Dell Technologies geeft AI en Edge Computing een boost met een nieuwe generatie PowerEdge servers

Het nieuwe Dell EMC PowerEdge serverportfolio biedt geoptimaliseerde systemen om te voldoen aan de veeleisende workloads in bedrijven. Tegelijkertijd versnelt het de weg naar autonome dataverwerking

| Dell Technologies | 7 min | 17 maart 2021 13:15
Afbeelding: De nieuwe Dell PowerEdge | Copyright: Dell Technologies
 • Dell Technologies vernieuwt zijn Dell EMC PowerEdge-portfolio met 17 next-gen servers waarmee bedrijven data kunnen analyseren en erop in kunnen spelen, waar deze data zich ook bevinden
 • De nieuwe Dell EMC PowerEdge XE8545 en PowerEdge R750xa (accelerator-optimized machines) helpen bedrijven om hun meest data-intensieve workloads aan te pakken
 • Vanaf de productie tot aan het einde van de levenscyclus worden deze servers beschermd met een verbeterde beveiliging en cybercrime bestendige innovaties
 • De energie-efficiëntie is met 60% verbeterd in vergelijking met de vorige generatie servers1
 • As-a-Service-opties bieden de nodige flexibiliteit om compute-oplossingen te gebruiken en via as-a-Service opties ook te betalen
Dell Technologies introduceert met zijn krachtigste en veiligste Dell EMC PowerEdge-serverportfolio de volgende stap in dataverwerking. De nieuwe servers van Dell Technologies maken de weg vrij naar een volledig autonome infrastructuur om een nog efficiëntere IT te bieden, Artificiële Intelligentie (AI) te omarmen en een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar IT aan de edge.

Dankzij het bestverkochte serverportfolio ter wereld2 hebben klanten de slagkracht die nodig is om real-time inzichten te verkrijgen uit data, waar deze ook zijn opgeslagen - van core datacenters tot public clouds en edge locaties - en hierop in te spelen. Met 17 nieuwe PowerEdge-servers en ondersteund door maar liefst 1.100 Amerikaanse octrooien die Dell bezit of heeft aangevraagd, levert deze nieuwe generatie servers de beste prestaties tot nu toe.

"Er wordt steeds meer en op meerdere plaatsen data gecreëerd en gebruikt. Voor organisaties is het telkens een uitdaging om daar zo snel en adequaat mogelijk op te reageren", zegt Jeff Boudreau, voorzitter en general manager, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. "Nu we nadenken over de toekomst van IT, is geavanceerde automatisering een absolute noodzaak, ongeacht waar de infrastructuur zich bevindt. Ons nieuwe PowerEdge-portfolio brengt de prestaties op een hoger niveau, waardoor we klanten kunnen helpen om sneller inzicht te krijgen in hun data en hen op weg helpen naar autonome dataverwerking."

Autonome dataverwerking helpt klanten om in de toekomst een automatisch geïmplementeerde, automatisch geprovisioneerde en automatisch beheerde infrastructuur te realiseren. Vandaag de dag kunnen PowerEdge-servers en systeembeheer gemiddeld al tot 85% tijdsbesparing opleveren en via automatisering tientallen tussenstappen in het proces elimineren3.

Topprestaties helpen bedrijven sneller hun doelen te bereiken

Door de nieuwste (chip)technologieën van AMD en Intel te optimaliseren, leveren de nieuwe PowerEdge-servers de rekenkracht die gebruikers nodig hebben voor hun meest kritieke workloads en toepassingen. Dit zijn enkele voorbeelden van de verbeteringen:
 • PowerEdge R6515, met derde generatie AMD EPYC-processoren, versnelt de gegevensverwerkingscapaciteit tot 60% in Big Data Hadoop-databases4, waardoor klanten sneller tot nieuwe inzichten komen.
 • PowerEdge R750, met nieuwe derde generatie Intel Xeon Scalable-processoren, levert tot 43% betere prestaties bij het oplossen van grootschalige parallelle lineaire vergelijkingen5 en ondersteunt daarmee de meest rekenintensieve workloads.

