Unit4 kondigt overname door private equity-bedrijf TA Associates aan met een transactiewaarde van ruim 2 miljard dollar

Samenwerking zal realisatie van groeiambities van Unit4 versnellen

| Unit4 | 3 min | 22 maart 2021 16:18
Copyright: Micheile Henderson op Unsplash
Unit4, wereldwijd leider in zakelijke cloud-software voor mensgerichte organisaties, maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor een meerderheidsinvestering door het toonaangevende private equity-bedrijf TA Associates. Partners Group, een vooraanstaand wereldwijde investeerder in private markten, zal namens zijn cliënten eveneens een investering in Unit4 doen. Mike Ettling, de CEO van Unit4, zal het bedrijf blijven leiden met de hulp van het bestaande managementteam. Advent International, de huidige meerderheidsaandeelhouder in Unit4, draagt zijn aandeel in het bedrijf volledig aan de nieuwe investeerders over.

Unit4 en TA zullen samenwerken aan een snellere realisatie van Unit4’s visie van ‘mensgerichte ERP’ voor middelgrote bedrijven. Unit4 is een innovatieve marktleider die mensgerichte dienstverleners ondersteunt, zoals zakelijke dienstverleners, publieke instanties, non-profitorganisaties en instellingen in het hoger onderwijs. Deze samenwerking zal Unit4 helpen om oplossingen te bieden voor de specifieke eisen en uitdagingen van wereldwijde organisaties die in deze sectoren actief zijn.

“Onze samenwerking met TA en Partners Group kon niet op een beter moment komen. Met de introductie van ERPx, ons geavanceerde cloud-native Enterprise Resource Planning (ERP)-platform, de uitbreiding van ons wereldwijde partnernetwerk, de oprichting van een sterke en levensvatbare klantencommunity in de vorm Community4U en intensievere investeringen in mensen in onze kern- en groeimarkten, maken we ons bij Unit4 op voor een forse groei in de volgende fase van onze bedrijfsontwikkeling”, zegt Mike Ettling, de CEO van Unit4. “Onze klanten geven aan dat ze voor de realisatie van hun groeiambities en voor duurzaam succes niet alleen behoefte hebben aan efficiëntieslagen, maar ook aan snelle innovaties. Onze dienstgerichte ‘people first’-aanpak en onze software, die de regels van het spel verandert, zullen onze klanten helpen gedijen zodra de markt weer opleeft.”

“We volgen Unit4 al jarenlang. We zijn onder de indruk van de groei die het bedrijf onder de leiding van Mike heeft geboekt en de toegewijdheid aan het bedienen van middelgrote mensgerichte organisaties. Dit sluit goed aan op onze investeringsfilosofie”, zegt Morgan Seigler, een van de managing directors van TA en medehoofd van de Europe Technology Group van TA. “We vinden het geweldig samen met Mike en het team van Unit4 een nieuwe groeifase voor het bedrijf in te luiden en het te ondersteunen bij de ontwikkeling van relevante zakelijke oplossingen die organisaties in zijn doelmarkten helpen om klanten te behouden, hun dienstenaanbod uit te breiden en te groeien.”

"Unit4 is een hoogwaardige en financieel uiterst gezonde leverancier van softwareoplossingen met een fors potentieel voor transformatieve groei. TA Associates is een bedrijf dat we heel goed kennen. We zijn verheugd om met hen samen te werken aan de overname van dit uiterst veelbelovende bedrijf", zegt Bilge Ogut, Partner en Global Head Private Equity Technology bij Partners Group.

De transactie zal naar verwachting in het begin van de zomer van 2021 zijn voltooid, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de vereiste wettelijke goedkeuringen.

Arma Partners en Evercore treden op als financieel adviseurs van Unit4. De Brauw Blackstone Westbroek treedt op als juridisch adviseur. Alvarez & Marsal treedt op als financieel en belastingadviseur voor TA Associates. Kirkland & Ellis treedt op als juridisch adviseur.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Unit4ERP
Over Unit4
De next-generation bedrijfssoftware van Unit4 is de drijvende kracht achter veel van ’s werelds meest mensgerichte middelgrote dienstverleners. Het cloudplatform, ERPx, brengt de mogelijkheden van financieel-, inkoop- en projectmanagement, HR en FP&A samen binnen een geïntegreerd cloudplatform dat voorziet in real-time informatie. De software helpt om het inzicht, de effectiviteit en betrokkenheid van het medewerkers te vergroten. Het ondersteunt snelle en voortdurende veranderingen door maatwerk op schaal te leveren voor elke klant, het biedt de juiste tools om de processen in de gehele organisatie te verenigen en mensen met elkaar te verbinden.
Meer over Unit4
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.