Lancering Dutch Health Leaders Foundation

Digital Health ondernemers en investeerders maken een vuist om de kloof tussen belofte en werkelijke staat van digital health te dichten

| Dutch Health Leaders Foundation | 3 min | 19 maart 2021 9:48
Afbeelding: Initiatiefnemers Douwe Jippes en Edith van de Weg | Copyright: philogirl
Op 18 maart 2021 is tijdens het Rotterdamse LSH010 innovatieontbijt de Dutch Health Leaders Foundation gelanceerd. Deze stichting is opgericht om samen met zorgondernemers de implementatie van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg te versnellen. Via de Dutch Health Leaders Foundation krijgen ondernemers eenvoudiger toegang tot een netwerk van zowel internationale als nationale zorgorganisaties en investeerders met specifieke focus op zorg. Daarnaast treedt de foundation op als belangenbehartiger en gaat zij vanuit die rol in gesprek met besluitvormers en beleidsmakers, zodat bestaande technologieën op grotere schaal en tevens sneller kunnen worden geïmplementeerd.

In de gezondheidssector is door de coronapandemie meer aandacht voor digitalisering en het integreren van nieuwe technologieën in het preventie- en zorgproces. Dat is een positieve uitkomst, al verwachten veel zorgondernemers dat de komende jaren taai zullen zijn om de digitalisering verder te kunnen opschalen. Momenteel blijven in Nederland de initiatieven die daadwerkelijk impact maken achter op internationale voorbeelden.

Initiatiefnemers Douwe Jippes en Edith van de Weg hebben de afgelopen jaren samengewerkt, geïnvesteerd en onderzoek gedaan naar de digitalisering van gezondheid in Nederland: ”We zien hele mooie initiatieven en concepten ontstaan, Nederland is daar van oudsher goed in, met vaak een technologische voorsprong. We zien echter op allerlei domeinen ruimte voor verbetering, met name op het vlak van internationalisering en professionalisering. De Digital Health sector is ook in Nederland een van de meest veelbelovende en snelst groeiende sectoren binnen de gezondheidssector. We merkten echter dat de toch relatief traditionele sector de innovatieve toepassingen mondjesmaat adopteert. Wij zijn ervan overtuigd dat als (digital) health ondernemers meer gaan samenwerken en kennis delen, we besluitvormers helpen bij het gerichter invullen van randvoorwaarden voor de toepassing van nieuwe initiatieven en een voorloper kunnen zijn in deze snelgroeiende sector. We hebben in Nederland een ontzettend mooi ecosysteem beschikbaar, het verenigen en activeren van instituten in de zorg is cruciaal. Het idee is dat Nederlandse en internationale startups in Nederland succesvol starten en dan uiteindelijk vanuit Nederland de wereld veroveren.”

“De grote opgaven in de zorg, zoals digitale transformatie, kunnen we niet oplossen zonder de creativiteit van ondernemers en diens investeerders. Daarom ondersteun ik dit initiatief van harte,” aldus prof. Daan Dohmen, serial entrepreneur & investor in healthcare, professor digital transformation in healthcare, over de foundation.

Iedere organisatie die zich op het vlak van Digital Health, Medtech en Healthtech begeeft, kan zich vanaf heden bij de foundation aanmelden en input leveren op wat zij naast netwerk en kapitaal nog meer nodig hebben. Het vernieuwende is dat de foundation de markt gezamenlijk inzichten laat delen over de stand van het Nederlandse ecosysteem en uitdagingen om tot betaalbare digitale zorg te komen. De foundation zal zich met op maat gemaakte bijeenkomsten en in samenwerking met andere partijen ook richten op matchmaking, ecosysteem building en internationalisering.

Inmiddels hebben meerdere partijen zich achter de missie en activiteiten van de stichting geschaard waaronder Luscii, iPractice, Siilo, Openup, Medscaler, MiGuide, Pharmeon en Reducept.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dutch Health Leaders Foundation
De Dutch Health Leaders Foundation is een stichting die is opgericht om samen met zorgondernemers de implementatie van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg te versnellen. Via de Dutch Health Leaders Foundation krijgen ondernemers eenvoudiger toegang tot een netwerk van zowel  internationale als nationale zorgorganisaties en investeerders met specifieke focus op zorg. Daarnaast treedt de foundation op als belangenbehartiger en gaat zij vanuit die rol in gesprek met besluitvormers en beleidsmakers, zodat bestaande technologieën op grotere schaal en tevens sneller kunnen worden geïmplementeerd.
Meer over Dutch Health Leaders Foundation
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.