eV-ict lanceert zelflerend datamodel waarbij bedrijven inzicht krijgen in ICT uitgaven- en gebruik

Bedrijven en organisaties in Nederland kunnen wel 20% tot 30 % besparen op ICT-investeringen

| eV-ict | 2 min | 25 maart 2021 10:28
Copyright: eV-ict
Het nieuwe bedrijf met de naam eV-ict ondersteunt bedrijven en organisaties met het verkrijgen van inzicht in, en grip houden op ICT-kosten door middel van een zelflerend datamodel. Met behulp van het model kunnen bedrijven veel geld besparen. Ook wordt er door eV-ict bewust met uitgaven om gegaan en kunnen er vaker onderbouwd beslissingen genomen worden. Dat is belangrijk want informatie- en communicatietechnologie is voor iedere organisatie de ruggengraat. Het bedrijf uit Gouda geeft hiervoor op CXO-niveau het benodigde sturingsmechanisme.

Besparen op ICT- investeringen

Bedrijven en organisaties in Nederland kunnen wel 20% tot 30 % besparen op ICT-investeringen als ze inzicht zouden hebben in hun ICT-uitgaven blijkt uit onderzoek van Flexera in 2021. Met name grotere organisaties hebben onvoldoende inzicht in de ICT-kosten en waar die kosten zich intern bevinden. Om dit proactief te besturen is diepgang, grip en bewustzijn noodzakelijk.

Marga Reuver, Managing Director van eV-ict licht toe: “Wij beschikken over een zelflerend datamodel dat niet-geaggregeerde data van organisaties aan elkaar koppelt. Het resultaat is een handig dashboard waar CIO’s, CFO’s en CEO’s gedetailleerd inzicht krijgen in de totale ICT-kosten van organisaties”.

Sturing geven aan de ICT-inrichting

eV-ict heeft de overtuiging dat elke organisatie die sturing wil geven aan haar ICT-inrichting onderbouwde keuzes en efficiency slagen moet kunnen maken. “Dit kunnen wij bewerkstelligen aan de hand van inzichtelijke rapportages die terug te voeren zijn tot de aangeleverde data. Behalve voor de ICT- inrichting is het eV-ict datamodel in te zetten voor onder meer trendanalyses, toetsing van compliancy, bedrijfsovernames en acquisities”, aldus Reuver.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over eV-ict

eV-ict is opgericht om de klantvraag beter en sneller te kunnen beantwoorden en om te investeren in de verdere ontwikkelingen van het datamodel. De naam eV-ict staat voor Enterprise, visibility, insight, costs, transparancy. De software heeft zich in de praktijk bewezen en helpt bedrijven bewust met hun ICT uitgaven en omgeving om te gaan en onderbouwd beslissingen te nemen. 
Meer over eV-ict

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.