Waarom je moet kiezen voor elektrische raamdecoratie

| Powered Blinds | 4 min | 16 maart 2021 17:11
Copyright: Victoria Borodinova via Pexels
Als je het het woord ‘moeten’ hoort of ziet dan gaan misschien je haren al recht overeind staan. “Ik moet helemaal niets!” is dan vaak de reactie. Wees gerust, we gaan niet lobbyen bij de regering om elektrische raamdecoratie wettelijk verplicht te stellen, we gaan je wel overtuigen waarom geautomatiseerde gordijnen écht iets voor jou zijn.

1. Omdat het mooier is

Wat maakt het nou uit of een gordijn automatisch opent of sluit, de raamdecoratie wordt er toch niet mooier van? Jazeker wel, in de eerste plaats omdat een product als PoweredBlinds van Somfy in diverse mooie materialen en kleuren verkrijgbaar is, ook omdat de motor netjes in de cassette weggewerkt is. Het totaal ziet er heel mooi uit zonder die bungelende touwtjes die niemand mooi vindt.

Maar het gaat verder dan alleen het product, je hebt geen vette vingerafdrukken meer op je mooie gordijnen, je hoeft niet aan de stof te trekken en je stelt ze op ieder moment van de dag precies zo in als jij dit mooi vindt. Dit heeft ook te maken met de lichtinval waar je nu meer controle op kunt uitoefenen.

2. Omdat het makkelijker is

Dit voordeel hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. Je opent waarschijnlijk de gordijnen in de ochtend en in de avond. Als het betrekt of de zon juist fel schijnt misschien ook overdag. Zo moet je stiekem toch heel wat handelingen verrichten om de raamdecoratie te bedienen door de dag heen. Je moet al behoorlijk op leeftijd zijn om de tijd te herinneren zonder afstandsbediening voor de televisie. Toen moest je op en neer lopen om te zappen naar een ander kanaal. Niemand zal nu zeggen dat die afstandsbediening een overbodige luxe is, met lampen en gordijnen zal dit ook standaard worden.

De combinatie van geautomatiseerde gordijnen en lampen is overigens een heel vanzelfsprekende match. Lampen aan, gordijnen dicht bijvoorbeeld, of andersom. Je kunt met huisautomatisering voorkeuze programma's maken waarbij je meerdere apparaten met elkaar verbindt. Zo tik je op het scenario “thuisbioscoop”, de lichten dimmen, de raamdecoratie sluit en de slimme deurbel zet je even op stil. Maak het jezelf makkelijker met smart home toepassingen!

3. Omdat het veiliger is

Over slimme producten gesproken, een rookmelder hoeft niet slim te zijn. Dit apparaat moet rook constateren en het vervolgens melden, verder niets. Met een slimme rookmelder zoals Somfy die maakt kun je meerdere melders in serie schakelen en notificaties laten sturen naar jouw mobiel. Je kunt ook de elektrische raambekleding laten openen zodat bewoners meer zicht hebben, en de brandweer direct de situatie kan inschatten.

Zonder touwtjes, om bijvoorbeeld rolgordijnen te bedienen, loop je niet het risico dat je kat verstrikt raakt, of dat kinderen een ongelukkige val maken tijdens het spelen met die koordjes. We gaan niet beweren dat hier enorm veel ongelukken mee gebeuren maar het is toch mooi meegenomen.

Op het gebied van inbraakpreventie kunnen we wel stellen dat het zeker een voordeel is om de raamdecoratie te automatiseren. Als je thuiskomt na zonsondergang kun je de gordijnen laten sluiten als de zon ondergaat. Dit kan op een tijdklok of met een lichtsensor. Als je op vakantie bent kun je ook dagelijks de gordijnen laten openen of sluiten zodat jouw woning bewoond lijkt. Het is geen vervanging van een alarmsysteem, het kan wel een meerwaarde bieden.

4. Omdat het gezonder is

Dit is een voordeel dat wat minder voor de hand ligt maar zeker niet vergeten mag worden. Gemiddeld slapen we te weinig en rusten we onvoldoende. Licht speelt hier een rol bij. Als het buiten te licht is kun je hier in de slaapkamer last van hebben. Met verduisterende raamdecoratie los je dit op. Verder kun je die alarmklok de deur uit doen want je wordt in de ochtend wakker als de gordijnen langzaam openen. Een wake-up light is dus ook niet nodig. Je wordt zo echt wakker van het licht, niet van het geluid omdat je een PoweredBlinds systeem kunt bestellen met stille motor. Zo heb je meer invloed op je circadiane ritme, wat bewezen effectief bij het behandelen van diverse gezondheidsklachten.

5. Omdat het betaalbaar is

Een standaard gordijn is goedkoper natuurlijk, een goede gemotoriseerde gordijnrails vereist een zekere investering. Maar die kwaliteit vertaalt zich in een langere levensduur, het mechanisme heeft minder te verduren omdat een motor de gordijnen nauwkeuriger bedient dan je zelf met touwtjes kunt doen. Ook bespaar je op reiniging omdat je het materiaal niet meer hoeft aan te raken. Alles bij elkaar opgeteld zullen de meerkosten zichzelf weer terugverdienen.

Hoeveel redenen sluiten aan op jouw situatie? Zoals we al eerder schreven is het eigenlijk geen kwestie van ‘moeten’ maar van ‘willen’. Wij pleiten voor elektrische raamdecoratie voor ieder raam, doe je mee met onze revolutie?

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Powered Blinds
Poweredblinds.nl is specialist in elektrische raamdecoratie. Onze elektrische rolgordijnen combineren stijl en vooruitstrevende techniek om je woning zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Onze collecties worden voortdurend aangevuld met nieuwe stoffen en mogelijkheden dus het loont de moeite om regelmatig terug te komen.
Meer over Powered Blinds
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.