AI-gebaseerd om de meest data-intensieve workloads aan te pakken

Deze PowerEdge-servers zijn uitgerust met PCIe Gen 4.0 - waarmee de verwerkingsprestaties ten opzichte van de vorige generatie worden verdubbeld - en maximaal zes acceleratoren per server om de meest veeleisende, data-intensieve workloads te ondersteunen. Deze technologieën, in combinatie met de autonome intelligentie van PowerEdge, maken dit het meest AI-enabled PowerEdge-portfolio tot nu toe, waardoor organisaties sneller kunnen anticiperen en inspelen op hun behoeften.

Dit portfolio bevat twee gloednieuwe, voor accelerators geoptimaliseerde servers:
 • De PowerEdge XE8545-server is een krachtpatser voor AI-workloads en voedt de nieuwste HPC Ready Solution for AI and Data Analytics. Hierdoor wordt het eenvoudiger om AI-, analytics- en advanced computing-workloads op één systeem uit te voeren. De PowerEdge XE8545 combineert tot 128 cores van de derde generatie AMD EPYC-processoren, vier NVIDIA A100 GPU's en een geoptimaliseerd vermogen van NVIDIA's vGPU-software in een dual socket, 4U rack server.
 • De PowerEdge R750xa-server, gebouwd om de prestaties te versnellen, levert zogenaamde GPU-dense prestaties voor machine learning training, inferencing en AI, waaronder de onlangs aangekondigde NVIDIA AI Enterprise-softwaresuite voor VMware vSphere 7 Update 2. De 2U-server met dual socket wordt aangedreven door de derde generatie Intel Xeon Scalable-processors en ondersteunt maximaal vier dubbele GPU's en zes enkelvoudige GPU's.

Robuuste en compacte vormgeving brengen IT tot aan de edge

Het portfolio omvat nu de nieuwe PowerEdge XR11- en XR12-servers met een robuuste behuizing, die gebouwd is om onder de meest veeleisende omstandigheden te werken. Die duurzame vormgeving verzekert de prestaties en beveiliging van de PowerEdge. Met een versterkt chassis en een compacte footprint - gekoppeld aan ondersteuning voor meerdere accelerators - zijn de Intel-gestoelde XR11 en XR12 ondiepe rack servers gebouwd om aan de toegenomen eisen van edge-based workloads te voldoen.

Ingebouwde beveiliging voor end-to-end bescherming

Bedrijven geven wereldwijd aan dat hun grootste zorg op weg naar digitale transformatie de dataprivacy en cyberbeveiliging is6. Het nieuwe PowerEdge-portfolio is gebouwd met een cyberbestendige architectuur en een gerenommeerde Root of Trust, en pakt die ongerustheid aan met een allesomvattende aanpak die ervoor zorgt dat PowerEdge-servers beveiligd zijn vanaf de productie, over de implementatie tot het einde van hun levenscyclus.

Beveiliging begint al vóór de implementatie met de Dell Technologies Secured Component Verification, een uniek aanbod voor servers7 en een uitbreiding op het Secure Supply Chain-garantieproces van Dell. Met enkele exclusieve Dell-functies, zoals PowerEdge UEFI Secure Boot Customization8 , kan de opstartbeveiliging beter worden beheerd om aanvallen beter te blokkeren.

Energie-efficiënte koeling, ontworpen met het oog op duurzaamheid

Dell Technologies streeft naar duurzaamheid in alles wat het doet. Energiezuinige producten zijn belangrijk voor het milieu en voor klanten. Daarom zijn de nieuwe servers voorzien van een uniek ontworpen chassis met gekanaliseerde ventilatoren en een aanpasbare koeling. Dit zorgt voor efficiënter stroomverbruik en verbetert de energie-efficiëntie tot maar liefst 60% ten opzichte van vorige generaties1. Gekoppeld aan multi-vector koeling stuurt PowerEdge de luchtstroom automatisch naar het heetste deel van de server voor de best mogelijke koeling. De zogenaamde Direct Liquid Cooling (DLC) die op bepaalde servers beschikbaar is, is voorzien van een eigen lekdetectietechnologie waardoor klanten mogelijke problemen sneller kunnen opsporen en oplossen.

Flexibele manieren om computing te gebruiken

Met Project APEX vindt Dell Technologies de manier hoe klanten IT kunnen aanschaffen en gebruiken, opnieuw uit. Zo kunnen organisaties op geheel nieuwe manieren IT-oplossingen aanschaffen. De Dell Technologies Cloud Console zal de basis vormen voor Project APEX en bedrijven één feilloze ervaring bieden voor het beheer van hun cloud- en as-a-Service-traject.

