Nexans werkt samen met Shippeo aan real-time visibility van wereldwijde klant leveringen

| SHIPPEO | 2 min | 18 maart 2021 9:27
Copyright: Nexans
  • De nieuwe digitale dienst van Nexans, mogelijk gemaakt door Shippeo, gebruikt automatisering en AI om end-to-end inzicht te bieden in de leveringsactiviteiten van fabriek tot klant
  • Het biedt Nexans klanten directe, betrouwbare informatie en efficiëntie met de voordelen van real-time track & trace, incidentbeheer en nauwkeurige ETA (geschatte aankomsttijd) voorspellingen
  • Roll-out van de service start in Q1 2021
Shippeo, de Europese marktleider in real-time transport visibility (RTTV) oplossingen, heeft een langetermijn partnership overeenkomst getekend met Nexans.

Het bedrijf ??implementeert een nieuwe innovatieve digitale dienst die gebruik maakt van automatisering en kunstmatige intelligentie en breidt hiermee de toekomstige mogelijkheden van zijn wereldwijde transportactiviteiten uit. Het partnerschap ondersteunt de visie van Nexans door de klanttevredenheid te verbeteren en de business te versnellen via een flexibele, datagestuurde toeleveringsketen op basis van de meest moderne technologie. Digitalisering stelt Nexans in staat om klanten innovatieve services te bieden, zoals real-time tracking, nauwkeurige voorspellingen van de geschatte aankomsttijd (ETA) en incidentbeheer van zendingen.

De samenwerking met Shippeo zal de strategische transitie van Nexans naar een nog meer klantgerichte organisatie helpen bevorderen. De tracking- en ETA-voorspellingen van Shippeo bieden Nexans-klanten real-time inzicht in transportactiviteiten, wat ten goede komt aan de transparantie tussen alle betrokken partijen en de traceerbaarheid van de goederen die onderweg zijn. Het zal Nexans ook in staat stellen om verbeteringen in de waardeketen te identificeren en de leveringsflexibiliteit voor klanten te vergroten. De oplossing focust in het bijzonder op samenwerking om activiteiten te stroomlijnen, het verminderen van onnodige voorraden en het elimineren van knelpunten zoals vertragingen bij het lossen.

"Voor Shippeo is het een geweldige kans om samen te werken met een toonaangevende speler in de energietransitie. De interesse en support vanuit het management van Nexans maakt de samenwerking extra interessant. Onze real-time visibility wordt als strategisch voor het bedrijf gezien. Dit onderstreept dat visibility niet alleen relevant is in de transportwereld, maar ook voor het verbeteren van verkoop-, marketing- en service”, aldus Lucien Besse, COO en medeoprichter van Shippeo.

"De digitalisering van onze toeleveringsketen is een integraal onderdeel van Nexans’ ambitie om de toekomst elektrisch te maken. We begonnen enige tijd geleden met visibility initiatieven, onder meer met onze add-on oplossingen. Maar nu we Shippeo mogen verwelkomen in onze groeiende groep van belangrijke strategische partners, tillen we de visibility van onze transportactiviteiten snel naar een hoger niveau”, zegt Christopher Guérin, CEO van Nexans. “Een hoge mate van transparantie en traceerbaarheid wordt als de norm beschouwd bij het online bestellen van consumptiegoederen. Door met Shippeo te werken, kunnen we eenzelfde soort ervaring en hetzelfde vertrouwen bieden voor onze business-to-business leveringen."

De transportoplossing zal vanaf het eerste kwartaal van 2021 bij Nexans worden uitgerold.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SHIPPEO
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over SHIPPEO
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.