NET2GRID voltooit succesvolle Serie B financieringsronde met APG en Shell Ventures

| NET2GRID | 4 min | 25 maart 2021 13:38
Gewaardeerd
Copyright: NET2GRID
  • Shell Ventures en APG Asset Management (APG) sluiten zich aan bij EDP Ventures in deze Serie B financieringsronde om NET2GRID's missie te versnellen en het leidende consumenten smart energy platform te worden.
  • De uitgebreide ervaring van de investeerders in de technologie en gedistribueerde energie sector wereldwijd geven NET2GRID toegang tot nieuwe internationale markten. Met de nieuwe financiering is NET2GRID van plan om de ontwikkeling en implementatie van haar platform in Europa, Australië en Noord-Amerika versneld op te schalen.
  • Voor APG past de investering in NET2GRID binnen haar Nederlandse energietransitie portefeuille ANET. ANET's doel is om snelgroeiende bedrijven en projecten te ondersteunen die bijdragen aan de energietransitie, om het lange termijn rendement te optimaliseren en om CO2-reductie te maximaliseren.
NET2GRID is verheugd te kunnen aankondigen dat het met succes een Serie B financieringsronde heeft afgerond, met een gezamenlijke inspanning van APG en Shell Ventures.

NET2GRID geeft nutsbedrijven en energieleveranciers de mogelijkheid om hun eindklanten te voorzien van bruikbare inzichten gebaseerd op de actuele analyse van hun energieverbruik data. Het hart van NET2GRID's product portfolio wordt gevormd door haar geavanceerde Kunstmatige Intelligentie technologieën die unieke energie-inzichten en energieconsumptie voorspellingen leveren. NET2GRID's klanten, waaronder E.ON, ENI, NEN Energia en Pure Energie, gebruiken NET2GRID's SaaS en PaaS oplossingen om de betrokkenheid van eindklanten te vergroten, marketing en operationele kosten te optimaliseren, en energie handelsmodellen te verbeteren.

Met deze investering zal NET2GRID de klantreis en data-analyse mogelijkheden verder optimaliseren, de ontwikkeling versnellen van haar peer-to-peer energiegemeenschappen oplossing, evenals haar virtuele energiecentrale platform (VPP). De investering zal ook de internationale expansie van het bedrijf buiten de Europese markt versnellen.

"We zijn er trots op dat we deze gerespecteerde partners, en hun lange termijn commitment aan NET2GRID's succes, kunnen toevoegen aan onze investeerders basis", zegt Bert Lutje Berenbroek, NET2GRID's oprichter en CEO. "We delen een visie op het creëren van een intelligente, transparante en schonere energiewaardeketen, door het vertalen van energieverbruik gegevens naar slimme, gepersonaliseerde diensten. Deze investeerders zijn een verdere aanvulling op ons bestaande partner ecosysteem, waartoe Samsung, SAP en AWS behoren."

"Real-time energie-inzicht wordt steeds belangrijker voor consumenten en energieleveranciers, waardoor meer bewustzijn ontstaat over energieverbruik en manieren om energie-efficiënter te worden", zegt Nienke Vledder, senior portfolio manager ANET bij APG. "Deze inzichten helpen om vraag en aanbod in balans te brengen van de toenemende duurzame energie die op het energienet komt, zoals in Nederland te zien is door - onder andere - wind en zon. NET2GRID is een Nederlands technologiebedrijf met een dataplatform dat consumenten real-time inzicht geeft in hun energiegebruik en zo het terugdringen van energiegebruik stimuleert. NET2GRID's disaggregatiedienst en energie data platform laten de ware kracht zien van hoe digitale producten een belangrijke rol kunnen spelen in de energietransitie. Met de investering van APG is NET2GRID in staat om haar activiteiten uit te breiden en haar product en diensten aan meer consumenten en verschillende markten aan te bieden. NET2GRID draagt bij aan de energietransitie en is een aantrekkelijke werkgever voor energie talenten. Ook is hun propositie internationaal schaalbaar, waardoor de oplossing ook buiten Nederland geëxporteerd kan worden."

"We zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit van de technologie, het team van NET2GRID, en hun prestaties tot nu toe", zegt Jurgen Hornman, Investment Director bij Shell Ventures. "NET2GRID voorziet energieleveranciers, OEM's en zelfs banken van waardevolle AMR-gebaseerde en real-time energiedata en inzichten. Hun SaaS-aanbod is aantrekkelijk geprijsd en maakt de weg vrij voor cliënten om hun klanten beter van dienst te zijn. Vooral nu residentiële klanten onvoorspelbaarder zijn in hun dagelijkse energievraag, bijvoorbeeld door gedistribueerde energiebronnen en elektrische voertuigen, is het hebben van real-time inzichten in het energieverbruik en gedrag op een gedetailleerd niveau een cruciaal element om te slagen in de energietransitie. Deze investering speelt in op Shell’s strategy om consumenten de juiste oplossingen te bieden. Bert en zijn team hebben samengewerkt met de grootste, meest innovatieve Europese bedrijven en we kijken ernaar uit om NET2GRID te ondersteunen bij het verder opschalen in Europa en daarbuiten."

"Wij geloven dat de technologie van NET2GRID, met name haar energie-inzichten en zelf-service platformen, energieleveranciers over de hele wereld succesvol zal blijven ondersteunen bij het betrekken van hun klanten en zal bijdragen aan een superieure verbruik efficiëntie en versnelde opschaling van gedistribueerde energiebronnen", zegt Luís Manuel, Executive Board Member bij EDP Ventures. "We zijn verheugd deel te nemen aan de Serie B ronde van het bedrijf. Dit is opnieuw een voorbeeld van EDP's toewijding aan het investeren en ondersteunen van snelgroeiende startups, als een belangrijke enabler voor de ontwikkeling van innovatie om de energietransitie te leiden."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
NET2GRID
Over NET2GRID
NET2GRID  is een prijswinnend AI bedrijf dat nutsbedrijven en energieleveranciers in staat stelt om hun klanten bruikbare inzichten te geven op basis van analyse van hun energiegebruik data. Met onze service willen we de brutomarge van energieleveranciers verhogen, de klantervaring verbeteren en bijdragen aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie naar een duurzame toekomst. Wij bieden energieleveranciers de tools die hen in staat stellen hun eigen klanten beter te bedienen door gebruik te maken van de energie verbruiksgegevens die zij al bezitten; historische gegevens, gegevens van slimme meters of realtime gegevens. De kern van onze expertise ligt in hoogstaande kunstmatige intelligentie diensten in energie inzicht & energie verbruik voorspelling.

Daarnaast heeft NET2GRID in eigen huis kosten-effectieve hardware ontwikkeld om real-time meter data te ontsluiten voor wereldwijde markten die door klanten zelf te installeren zijn. Onze dienst wordt gebruikt door energieleveranciers wereldwijd en we helpen hen om een loyale klantenbasis op te bouwen van tevreden klanten, hun kosten te verlagen en hun omzet uit te breiden door het genereren van upsell en cross sell leads richting energiebesparende maatregelen. We helpen onze klanten om residentiële energiebesparende producten zoals elektrische auto’s, zonnepanelen en warmtepompen op te nemen in een geïntegreerd energie overzicht voor thuisgebruik met virtuele energiecentrale (VPP) mogelijkheden.
Meer over NET2GRID
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.