Mijndomein neemt softwareontwikkelaar Weave over

| Mijndomein | 2 min | 18 maart 2021 9:30
Copyright: Mijndomein
Softwareontwikkelaar Weave is per 15 februari 2021 volledig overgenomen door Mijndomein. Deze strategische overname stelt Mijndomein in staat om haar ambities als aanbieder van platformen voor shared hosting, smart energy en shared mobility te versnellen. Daarnaast blijft Weave actief als technisch ontwikkelpartner voor externe opdrachtgevers.

Het Rotterdamse Weave richt zich volledig op cloud-native softwareontwikkeling voor uiteenlopende klanten. Het bedrijf is in 2019, bij de uitreiking van de FD Gazellen, door Het Financieele Dagblad uitgeroepen tot snelst groeiende softwarebedrijf van Nederland. Ook in 2020 heeft Weave de groei weten door te zetten.

Mijndomein, bij het publiek vooral bekend vanwege domeinnaamregistratie en eenvoudig te bouwen websites voor kleine ondernemers, richt zich in toenemende mate ook op transities in markten van energie en mobiliteit. Weave is daarbij al jarenlang een vaste partner op het gebied van softwareontwikkeling.
“Eén van onze belangrijkste speerpunten is dat wij impact willen maken met de software die wij ontwikkelen. De recente overname door Mijndomein stelt ons in staat om met onze kennis van technologie ook de komende jaren actief bij te dragen aan de grote ambities van Mijndomein als platformbedrijf. Tegelijkertijd blijft Weave autonoom opereren en andere klanten bedienen,” aldus Stephan Plat, algemeen directeur van Weave.

Henri de Jong, medeoprichter van Mijndomein, zegt: “Mijndomein werkt al jaren succesvol samen met Weave en heeft sinds begin 2019 al een minderheidsbelang in de organisatie. We zijn onder de indruk van de kennis en kunde van de ontwikkelteams van Weave en zijn dan ook erg blij dat Weave volledig onderdeel van Mijndomein wordt.”

Algemeen directeur Stephan Plat en technisch directeur Peter-Jan Karens blijven bij Weave actief in hun huidige functies.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mijndomein
Mijndomein ging in 2003 van start als internetbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat actief is op het gebied van domeinhosting, registratie en het bouwen van websites en private lease. Het bedrijf richt zich als challenger op markten waar traditionele partijen de dienst uitmaken. Door in de bedrijfskolom grote stappen over te slaan, complexe zaken te vereenvoudigen en de klant online te bedienen biedt Mijndomein betere service tegen een lagere prijs.
Meer over Mijndomein
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.