Shippeo en Peripass bundelen hun krachten om de visibility van de weg tot de yard te vergroten

Van real-time visibility tot automatisering en digitalisering van logistieke stromen binnen de yard

| Shippeo | 3 min | 25 maart 2021 9:06
Copyright: Peripass
Shippeo, de Europese marktleider in real-time transport visibility, en Peripass de innovatieve Belgische provider van yard management oplossingen, bundelen hun krachten om een naadloze end-to-end visibility aan te bieden in vrachtvervoer en geïntegreerde logistieke processen over yard- en transportactiviteiten heen.

Shippeo’s service in real-time zichtbaarheid van transportactiviteiten zal worden geïntegreerd in het Peripass Yard Management-platform, waarbij alle voordelen van geïntegreerde logistieke processen worden gecombineerd: van real-time visibility tot automatisering en digitalisering van logistieke stromen binnen de yard. De yard is rijp voor proces- en efficiëntieverbeteringen, maar is een zone die nog vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om investeringen binnen de supply chain. De Peripass Yard Management-oplossingen digitaliseren en integreren logistieke processen op de site en automatiseren logistieke stromen.

De gecombineerde oplossing gaat verder dan traditioneel dock management en omvat ook weegbruggen, poorten en communicatie om vrachtwagens naar de juiste dock te leiden. Het platform kan teams helpen hun dagelijkse laad- en losactiviteiten voor vrachtwagens en trailers op het terrein beter te beheren. Self-service kiosken, een digitaal controle dashboard van de logistieke site (Yard Control Tower) en procesautomatisering helpen klanten aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren op het vlak van administratie-, detentie- en liggeldenkosten en het vermijden van wachttijden om zo de totale productiviteit te verhogen.

Met de integratie van Shippeo's real-time visibility worden wachtkosten verminderd dankzij het anticiperen op vertragingen. Een geoptimaliseerde uitvoering en real-time overzicht van de transportplanning maken een grotere doorstroom en snellere dispatchbeslissingen mogelijk. In feite maakt het inzicht op de site, aangeleverd door de Yard Control Tower, het mogelijk processen te optimaliseren, doorlooptijden te verkorten, het volume te verhogen en de wachtkosten tot 85% te verlagen. Bovendien zal een betere visibility van inkomende goederen helpen om de dienstverlening aan de klant te verbeteren.

Na de selectie door grote Europese merken, waaronder Tereos, Bridgestone, XPO Logistics, Kuehne+Nagel, Lidl en Intermarché, heeft de Belgische yard management specialist grote groeiplannen binnen Europa. Samenwerkingsverbanden met belangrijke marktspelers, zoals Shippeo, zorgen voor meer naadloze integraties voor klanten en klantgerichte oplossingen.

"Klanten gebruikten beide oplossingen al naast elkaar. Zo moesten gebruikers nog steeds zelf het denkwerk doen en gegevens vergelijken in beide systemen", legt Leander Naessens, CEO van Peripass, uit. "Door de integratie met Shippeo zijn we in staat om voor onze klanten een naadloze ervaring en een completer beeld te creëren bij het traceren van goederen over de weg, via het spoor of maritiem transport tot en met magazijnen."

Lucien Besse, COO van Shippeo, is verheugd om met Peripass de netwerken uit te breiden en nieuwe mogelijkheden voor klanten te creëren. "Real-time beheer van vrachtvervoer wordt cruciaal voor bedrijven om wendbaar en concurrerend te blijven. De samenwerking met Peripass geeft ons de mogelijkheid om klanten een groter scala aan integraties en functionaliteiten te bieden en een breder en meer diepgaand real-time inzicht in de vrachtbewegingen. Zo komen we nog beter tegemoet aan de individuele klantvraag."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.