Federale Overheidsdienst Justitie van België boekt digitale vooruitgang met Extreme Networks

Met 20x snellere verbinding kunnen rechtszittingen en gevangenisbezoeken nu op afstand plaatsvinden

| Extreme Networks | 3 min | 25 maart 2021 16:40
Copyright: Sora Shimazaki via Pexels
Extreme Networks, Inc., een cloudgedreven netwerkbedrijf, en securityserviceprovider Orange Cyberdefense Belgium, hebben samen de netwerkinfrastructuur van de Federale Overheidsdienst (FOD) Justitie van België vernieuwd. Het nieuwe netwerk biedt in 240 gebouwen Wi-Fi verbinding die twintig keer sneller is dan het vorige netwerk. Dat maakt de digitalisering van de services van het justitiesysteem, waaronder rechtszittingen en gevangenisbezoeken, mogelijk, zodat deze nu allemaal op afstand gehouden kunnen worden. Ook stelt het 23.000 werknemers en duizenden gebruikers, waaronder burgers en politie, in staat om veilig informatie te delen en toegang te krijgen tot kritische applicaties, en verhoogt zo de operationele efficiëntie.

Belangrijkste voordelen:
  • Snelle en betrouwbare netwerkprestaties: ExtremeSwitching™- en ExtremeRouting™-technologieën geven de FOD Justitie een robuust en betrouwbaar netwerk met meer bandbreedte die snelheidsverschillen opvangt en microbursts verwerkt terwijl het hoge prestaties levert. Daarnaast creëert Extreme Fabric Connect™ een zelfherstellende autonome netwerkarchitectuur waarmee FOD Justitie upgrades kan uitvoeren en zeer snel herstel van realtime verkeer, zonder dat dit invloed heeft op services of prestaties.
  • Eenvoudiger netwerkmanagement: Extreme Fabric Connect biedt de FOD Justitie een vereenvoudigde, flexibele en robuuste infrastructuur die netwerkconfiguratie en implementatie van nieuwe netwerkapparaten en -diensten veel sneller en eenvoudiger maakt voor zijn IT-team. Daarnaast verlaagt de oplossing het risico van menselijke fouten en de tijd voor onderhoud dankzij de mogelijkheid om de netwerkkern in te stellen en te vergeten tijdens updates.
  • Operationele efficiëntie en beveiliging: Extreme’s Fabric Connect-technologie stimuleert operationele efficiëntie voor de FOD Justitie. Daardoor is het aantal engineers dat nodig is om het gedistribueerde netwerk te beheren teruggebracht van drie naar één, waardoor het bredere IT-team zich kan focussen op andere hoogwaardige taken. Het maakt een logische scheiding mogelijk tussen consument-IoT-apparaten en de bedrijfstechnologieën en -middelen van het justitiële systeem om risico’s te verlagen en het netwerk veilig te houden.
Jimmy De Laet, ICT Infrastructure Director bij de Federale Overheidsdienst Justitie van België: “Het veilig en snel digitaliseren van het justitiële systeem was al lange tijd een doelstelling van het Belgische overheid, om zo diensten te moderniseren en verbeteren. Doordat Extreme Networks en Orange Cyberdefense Belgium ons hebben voorzien van een nieuw netwerk en 24/7 technische ondersteuning, hebben we deze doelstelling weten te behalen om het delen van informatie te verbeteren en nieuwe digitale diensten aan te bieden. Ons nieuwe netwerk is echt een gamechanger voor de manier waarop ons justitiële systeem opereert.”

Emmanuel David, Technical Director bij Orange Cyberdefense Belgium: “Als toonaangevende securityserviceprovider in Europa streven we er bij de ondersteuning van bedrijven over de hele wereld naar om een veiliger digitale maatschappij te creëren. In elk digitaliseringsproject is het essentieel om ervoor te zorgen dat het netwerk zelf niet alleen betrouwbare verbinding biedt, maar ook veerkracht tegen elke mogelijke securitydreiging. We zijn er dan ook trots op dat we samen met Extreme Networks een netwerk hebben uitgerold dat hiervoor zorgt door menselijke fouten te voorkomen en verkeersstromen waar nodig te scheiden.”

Henk Bretveld, Country Manager Benelux bij Extreme Networks: “We zijn trots op de vernieuwing van het netwerk van de FOD Justitie en ondersteuning van de digitalisering van zijn diensten samen met onze langetermijnpartner, Orange Cyberdefense Belgium. Van het bereiken van betere security tot het leveren van twintig keer snellere verbinding in al zijn 240 gebouwen, heeft de FOD nu een geavanceerd, betrouwbaar en toekomstbestendig netwerk dat klaar is om het Belgische justitiële systeem zo effectief en efficiënt mogelijk te maken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.