Banking Circle tilt frictieloos cross- border betalingen naar hoger niveau met cloud-based betaalplatform

Platform nu volledig cloud-based en infrastructuur binnen Microsoft Azure gehost

| Banking Circle | 3 min | 25 maart 2021 14:07
Gewaardeerd
Copyright: Banking Circle
Banking Circle, gelicenceerde bank en aanbieder van financiële infrastructuur, kondigt aan dat haar platform nu volledig cloud-based is, waarbij de gehele infrastructuur binnen Microsoft Azure wordt gehost. De infrastructuur omvat ook het cloud-first platform voor internationale betalingen, dat Banking Circle haar klanten meer snelheid, verbeterde functionaliteit en een meer intuïtieve gebruikerservaring biedt.

Inmiddels is Banking Circle verantwoordelijk voor 10 procent van de B2C e-commerce stromen in de wereld en voor €100 miljard aan point-of-sale B2B e-commerce stromen. De overstap naar een volledige cloud-based dienstverlening is een logische stap in het realiseren van de ambitieuze groeiplannen om betalingsdiensten kostenefficiënt en realtime te verwerken voor financiële instellingen.

Verbeteren comptabiliteit en gebruikerservaring

Het platform voor internationale betalingen van Banking Circle is in-house gebouwd en is gebaseerd op microservices, wat betekent dat elk onderdeel van de oplossing onafhankelijk inzetbaar is en gemakkelijk is te onderhouden. Het biedt de beste verwerkingstijden in zijn klasse, dankzij een verschuiving van batchgestuurde naar event-based betalingsverwerking, terwijl het klanten realtime inzicht biedt in de status van hun betalingen. Om de compatibiliteit en de gebruikerservaring te verbeteren, biedt het platform open API's die een eenvoudige integratie tussen de functies van het platform en de workflows van klanten mogelijk maken.

Anders la Cour, Chief Executive Officer en co-founder van Banking Circle licht toe: "Om in de huidige economie te kunnen concurreren, moeten bedrijven wereldwijd handel drijven. In het internationale betalingsverkeer ervaren bedrijven nog steeds obstakels; toegang tot het internationale netwerk, trage verwerking van betaalopdrachten en hoge kosten. Het maximaliseren van groei wordt daardoor belemmerd. Het is altijd ons doel geweest om een bedrijf op te bouwen met technologie in het hart en dit te combineren met een banklicentie om de kosten en tijd van het afhandelen van internationale betalingen te verminderen. Eerder kostte dit proces 50 euro en duurde het vijf dagen of meer, ons streven is dat bedrijven slechts 50 cent en minder dan vijf minuten kwijt zijn. Onze cloud-based infrastructuur en het betaalplatform zijn de volgende stap om het bedrijven gemakkelijker te maken om internationale betalingen te doen. Zij kunnen zich dan richten op wat echt belangrijk is: hun groei en de klantervaring."

Michel André, CIO van Banking Circle, voegt hieraan toe: "Voordat we het nieuwe platform ontwikkelden, hebben we met onze klanten gesproken over wat zij willen. Snelheid stond hoog op de agenda. Daarom hebben we het platform vanaf het begin in de cloud gebouwd, zodat we ons puur konden richten op het ontwikkelen van de software die aan die eisen kon voldoen en deze zelfs kon overtreffen. Nu onze hele infrastructuur ook in de cloud draait, kunnen we nog sneller reageren op de wensen van de klant en specifieke aspecten verbeteren, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Ik ben blij dat we nu niet alleen een snellere service kunnen leveren, maar ook een meer intuïtieve gebruikerservaring. Door bijvoorbeeld over te stappen op event-based betalingsverwerking kunnen updates op basis van live use cases nu in realtime worden doorgevoerd - waardoor de dagelijkse workflows van klanten worden geoptimaliseerd. Uiteindelijk brengt het nieuwe platform ons een stap dichter bij ons uiteindelijke doel: om de tijd die bedrijven nodig hebben om een internationale betaling te doen, terug te brengen tot enkele seconden."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Banking Circle
Banking Circle is aanbieder van een financiële infrastructuur voor betalingsbedrijven en banken. Als bank met een volledige vergunning en zonder legacy-systemen biedt Banking Circle betalingsbedrijven en banken de mogelijkheid om snel en tegen lage kosten in te springen op kansen in de nieuwe economie. Daarbij profiteren de klanten van Banking Circle van compliance en goede beveiliging. Dit is mogelijk dankzij rechtstreekse transactieverwerkingssystemen waar geen legacy aan te pas komt. De oplossingen van Banking Circle dragen bij aan financiële inclusie door duizenden bedrijven in staat te stellen om grensoverschrijdende transacties te voltrekken op een manier die eerder niet mogelijk was. Dat geldt voor alles van het openingen van bankrekeningen en het afsluiten van leningen tot internationale betalingen, verwerken van transacties, hedging en compliance.
Meer over Banking Circle
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.