TomTom introduceert een cloud-native in-dash navigatieoplossing

TomTom Navigation ontwikkeld voor de automotive industrie

| TomTom | 3 min | 25 maart 2021 8:44
Copyright: TomTom
  • TomTom Navigation for Automotive is de meest uitgebreide navigatieoplossing die momenteel verkrijgbaar is voor autofabrikanten
  • De nieuwe generatie is cloud-native, volledig hybride en werkt zowel in online als offline situaties
  • De gloednieuwe gebruikersinterface kan worden toegepast op verschillende merken, autolijnen en regio's en kan worden geconfigureerd voor zowel verbrandingsmotoren als elektrische aandrijflijnen
  • Oplossing wordt ingezet door autofabrikanten wereldwijd
TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, introduceert TomTom Navigation for Automotive: een cloud-native, hybride navigatieoplossing ontwikkeld voor de automotive industrie.

TomTom’s navigatie is de meest gebruikte oplossing onder autofabrikanten. De nieuwste versie is cloud-native en beschikt over supersnelle en up-to-date routebegeleiding, zoekfuncties en de nieuwste kaarten. Tegelijkertijd biedt het nog steeds een offline modus. Wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is, schakelt de oplossing over op de ingebouwde software en kaarten, zodat deze onder alle omstandigheden beschikbaar zijn.

"Met de cloud als kern van de nieuwe TomTom Navigation for Automotive hebben we de veiligheid en het comfort van een in-dash systeem gecombineerd met de altijd up-to-date en supersnelle ervaring van een smartphone app”, aldus Antoine Saucier, Managing Director bij TomTom Automotive.

Veiliger en comfortabeler

Automobilisten zullen een nieuwe gebruikersinterface ervaren die is ontworpen volgens de TomTom principes veiligheid en gebruiksgemak. De intuïtieve interface kan worden weergegeven op de middenconsole, de dashboarschermen, het head-up display (HUD) en de passagiersschermen in verschillende groottes en beeldverhoudingen. Deze geïntegreerde aanpak betekent dat belangrijke informatie, zoals afslag- en rijbaanbegeleiding en waarschuwingen voor verkeer en gevaren, ook op het HUD- of het dashboardscherm van de auto kunnen worden geprojecteerd. Dit maakt de rit in de auto niet alleen veiliger maar ook comfortabeler. De automobilist kan ook rechtstreeks communiceren met de navigatie van TomTom via gebruiksvriendelijke spraakondersteuning van Amazon Alexa, Cerence of Houndify.

Actieradius visualiseren

TomTom’s navigatiesysteem kan worden geïntegreerd met voertuigsensoren, zodat het belangrijke informatie kan weergeven over advanced driver assistance systems (ADAS) en of het voertuig moet tanken of opladen. Dynamic Range Mapping helpt automobilisten om de actieradius van hun voertuig te visualiseren – vooral belangrijk voor elektrische voertuigen. Als de voorspelde actieradius onvoldoende is om de geselecteerde bestemming te bereiken, wordt de bestuurder gewaarschuwd om een oplaadlocatie te zoeken en krijgt hij een kostenvergelijking van de beschikbare oplaadpunten te zien die zich op de route en binnen bereik bevinden. Het gekozen oplaadpunt wordt dan toegevoegd als tussenstop op de weg naar de bestemming.

Antoine Saucier voegt toe: "We blijven streven naar veiligere wegen, gemakkelijker rijden en schonere lucht. TomTom's nieuwe full-stack in-dash navigatie is er klaar voor om de mogelijkheden van de geautomatiseerde en elektrische voertuigen van morgen te benutten."

Gemakkelijk te integreren

TomTom's nieuwe navigatie biedt autofabrikanten een snelle en kosteneffectieve route naar een optimale navigatie-ervaring. De technologie is gemakkelijk te integreren in elk infotainmentsysteem, zoals is aangetoond door meerdere tier 1-leveranciers. De aanpasbare oplossing kan werken met meerdere merken, autolijnen – instap-, volume of premium model – en voertuigtypes, overal ter wereld. De oplossing wordt aangeboden als één voorgeïntegreerde oplossing en wordt geleverd via gebruiksvriendelijke SDK's en API's.

TomTom Navigation for Automotive zal door internationale autofabrikanten worden gebruikt voor meerdere merken en autolijnen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TomTom
TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.