf afgenomen Zero Trust Readiness Assessment™,” zegt Koning. Hij voegt toe dat ON2IT al haar Zero Trust best practices en tools heeft geïntegreerd in haar mSOC™, waardoor deze innovatieve mogelijkheden beschikbaar zijn voor al haar wereldwijde mSOC™ resellers.

“We hebben agressief geïnvesteerd in officiële en volledige Zero Trust opleidingen voor onze wereldwijde partners en resellers, waardoor de lat hoger ligt van onze practitioners van de Zero Trust Strategy,” zegt Koning. Kindervag zal toezicht houden op de strategische richting van onze Zero Trust opleidingen.

Wereldwijde erkenning van Zero Trust

Het Zero Trust model wordt wereldwijd omarmd door bedrijven als Google, Barrett Steel en WestJet Airlines. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, NIST en de NSA raden aan dat alle overheidsinstanties Zero Trust toepassen, in de nasleep van de Solar Winds Data Breach. John Kindervag levert regelmatig commentaar voor onder andere The Wall Street Journal, Forbes en de New York Times. Hij was ook te gast bij nieuwsnetwerken zoals CNBC, Fox News, PBS en Bloomberg als cybersecurity expert, en hij spreekt regelmatig op security conferenties, zoals RSA, SXSW, ToorCon, ShmoCon, InfoSec Europe, en InfoSec World.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ON2IT
ON2IT is een security bedrijf met Nederlandse oorsprong en internationale ambities. In 2005 is het bedrijf opgericht door Lieuwe Jan Koning en Marcel van Eemeren. In 2018 zijn wij internationaal uitgebreid naar de VS met een vestiging in Plano, TX.

Meer dan vijftien jaar ervaring met cybersecurity heeft ons geleerd dat de wensen, prioriteiten, voorwaarden en normen voor cybersecurity per bedrijf erg uiteen kunnen lopen. Daarom kijken wij graag samen met onze klanten naar welke onderdelen de meeste aandacht nodig hebben en implementeren dan bijpassende hard- en software, alsmede regels en maatregelen. Maar dat is niet waar onze dienstverlening stopt.
Meer over ON2IT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.