Via de Dell Tech Cloud Console kunnen klanten zich nu abonneren op computerkracht in private of hybride cloudomgevingen en deze configureren om de infrastructuurcapaciteit beter af te stemmen op hun eigen workloads. In de toekomst zullen bedrijven die setting voor virtuele machines en containergebaseerde workloads kunnen leveren aan datacenters of aan de edge, allemaal met pay-as-you-go prijzen.

Bovendien is de nieuwe reeks PowerEdge-servers beschikbaar met Flex On Demand, waarmee klanten de technologie kunnen aanschaffen die ze nodig hebben, met betalingen die zijn afgestemd op hun werkelijke gebruik9.

Beschikbaarheid

 • Dell EMC PowerEdge C6525, R7525, R7515 en R6515 servers met derde generatie AMD EPYCTM processoren zijn nu wereldwijd beschikbaar (17 maart).
 • De wereldwijde beschikbaarheid van de Dell EMC PowerEdge XE8545 servers met derde generatie AMD EPYC processoren en NVIDIA A100 GPUs, is gepland op 29 maart.
 • De wereldwijde beschikbaarheid van de Dell EMC PowerEdge C6520, MX750c, R750, R750xa, R650 servers met derde generatie Intel Xeon Scalable processors is staat gepland voor mei 2021.
 • Dell EMC PowerEdge R750xs, R650xs, R550, R440, R450 en de rugged PowerEdge XR11 en XR12 worden in het tweede kwartaal van 2021 verwacht.
1) PowerEdge energie-efficiëntie (rekenkracht per vermogen) voor verschillende workloads is met 20%-60% toegenomen als gevolg van Dell's focus op innovaties op het gebied van vermogen en warmte, in aanvulling op processorverbeteringen.
2) IDC WW Quarterly Server Tracker, Q4 2020, maart 2020, Server Unit Shipments.
3) Gebaseerd op een rapport van Principled Technologies in opdracht van Dell Technologies, "Performing Common Systems Management Tasks with Dell EMC OpenManage Enterprise 3.5 vs Manual approaches", maart 2021. Werkelijke resultaten kunnen afwijken.
4) Gebaseerd op een analyse van Dell van het beste TPCx-HS benchmarkresultaat voor 17-node 3TB configuraties van 21,52HSph op de TPCx-HS pagina, vanaf 3/3/2021, en de door Dell bij TPC ingediende score van 34,52HSph, goedgekeurd voor publicatie op 15 maart 2021.
5) Gebaseerd op interne analyse van Dell waarbij max configuratie benchmarks met max configuratie R750 worden vergeleken met max performance R740, maart 2021.
6) Dell Technologies Digital Transformation Index 2020.
7) Gebaseerd op Dell-analyse van openbaar beschikbare gegevens, oktober 2020. Beschikbaar op PowerEdge 14G en 15G, behalve voor XE7100, XE7420, XE7220, C6420 en C6525..
8) Functie beschikbaar op PowerEdge 14 G en nieuwer. Klantcertificaat (of -certificaten) vereist.
9) Betalingsoplossingen geleverd aan gekwalificeerde commerciële klanten door Dell Financial Services (DFS) of door bedrijven uit de Dell Technologies groep en/of door geautoriseerde zakelijke partners van Dell (samen met DFS "Dell"). Aanbiedingen zijn mogelijk niet beschikbaar of kunnen per land verschillen. Aanbiedingen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van producten, geschiktheid, kredietgoedkeuring en uitvoering van documentatie die is verstrekt door en aanvaardbaar is voor Dell of de geautoriseerde zakelijke partners van Dell. In Spanje worden de oplossingen geleverd door het filiaal van Dell Bank International d.a.c en in specifieke landen binnen de EU en de EER en het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland door Dell Bank International d.a.c, handelend onder de naam Dell Financial Services, die onder toezicht staat van de Central Bank of Ireland. Dell Technologies, Dell EMC en de Dell logo's zijn handelsmerken van Dell Inc.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dell Technologies
Dell Technologies (NYSE: DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.
Meer over Dell Technologies
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.