Ricoh groeit verder in IT-services met acquisitie van Avantage

| Ricoh | 2 min | 16 maart 2021 10:34
Afbeelding: v.l.n.r. Eric Carree (CEO Avantage) en Bob van Heyningen (CEO Ricoh Nederland) | Copyright: Ricoh
  • Acquisitie versterkt de positie van Ricoh als digital services company
  • Klanten van Avantage profiteren van Ricoh’s internationale slagkracht en uitgebreide IT-infrastructuur
Ricoh versterkt haar positie als digital services company op het gebied van IT-services en digitale transformatie door de overname van Avantage. Avantage, hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam, met 160 medewerkers, is een bedrijf in IT-services dat klanten ondersteunt in het verbeteren van de productiviteit met werkplekautomatisering, IT-infrastructuur en cloud services.

De overname biedt Ricoh de mogelijkheid om de bestaande diensten van Ricoh op het gebied van de digitale werkplek en IT-services verder uit te bouwen met onder andere cloud-transitie, IT-consultancy, implementatieadvies, brede Microsoft-kennis en -ervaring, helpdeskservices, remote management services en sales consultancy. Ricoh-klanten kunnen gebruik maken van de uitzonderlijke infrastructuur en specialistische kennis van Avantage op het gebied van de moderne werkplek propositie (GO) en IT-services.

Door de overname is Avantage in staat om haar slagkracht te vergroten en profiteren klanten van Ricoh’s wereldwijde aanwezigheid, actieve ondersteuning, financiële capaciteiten, IT-infrastructuur en internationale kracht. Daarnaast krijgen klanten toegang tot het brede scala aan Ricoh-producten, waaronder document management systemen, business process services, production printing solutions en workplace management.

Avantage blijft onder eigen naam opereren als een dochteronderneming van Ricoh en is verantwoordelijk voor haar eigen activiteiten en resultaten. Het bedrijf wordt onderdeel van de Ricoh Office Services business.

Bob van Heyningen, CEO Ricoh Nederland: “Wij zijn bijzonder blij met deze mooie stap, als onderdeel van onze internationale groeistrategie, om Ricoh verder te versterken als digital services company. Met de kennis en expertise van Avantage kunnen wij onze klanten nog beter vooruithelpen op het gebied van digitalisering en werkplekbeheer. Avantage past erg goed bij ons op het gebied van klanten, medewerkers en oplossingen die ze bieden. Wij kijken uit naar een mooie toekomst samen.”

Eric Carree, CEO Avantage: “Door samen te gaan met Ricoh geven wij invulling aan onze wens voor meer slagkracht als organisatie. Ricoh is internationaal een sterke speler en biedt ons ruimte om verder te groeien en onze wederzijdse klanten nog beter te voorzien van diensten op het gebied van de digitale werkplek en IT-services. Samen zijn we klaar voor een succesvolle toekomst.”

De aandelenoverdracht vindt plaats na definitieve goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ricoh
Ricoh laat mensen beter en makkelijker werken en leven. We helpen klanten informatie en documenten effectiever organiseren en creëren. Veilig, sneller, slimmer en duurzaam. Al meer dan 80 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen.
Meer over Ricoh
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.