Nederlandse Microsoft cloud-specialist Rapid Circle versterkt zich met Portiva en Insync Technology

Acquisities eerste stap in verwezenlijken internationale groeistrategie

| Rapid Circle | 3 min | 24 maart 2021 8:08
Afbeelding: Harold Punter, CEO bij Rapid Circle | Copyright: Rapid Circle
Rapid Circle, de Nederlandse Microsoft cloud-specialist, neemt Portiva en het in Australië gevestigde Insync Technology over. Met de acquisitie van deze Microsoft-partners is een eerste stap gezet in de ambitieuze groeiplannen van Rapid Circle en ontstaat een bedrijf met meer dan 350 Microsoft-experts die organisaties wereldwijd kunnen helpen digitaal slimmer, efficiënter en veiliger te werken.

Wereldwijd Microsoft Partner of the Year 2020 Rapid Circle heeft kantoren in Amsterdam, Pune en Melbourne en ontving in 2020 een investering van private equity-maatschappij Mentha Capital. Het bedrijf heeft de ambitie om binnen vijf tot zeven jaar uit te groeien tot een wereldwijde Microsoft-specialist met meer dan 100 miljoen euro omzet en 1000 medewerkers. Met de overname van Portiva en Insync Technology wordt een hele concrete stap richting dit doel gezet.

Harold Punter, CEO van Rapid Circle: “Met jaarlijks meer dan 30 procent groei zaten we tegen de grens aan van wat je kunt bereiken met autonome, organische groei. Het Microsoft-portfolio is omvangrijk en dynamisch en de markt verwacht dat je al deze kennis in huis hebt. Met Portiva en Insync Technology kunnen we onze slagkracht vergroten en expertise verbreden met onder meer Unified Communications en Enterprise Security. Ook stelt de overname ons in staat makkelijker uit te breiden naar andere sectoren naast de zorg, het onderwijs en de maakindustrie waar we al een sterke positie hebben.”

Hoogwaardige expertise in collaboration en security

Portiva is gevestigd in Den Haag en Nieuwegein en rekent grote namen als VodafoneZiggo, KLM, Red Bull en de Louwman Group tot zijn klanten. Het bedrijf staat bekend om zijn expertise in Microsoft-technologie en Enterprise Security. Dankzij de acquisitie worden deze professionals samengebracht met hun peers bij Rapid Circle, en krijgen alle medewerkers gelegenheid zich verder te ontwikkelen binnen het uitgebreide Microsoft-aanbod.

Daan Huttenga, CEO van Portiva: “Rapid Circle en Portiva zijn in dezelfde periode opgericht en hebben grotendeels hetzelfde groeipad afgelegd. We hebben bovendien gemerkt dat onze visie en waarden sterk overeenkomen. Mede daarom hebben we veel vertrouwen in een succesvolle toekomst onder Rapid Circle en zien we ernaar uit samen verder te bouwen aan een sterke, internationale organisatie.”

Insync Technology brengt expertise in Unified Communications

Met de overname van Insync Technology, dat een team heeft van vijftig medewerkers, breidt Rapid Circle ook zijn activiteiten in Australië verder uit. Insync is gespecialiseerd in Microsoft Teams en Unified Communications en heeft drie vestigingen in Australië die samen met het huidige kantoor van Rapid Circle in Melbourne voor meer groei moeten zorgen. “Met Insync Technology halen we nieuwe expertise in huis en verbreden we ons dienstenportfolio waarmee we klanten ook op ook het gebied van Unified Communications het beste advies en de juiste oplossingen kunnen bieden”, aldus Punter.

Hermien Roebersen, OCP Lead Microsoft Nederland: “Rapid Circle is een belangrijke partner voor Microsoft Nederland en is Worldwide Microsoft Partner van het jaar 2020. Ze zijn sterk in het innoveren, beveiligen en beheren van de werkplek voor klanten in verschillende branches door gebruik te maken van de Microsoft Cloud. Door de overname van Portiva en Insync vergroten ze hun vermogen om op veel gebieden van waarde te zijn, zoals beveiliging, Teams en de moderne werkplek. Graag willen wij Rapid Circle, Portiva en Insync feliciteren met het bundelen van hun krachten om zo het vermogen om klanten te helpen transformeren te vergroten.”

De komende periode richt Rapid Circle zich onder meer op de integratie van Portiva en Insync Technology. Zowel het management team van Portiva als de drie eigenaren van Insync Technology krijgen een rol binnen de nieuwe organisatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rapid Circle
Rapid Circle helpt bedrijven de overstap te maken naar Microsoft cloud-toepassingen en daar maximaal waarde uit te halen. In 2020 werd Rapid Circle als eerste Nederlandse organisatie uitgeroepen tot  ‘Worldwide Microsoft Partner of the Year 2020’ in de categorie Modern Workplace. Verder is het drievoudig FD Gazelle, behoort het tot de Top 250 groeibedrijven van Nederland en is het lid van de exclusieve Microsoft Partner Advisory Council.
Meer over Rapid Circle
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.