Dynabook verstevigt aanbod voor onderwijssector met Satellite Pro E10-S

| Dynabook | 4 min | 18 maart 2021 17:08
Gewaardeerd
Afbeelding: Een Satellite Pro E10-S | Copyright: Dynabook
  • Robuust, budgetvriendelijk en veilig 11.6” device dat de studie-ervaring verbetert en de lasten voor IT-werknemers verlicht
  • De E10-S is de nieuwste toevoeging aan het Satellite Pro-aanbod van Dynabook en specifiek ontworpen voor de onderwijssector
Dynabook Europe GmbH kondigt vandaag de Satellite Pro E10-S aan, een nieuw 11.6” device dat speciaal is ontworpen voor studiedoeleinden en ontwikkeld met mobiliteit als uitgangspunt. Het device is duurzaam, budget- en gebruiksvriendelijk en eenvoudig te beheren.

Schoolbestendige stevigheid

De Satellite Pro E10-S is gebouwd met alle essentiële designtoepassingen die beschermen tegen de onbewust hardhandige omgang tijdens het dagelijkse schoolleven. Stootranden van rubber bieden bescherming tegen mogelijke stoten onderweg in de rugzak en zorgen tegelijkertijd voor meer grip op een bureau en tijdens het dragen. Het frame is verstevigd om druk te weerstaan en ervoor te zorgen dat een val van bureauhoogte zo min mogelijk schade tot gevolg heeft.* De verstevigde oplaadpoort, scharnieren en nieuw ontworpen morsbestendige** en mechanisch verankerde keycaps zijn uitgebreid getest om voor meer duurzaamheid te zorgen, ook bij langdurig gebruik. De E10-S kan 180 graden opengeklapt worden om eenvoudig het scherm te delen en te voorkomen dat scharnieren beschadigd raken doordat het scherm te ver wordt opengeklapt. Bovendien zorgt het ‘ventilatorloze’ ontwerp ervoor dat het device muisstil is.

Betaalbaarheid die een leven lang meegaat

De E10-S biedt uitstekende waarde voor geld, waarmee krappe onderwijsbudgetten efficiënter benut kunnen worden. Het device voldoet aan de voorwaarden van het Shape the Future Program van Microsoft, waarmee scholen een aangepaste prijs betalen voor gekwalificeerde Windows 10-devices.

De onderdelen van het device zijn zorgvuldig geselecteerd door Dynabook om de levensduur te verlengen en waarde op de lange termijn te bieden. Zo biedt een SSD meer duurzaamheid en levensduur dan een HDD, waardoor minder snel een reparatie nodig is wanneer de laptop is gevallen of tijdens gebruik door elkaar wordt geschud.

“We hebben meer dan dertig jaar ervaring in de onderwijssector. In die tijd, en nog meer tijdens de gedwongen schoolsluitingen van de afgelopen periode, hebben we gezien dat technologie nog meer van belang is in de klas en thuis,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “Iedere basis- of middelbare school en universiteit is uniek, maar een constante factor is de behoefte aan betrouwbare, eenvoudig te beheren, stevige en veilige devices. De Satellite Pro E10-S is ontworpen met dit alles in het achterhoofd, zodat zowel leraren als studenten weten dat ze op het device kunnen vertrouwen om te slagen.”

image

Overal probleemloos leren

Met een gewicht van 1,15kg en een dikte van 19,9mm, kan de E10-S eenvoudig meegenomen worden van lokaal naar lokaal of van school naar huis. Het 11.6” HD LCD anti-reflecterende, matte beeldscherm houdt studenten bij de les dankzij een heldere weergave onder iedere lichtomstandigheid, en voorkomt vermoeide ogen. Tegelijkertijd zorgt het ruime keyboard en grote Precision Touch Pad met Gesture ondersteuning voor een comfortabele ervaring tijdens het maken van aantekeningen, onderzoeken en schrijfwerk.

Met een batterijduur van maximaal 10 uur1 komt een gebruiker zijn schooldag makkelijk door, en ook langer studeren is mogelijk zonder op te laden. Dual-core Intel® Celeron™ processoren zorgen er niet allen voor dat het device binnen enkele seconden opgestart is, het houdt ook moeiteloos verschillende digitale learning-applicaties draaiende gedurende de lesdag. De E10-S biedt met één USB Type-C universele poort toegang tot stroom, extern scherm en data-uitwisseling zodat er geen wirwar aan kabels ontstaat in het klaslokaal. Het device is eveneens uitgerust met twee USB 3.0 Type-A en LAN-poorten, terwijl een standaard HDMI-ingang ondersteuning biedt bij het geven van presentaties. Draadloze opties zoals Wi-Fi en Bluetooth zorgen ervoor dat studenten altijd en overal online kunnen zijn.

Met de opkomst van op afstand en digitaal leren in het afgelopen jaar, zorgen een HD camera, stereospeakers en dual microphones met ruisonderdrukking ervoor dat de E10-S de perfecte samenwerkingspartner is voor studenten om in iedere omgeving het beste uit zichzelf te halen, of dat nou thuis of in het klaslokaal is.

Eenvoudig beheer en uitstekende security

Belangrijk voor iedere school en IT-afdeling is dat de E10-S software- en securitymanagement vereenvoudigt - zelfs op afstand. Het device is geconfigureerd voor Windows Autopilot, optioneel kan daarbij gekozen worden voor Microsoft’s Intune for Education***, waarmee IT-medewerkers van een onderwijsinstelling laptops van studenten en docenten vooraf kunnen configureren, onderhouden en zelfs afschrijven, zonder dat hier ondersteunende infrastructuur voor nodig is.

Om schoolgegevens te beschermen, combineert de E10-S firmware-based Trusted Platform Module (TPM) 2.0-encryptie, Dynabook BIOS en supervisor wachtwoordmogelijkheden, naast een optionele vingerafdruklezer.

Om de leerervaring in de klas of thuis te optimaliseren, kunnen gebruikers de Satellite Pro E10-S koppelen met de Dynabook Wireless Keyboard & Mouse (KL50M).

De Satellite Pro E10-S is beschikbaar vanaf mei 2021 met een adviesprijs van €399 (incl. BTW). Ga voor meer informatie over het aanbod van Dynabook naar: https://nl.dynabook.com/generic/business-solutions/.
image
*) Voldoet aan de Japanse ‘Denanho Step 2’ batterij valtest voorwaarden. De standaard bureauhoogte voor 11 jarigen tot volwassenen is ongeveer 71cm
**) Tot 30ml
***) Afhankelijk van de configuratie van het device. Maatwerk mogelijk om te voldoen aan de specifieke voorwaarden van een school
1) gemeten met Mobile Mark™ 2014. Mobile Mark is a trademark of Business Applications Performance Corporation

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynabook
Al meer dan dertig jaar zetten Toshiba laptops en technologie de standaard als het gaat om innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een meerderheidsbelang van Sharp Corporation zet Dynabook Inc. die traditie voort door waardevolle diensten te leveren die onze partners en klanten ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

Dynabook ontwerpt en produceert als enige zijn eigen laptops, tot en met de BIOS-software die draait onder Windows. Daardoor kunnen we u de best mogelijke kwaliteit, ingrijpende beveiliging en innovatieve functies bieden om uw werkdag soepel te laten verlopen.
Meer over Dynabook
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.