St. Anna start met persoonlijk actieplan voor gezondere medewerkers

Uniek gezondheidsonderzoek in samenwerking met Ancora Health

| Ancora | 2 min | 22 maart 2021 8:32
Gewaardeerd
Afbeelding: De St. Anna Zorggroep heeft Leefstijl en Preventie als een van de belangrijkste onderwerpen vastgesteld | Copyright: St. Anna Zorggroep
Aan 50 medewerkers en specialisten van de St. Anna Zorggroep wordt vanaf half april de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een gezondheidsonderzoek. In samenwerking met Ancora Health wordt in een pilot op maat gewerkt aan hun gezondheid. De St. Anna Zorggroep heeft Leefstijl en Preventie als een van de belangrijkste onderwerpen vastgesteld in haar Strategisch Kader 2021-2024. Zowel voor haar patiënten als voor medewerkers en specialisten. Voor patiënten is onlangs het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde opgericht.

Persoonlijk gezondheidsrapport

Ancora Health heeft een uniek gezondheidsonderzoek ontwikkeld voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Op basis van vragenlijsten, fysiek onderzoek en je DNA-profiel wordt door middel van wetenschappelijk onderbouwde data-analyse een persoonlijk gezondheidsrapport gemaakt. Vervolgens wordt een persoonlijk actieplan opgesteld met aanbevelingen voor eenvoudige veranderingen in voeding, levensstijl en sport. De medewerkers worden hierbij zestien weken begeleid, met onder meer contact met coaches en deskundigen via de chatfunctie van de ondersteunende applicatie. Er kunnen 50 medewerkers en/of specialisten deelnemen aan de pilot. Tijdens de pilot worden de effecten en toepasbaarheid van de begeleiding op wetenschappelijke basis onderzocht.

Stap vooruit met E-health

De St. Anna Zorggroep is, net als Ancora Health, een pionier op het gebied van leefstijlgeneeskunde en e-health. Dr. T Sijbesma, lid Raad van Bestuur St. Anna Zorggroep juicht de samenwerking daarom toe: “Als verantwoordelijke werkgever willen wij investeren in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van onze zorgmedewerkers en specialisten. Het preventieve gezondheidsprogramma van Ancora Health maakt het voor ons mogelijk om onze medewerkers op het gebied van leefstijl en preventie te ondersteunen.”

Sridhar Kumaraswamy, oprichter en CEO van Ancora Health, vult aan: “De prioriteit van een organisatie in deze tijden van Corona, zou de gezondheid en het welzijn van haar personeel moeten zijn. De St. Anna Zorggroep zet een belangrijke stap voorwaarts door haar zorgmedewerkers de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Zij voegt de daad bij het woord door ons preventieve gezondheidsprogramma beschikbaar te maken voor medewerkers die proactief aan de slag willen gaan op het gebied van leefstijl en preventie.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ancora
Ancora Health is een Nederlandse startup in preventieve gezondheid. Ancora helpt mensen om regie te nemen over hun gezondheid, welzijn en prestaties door hen toegang te geven tot inzichten uit een wetenschappelijke gezondheidscheck. Hierbij worden door metingen, testen en holistische analyses op o.a. dna, urine, bloed, longcapaciteit en hartfunctie meer dan 1.000 datapunten verkregen. Op basis hiervan worden gezonde voedings- en levensstijladviezen aangereikt en kan meer aandacht aan gezondheidsrisico’s worden besteed.
Meer over Ancora
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.