HPE kondigt breed portfolio met AMD EPYC™-processors aan voor edge tot exascale oplossingen

Compute-oplossingen met nieuwe AMD EPYC™ 7003 series-processor leveren 39 procent betere prestaties en betere energie-efficiëntie

| HPE | 5 min | 26 maart 2021 10:32
Afbeelding: Een HPE Cray EX in levende lijve | Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) maakt vandaag nieuwe compute-oplossingen op basis van AMD EPYC™-processors bekend. De combinatie van de AMD EPYC™ 7003 Series Processor met de systemen van HPE resulteert in baanbrekende prestaties voor veeleisende workloads. De nieuwe oplossingen breken 19 wereldrecords in workloadoptimalisatie, visualisatie, energie-efficiëntie, database analytics en Java-applicaties. De servers en systemen met de 2e en 3e generatie AMD EPYC-processors bezitten in totaal 32 wereldrecords.

Met de nieuwe AMD-oplossingen brengt HPE exascale-niveau naar de edge

De nieuwe HPE ProLiant-servers en HPE Apollo-systemen zijn uitgerust met de 3e generatie AMD EPYC™-processor. Dit biedt de basis voor sterke prestaties, beveiliging, automatisering en beheer op afstand om de meest essentiële workloads te kunnen ondersteunen. Daarnaast introduceert HPE de HPE Cray EX-supercomputer met de 3e generatie AMD EPYC™-processor voor de meest uitdagende supercomputing-behoeften, zoals exascale-class systemen die tot 10X sneller zijn dan de huidige supercomputers. Met dit portfolio en deze performanceverbeteringen, stelt HPE organisaties in staat om hun IT-omgeving moeiteloos te schalen en beheren en toe te werken naar edge computing op exascale-niveau.

Sterkere compute-oplossingen met een ‘as-a-service’-ervaring

Met behulp van HPE Greenlake kunnen organisaties deze nieuwe oplossingen eenvoudig in gebruik nemen. Greenlake is het ‘as-a-service’-platform van HPE waarbij organisaties betalen op basis van daadwerkelijk verbruik - on premise, aan de edge of in een colocatiefaciliteit. HPE GreenLake combineert de eenvoud en flexibiliteit van de cloud met de governance, compliance en inzicht van een hybride cloud.

“Digitale transformatie verandert iedere industrie. Nieuwe digitale modellen komen tot leven en er is een groeiende vraag naar edge-, 5G- en artificial intelligence-technologie. HPE speelt in op de dynamische marktbehoeften met sterk presterende, schaalbare en veilige oplossingen voor iedere workload”, aldus Neil MacDonald, senior vice president en general manager, Compute Business Group bij HPE. “Wij leveren het grootste portfolio compute-oplossingen die met de nieuwe 3e generatie AMD EPYC™-processor zorgen voor een transformatie van de infrastructuur en bovendien eenvoudig te beheren zijn.”

HPE ProLiant-servers en HPE Apollo-systemen bieden veelzijdige mogelijkheden voor iedere workload. Op basis van industry benchmarks bereiken ze de volgende resultaten:
 • Met verhoogde serverconsolidatie en lagere kosten door virtualisatie levert de HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus v2-server 39% betere prestaties dan de voorgaande recordhouder.
 • De HPE Apollo 2000 Gen10 Plus en de HPE ProLiant XL225n Gen10 Plus-server leveren sterkere prestaties, gereduceerde operationele kosten en meer duurzaamheid. De systemen hebben maar liefst 18 wereldrecords bereikt en zijn 54% efficiënter dan andere 4-node systemen.
 • De HPE ProLiant DL345 Gen10 Plus-server zorgt voor een versnelling van database queries voor beslissingsondersteunende workloads. De HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus v2-server levert 14,4% betere prestaties vergeleken met een 4-socket server en zorgt voor een kostenreductie van 15,5%.
 • Optimalisatie van Java-applicaties zorgen voor nieuwe gebruikscases in diverse industrieën zoals banking, financiële dienstverlening, productie, gezondheidszorg en biowetenschappen. De HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus v2-server levert met twee processoren 17,1% betere prestaties5 en de HPE ProLiant DL345 Gen10 Plus-server levert met één processor 16,8% betere prestaties.

