Toename thuiswerken levert nieuwe uitdagingen op rond beschermen van Office 365-data

Nieuw rapport wijst uit dat organisaties worstelen met de explosie aan data in Office 365

| Barracuda Networks | 3 min | 25 maart 2021 13:49
Afbeelding: Ik maak me zorgen over het vergrendelen / aanvallen door ransomware van mijn O365-gegevens | Copyright: Barracuda Networks
 • 52% van de IT-beslissers zegt dat hun organisatie een ransomware-aanval heeft meegemaakt
 • 67% van de organisaties vertrouwt nog steeds enkel op de functionaliteit die Office 365 zelf biedt voor back-up en herstel van Office 365-data
 • 81% van de respondenten geeft aan dat Teams zorgen oplevert rond data-retentie
Barracuda heeft een nieuw rapport gepubliceerd: The state of Office 365 backup, waarvoor IT-beslissers zijn ondervraagd over Office 365, data security, back-up en herstel, SaaS oplossingen en gerelateerde onderwerpen. De uitkomsten van het rapport wijzen erop dat de wereldwijde verschuiving naar thuiswerken tijdens de corona-pandemie nieuwe uitdagingen oplevert rond het beschermen van data in Office 365.

Enkele interessante uitkomsten:
 • Het beschermen van data tegen aanvallen en verlies – zowel van externe als interne actoren – is een belangrijke zorg:
  • 72% van de respondenten is bezorgd dat hun Office 365-data het doelwit wordt van ransomware;
  • 52% zegt dat hun organisatie al een ransomware-aanval heeft meegemaakt;
  • Toch gebruikt slechts een derde een aparte back-up oplossing voor hun Office 365-data; 67% van de organisaties vertrouwt nog steeds enkel op de beperkte functionaliteit die Office 365 zelf daarvoor biedt.
 • Organisaties willen graag de mogelijkheid om fijnmazig data te kunnen herstellen en zoeken nog andere mogelijkheden die Microsoft zelf niet biedt:
  • 77% van de IT-beslissers vindt een fijnmazige herstelmogelijkheid voor Exchange, SharePoint, OneDrive en Teams belangrijk;
  • Ruim 80% van de respondenten willen een back-up oplossing die ook Teams en gedeelde bestanden ondersteunt;
  • 79% wil mailboxen kunnen herstellen naar een andere locatie of gebruiker.
 • Dataprotectie is een belangrijke zorg, zowel op het gebied van security als voor wat betreft regelgeving:
  • 69% van de respondenten is bezorgd over het opslaan van back-up data in een ander land;
  • Ruim 7 op de 10 respondenten is bezorgd over het voldoen aan wet- en regelgeving rond data privacy;
 • Organisaties geven de voorkeur aan een SaaS-oplossing die snel en makkelijk ingericht en gebruikt kan worden:
  • 74% van de ondervraagde IT-beslissers vindt SaaS back-up voor Office 365 – waarvoor ze zelf geen hardware of software hoeven te onderhouden – belangrijk;
  • Ongeveer 8 op de 10 wil meteen beginnen met het maken van back-ups, zodra ze zich hebben aangemeld voor een nieuwe oplossing voor databescherming.

“De snelle overstap naar thuiswerken heeft er het afgelopen jaar voor gezorgd dat organisaties veel meer gebruik zijn gaan maken van SharePoint, OneDrive en Teams. Het is daarmee belangrijker – en uitdagender –geworden om al die Office 365-data goed te beschermen”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Daarvoor hebben ze complete en gemakkelijk te gebruiken back-up oplossingen nodig waarmee ze snel aan de slag kunnen. Ze verwachten daarbij ook geavanceerde functionaliteit, zoals fijnmazige data-retentie, die Microsoft zelf niet biedt.”

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
De survey is uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Censuswide. Er zijn 1.828 executives en managers ondervraagd die verantwoordelijk zijn voor de cloud infrastructuur van hun organisatie. De respondenten kwamen van organisaties met 50 of meer werknemers uit de EMEA, de VS en APAC.

Meer informatie

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Barracuda Networks
Barracuda streeft ernaar de wereld veiliger te maken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat iedere organisatie toegang moet hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn. Barracuda beschermt e-mail, netwerken, data en toepassingen met innovatieve oplossingen die met de klant mee groeien en zich aanpassen aan de bedrijfsontwikkeling. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Barracuda voor bescherming – zodanig dat zij misschien niet eens weten dat ze een risico lopen – zodat zij zich volledig kunnen focussen op de verdere groei van het bedrijf.
Meer over Barracuda Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.