Oracle kondigt beschikbaarheid Java 16 aan

| Oracle | 2 min | 17 maart 2021 9:16
Copyright: Oracle
  • Nieuwe release met 17 verbeteringen, waaronder aan de Java-taal, tools, geheugenbeheer en incubatie- en preview-functies
  • Pattern Matching en Records voltooid in JDK 16 na een jaar van feedback van de community op basis van real-world toepassingen
  • Oracle voegt GraalVM Enterprise toe aan Java SE-abonnement, zonder extra kosten
Oracle heeft vandaag de beschikbaarheid van Java 16 (Oracle JDK 16) aangekondigd. In deze versie zijn 17 nieuwe verbeteringen opgenomen die de productiviteit van developers verder verbeteren. In de nieuwste Java Development Kit (JDK) zijn Pattern Matching voor instanceof (JEP 394) en Records (JEP 395) voltooid, taalverbeteringen die voor het eerst in Java 14 werden getoond. Daarnaast kunnen developers de nieuwe Packaging Tool (JEP 392) gebruiken om zelfgemaakte Java-toepassingen te verzenden en kunnen ze gebruik maken van drie incubatiefuncties; de Vector API (JEP 338), de Foreign Linker API (JEP 389) en de Foreign-Memory Access API (JEP 389) plus één preview-functie, Sealed Classes (JEP 397).

Oracle levert om de zes maanden Java-updates om developers te voorzien van een voorspelbaar releaseschema. Dit biedt een continue stroom van innovaties en zorgt tegelijkertijd voor voortdurende verbeteringen op het gebied van prestaties, stabiliteit en security. Java wordt hierdoor gebruikt in organisaties en bedrijfstakken van iedere omvang.

"Bij onze laatste release merkten we duidelijk dat het beter is om elke zes maanden een release uit te brengen”, zegt Georges Saab, vice president development, Java Platform Group, Oracle. "Vorig jaar werden Pattern Matching en Records geïntroduceerd als onderdeel van JDK 14 en deze zijn sindsdien door meerdere feedbackrondes van de community gegaan op basis van real-world applicaties. Dit proces heeft niet alleen Java-developers de kans gegeven om met deze functies te experimenteren voordat ze definitief werden gemaakt. Het heeft er ook voor gezorgd dat kritische feedback verwerkt kon worden, wat resulteerde in twee ijzersterke JEP's die voldoen aan de behoeften van de community."

Java 16 is het resultaat van industriebrede development met open review en wekelijkse builds. Java 16 werd ontwikkeld door samenwerking tussen Oracle-engineers en leden van de wereldwijde Java-community via de OpenJDK Community en het Java Community Proces.

Developers kunnen meer te weten komen over Java 16 tijdens Oracle Developer Live: Java Innovations op 23, 25 en 30 maart.

Lees hier verder voor het volledige Engelstalige persbericht of lees het technische blog.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Oracle
Oracle Corporation is een Amerikaans multinationaal computertechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Het bedrijf verkoopt databasesoftware en -technologie, cloud engineering-systemen en bedrijfssoftwareproducten.
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.
Meer over Oracle
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.