GÉANT selecteert Orange Business Service als geaccrediteerde cloud serviceprovider voor pan-Europese onderwijs- en onderzoeks-ecosystemen

Een van de voorkeurspartners in het Open Clouds for Research and Education-project (OCRE)

| Orange Business Services | 3 min | 23 maart 2021 16:49
Afbeelding: Open Clouds for Research Environment (OCRE) | Copyright: GÉANT
  • Betrouwbare clouddiensten beschikbaar voor 8.000 instellingen en 50 miljoen gebruikers in Europa
  • Ontworpen om de overstap naar de Cloud in Europese onderzoeksgroepen te versnellen
Orange Business Services is door GÉANT geselecteerd als een van de voorkeurspartners in zijn Open Clouds for Research and Education-project (OCRE). OCRE is ontworpen om academische en onderzoeksinstellingen te voorzien van alle voordelen van de cloud, waaronder verbeterde beveiliging, flexibiliteit, verbeterde efficiëntie en samenwerking, voor hun projecten.

Het OCRE-project wil de invoering van de cloud in de Europese onderzoeks- en onderwijsgemeenschappen versnellen door cloud providers samen te brengen met aardobservatie-, gezondheids-, onderzoeks- en onderwijsgroepen. De overeenkomst stelt Orange Business Services in staat om publieke clouddiensten te verkopen aan National Research Education Networks (NREN) en meer dan 8.000 instellingen in heel Europa, goed voor meer dan 50 miljoen gebruikers.

GÉANT is een fundamenteel onderdeel van Europa's e-infrastructuur en levert een pan-Europees netwerk voor wetenschappelijke excellentie, onderzoek, onderwijs en innovatie. Het biedt een catalogus van connectiviteits-, samenwerkings- en identiteitsdiensten aan zijn gebruikers, alsook IT-middelen via het OCRE-programma. OCRE biedt een proces voor de selectie en goedkeuring van cloud-based tools via een kader van overeenkomsten met dienstverleners. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van alle verschillende onderzoeks- en onderwijsgemeenschappen.

De overstap naar de cloud versnellen in de Europese onderzoeks- en onderwijsgemeenschappen met de betrouwbare cloud- en expertdiensten van Orange

Orange Business Services zal zijn geaccrediteerde public cloud platform Flexible Engine leveren, een krachtige infrastructuur die opkomende technologieën, zoals big datamanagement en kunstmatige intelligentie (AI), kan ondersteunen, voorzien van een veiligheidsperimeter om de veiligheid van het platform te garanderen.

Flexible Engine-diensten worden al gebruikt in tal van Europese initiatieven en zullen deel uitmaken van het soevereine aanbod binnen het GAIA-X-ecosysteem, dat is opgezet om gemeenschappelijke eisen voor een transparante en interoperabele Europese gegevensinfrastructuur te ontwikkelen en te bevorderen. Orange is een van de 22 stichtende leden van GAIA-X en draagt bij aan de ontwikkeling van de richtlijnen en kerndiensten voor deze nieuwe gemeenschappelijke, open gegevensinfrastructuur op basis van Europese waarden.

“De kennis en expertise van Orange in de Cloud omgeving stelt ons in staat om onze leden de juiste combinatie van governance, diensten en tarieven te bieden. Hierdoor kunnen onze leden profiteren van de kracht van een toekomstbestendige Cloud infrastructuur die hun onderzoekscapaciteiten aanzienlijk zal uitbreiden”, aldus Dave Heyns, Director Cloud and Digital Services bij GÉANT.

"We zijn verheugd dat we als cloud provider zijn gekozen in het Open Clouds for Research Environment (OCRE) project. Door samen te werken met Orange Business Services, beschikt GÉANT over een betrouwbare en wereldwijde partner voor digitale diensten die in staat is de flexibiliteit van de cloud en de bijbehorende professionele diensten te leveren aan onderzoeks- en onderwijsgroepen in heel Europa. Hierdoor zullen zij in de kopgroep van onderzoek en innovatie kunnen blijven. Met onze uitgebreide expertise op het gebied van GDPR en Europese regelgeving kunnen onderzoekers beschikken over een betrouwbare omgeving voor hun eigen intellectuele eigendommen," aldus Kristof Symons, Executive Vice President, International, Orange Business Services.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Orange Business Services
Orange Business Services is een netwerk-native digitale dienstverlener en de wereldwijde enterprise-divisie van de Orange Group. We verbinden, beschermen en innoveren bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Door expertise op het gebied van connectiviteit en systeemintegratie is Orange Business Services in staat bedrijven te ondersteunen op het gebied van softwaredefined networking, multi-clouddiensten, data en AI, slimme mobiliteitsdiensten en cybersecurity. Orange biedt begeleiding in elke fase van de gegevenscyclus: van verzameling, transport, opslag en verwerking tot analyse en delen.
 
Nu bedrijven gedijen op innovatie, plaatst Orange Business Services haar klanten in het hart van een open ecosysteem om samenwerking te stimuleren.
Orange en alle andere Orange product- of dienstnamen zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.
Meer over Orange Business Services
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.