Meest betrouwbare high-performance servers voor toekomstige workloads

De HPE ProLiant-servers automatiseren beheertaken en optimaliseren workloadprestaties voor betere en snellere resultaten. Deze servers zijn ook geschikt voor moderne IT-behoeften zoals 5G, edge, artifical intelligence en analytics door gebruik te maken van hyperconverged infrastructuur, containers en diverse CPU’s en GPU’s. De HPE ProLiant-servers bieden daarnaast holistische inzicht in security die tot in de kern (het silicon) is doorgevoerd.

HPE introduceert vandaag twee nieuwe serverlijnen in de HPE ProLiant-reeks. De HPE ProLiant DL345 Gen10 Plus-server is geschikt voor storage geoptimaliseerde oplossingen voor database workloads terwijl de HPE ProLiant DL365 Gen10 Plus-server gericht is op virtuele desktop infrastructuur (VDI) oplossingen.

High-performance computing (HPC) en artificial intelligence

HPE Apollo-systemen zijn speciaal gebouwd voor HPC-applicaties zoals modellering en simulatie. Ze helpen organisaties aan snellere onderzoeksresultaten door de soepele verwerking van grote hoeveelheden data om die vervolgens om te zetten in digitale modellen die de werkelijkheid nabootsen. Daarbij zijn de systemen geoptimaliseerd om AI-resultaten nauwkeuriger te maken. HPE introduceert de HPE Apollo 2000 Gen10 Plus en HPE Apollo 6500 Gen10 Plus v2-systemen met de 3e generatie AMD EPYC™ processor en biedt daarmee nog meer prestaties en efficiëntie. Dit resulteert in specifieke mogelijkheden voor HPC- en AI-workloads.

De verbeterde HPE Apollo-systemen maken onderdeel uit van de nieuwe HPE GreenLake cloud services voor HPC. Daarmee profiteert iedere organisatie van de flexibele pay-per-use cloudervaring om de meest veeleisende compute en data-intensieve workloads te ondersteunen en snellere inzichten te krijgen. Het ‘as-a-service’-platform werkt zowel on-premises als in een colocatiefaciliteit.

HPE levert de HPE Cray EX supercomputer voor high-end supercomputing-oplossingen. Deze beschikt over een geavanceerde HPC-architectuur die geschikt is voor de toekomstige generatie supercomputing zoals de aankomende exascale-systemen. Exacale-systemen zijn zo’n tien keer sneller dan de krachtigste supercomputers van vandaag. De nieuwste HPE Cray EX-supercomputers gebruiken AMD-technologie om de snelste supercomputers ter wereld aan te drijven. Deze computers worden bijvoorbeeld ingezet voor complex wetenschappelijk onderzoek, van extreme weersvoorspellingen tot het ontdekken van vaccins en het ontwerp van auto's en vliegtuigen.

Het volledige portfolio van HPE-servers en -systemen met ondersteuning van de nieuwe 3e generatie AMD EPYC™-processor omvat:
 • HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus v2-server
 • HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus v2-server
 • HPE ProLiant DL345 Gen10 Plus-server
 • HPE ProLiant DL365 Gen10 Plus-server
 • HPE Apollo 2000 Gen10 Plus-system met de HPE ProLiant XL225n Gen10 Plus-server
 • HPE Apollo 6500 Gen10 Plus-system met de HPE ProLiant XL675d Gen10 Plus-server
 • HPE Apollo 6500 Gen10 Plus-system met de HPE ProLiant XL645d Gen10 Plus-server
 • HPE Cray EX supercomputer EX425
 • HPE Cray EX supercomputer EX235n

Beschikbaarheid

Alle nieuwe HPE Apollo-systemen met de 3e generatie AMD EPYC processor zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 6 april. De nieuwe HPE ProLiant-servers met de 3e generatie AMD EPYC processor zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 19 april.

De HPE ProLiant-servers en HPE Apollo-systemen met de 3e generatie AMD EPYC processor zijn beschikbaar via HPE GreenLake.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.