Red Bull Racing Honda en Oracle starten samenwerking om data-analyse in Formule 1 te verbeteren

Van Formule 1-races wordt vaak gezegd dat het een sport is die gedreven wordt door data

| Oracle | 4 min | 25 maart 2021 19:53
Copyright: Red Bull Racing Honda
  • Toonaangevend Formule 1-team selecteert Oracle Cloud Infrastructure als officieel cloudplatform; eerste projecten focussen op prestaties van F1-auto’s, machine learning en analytics
  • Oracle's Customer Experience-applicaties verbeteren ervaring en betrokkenheid van Red Bull Racing-fans wereldwijd
Viervoudig wereldkampioen Formule 1-team, Red Bull Racing Honda heeft Oracle gekozen als cloud-infrastructuur partner. Red Bull zal gebruik maken van de machine learning en data analytics mogelijkheden van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om de wijze waarop data wordt gebruikt door het team te optimaliseren. Van on-track activiteiten tot het leveren van meer informatie aan fans. De mogelijkheden die OCI biedt, moeten het Formule 1-team helpen de voorsprong op andere teams verder uit te bouwen.

Van Formule 1-races wordt vaak gezegd dat het een sport is die gedreven wordt door data. Teams hebben een obsessie voor het analyseren van data en zelfs de kleinste details kunnen hen op het circuit een voorsprong leveren. De nieuwe samenwerking tussen deze twee baanbrekende technologiebedrijven bestaat onder andere uit het optimaliseren en het verbeteren van het gebruik van data, zodat de prestaties van de Formule 1-auto’s van Red Bull verder vooruitgaan. Hiertoe zullen de twee bedrijven een roadmap voor de komende jaren maken die betrekking heeft op de techniek binnen en buiten het circuit, waarbij de AI en machine learning mogelijkheden van OCI een grote rol zullen spelen.

Christian Horner, teambaas van het Red Bull Racing Team, over de samenwerking: “Dit is een belangrijk partnership voor Red Bull Racing Honda, want Oracle staat al meer dan vier decennia aan de top van technische innovatie. Als een van de meest erkende en vertrouwde namen in de sector op het gebied van databasemanagement en cloud computing, levert Oracle enorme mogelijkheden, innovatie en expertise aan de grootste en meest succesvolle bedrijven wereldwijd. Doordat wij nu ook gebruik gaan maken van deze uitzonderlijke kracht en kennis, kan ons team een grote stap vooruit maken. De expertise van Oracle zal op veel gebieden van het bedrijf ingezet worden. Van het verder verbeteren van interactie met fans en de verdere ontwikkeling van ons merk tot het leveren van nieuwe inzichten en mogelijkheden aan ons hele team, van engineering tot design.”
image
Red Bull Racing Honda heeft het beste cloud-infrastructuurplatform nodig op het gebied van prestaties, schaalbaarheid en security. Oracle Cloud Infrastructure biedt ongeëvenaarde mogelijkheden die Red Bull in staat stellen het gebruik van data science en analytics uit te breiden. Hiermee kunnen de toenemende en uiteenlopende engineeringwerkzaamheden op de Red Bull Technology Campus worden uitgevoerd.

“Dit is een ultieme samenwerking van twee organisaties die hun passie voor design, prestaties en de wil om te winnen delen”, zegt Ariel Kelman, Chief Marketing Officer bij Oracle. “Red Bull Racing heeft in zijn relatief jonge bestaan races gewonnen door grenzen te verleggen. Wij kijken ernaar uit samen met Red Bull Racing Honda technologie en toepassingen te ontdekken en te creëren waarmee we verwachtingen kunnen overtreffen en de grenzen in de Formule 1 verder kunnen verleggen.”

Red Bull staat in de Formule 1-wereld ook bekend om zijn passie voor zijn wereldwijde fanbase, het produceren van uitzonderlijke content en zijn engagement-mogelijkheden. Daarom zal ook gebruik gemaakt worden van Oracle's uitgebreide portfolio met Customer Experience-applicaties, waaronder Oracle Unity Customer Data Platform, Oracle CloudTwist Loyalty en Engagement en Oracle Responsys Campaign Management, om fans makkelijk inzicht te geven in statistieken en metrics, waardoor ze zich nog meer betrokken voelen bij de actie op het circuit. Samen denken de twee bedrijven de best mogelijke fan-ervaring te bieden, meer inzichten en engagement te leveren tijdens raceweekenden en de F1-wereld open te stellen voor nieuwe fans over de hele wereld.

Oliver Hughes, Red Bull Racing Chief Marketing Officer: “Omdat onze focus ligt op het verleggen van grenzen in alles wat we doen, was het absoluut cruciaal om de juiste partner te vinden voor onze reis naar de cloud. De combinatie van Oracle's
CX Marketing Cloud-expertise en Red Bull Racing Honda's creativiteit en wereldwijde fanbase zal het volgende hoofdstuk openen in onze marketing-tech journey en hopelijk iets unieks en speciaals opleveren voor onze fans. Vanuit technologisch oogpunt kan ons engineeringteam niet wachten om met ’s werelds beste Oracle-tools aan de slag te gaan en onze data science- en AI-teams te versterken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Oracle
Oracle Corporation is een Amerikaans multinationaal computertechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Het bedrijf verkoopt databasesoftware en -technologie, cloud engineering-systemen en bedrijfssoftwareproducten.
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.
Meer over Oracle
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.