Scania zet BlackBerry QNX in bij nieuwste vrachtwagens

Een high-performance architectuur op één softwarebasis

| BlackBerry | 2 min | 26 maart 2021 11:49
Gewaardeerd
Copyright: BlackBerry
Scania, de Zweedse aanbieder van transportoplossingen, selecteert BlackBerry® QNX® als gecertificeerd besturingssysteem (OS) en hypervisor voor de elektronische computerplatforms in nieuwe vrachtwagens. Met behulp van BlackBerry QNX bouwt Scania een high-performance architectuur op één softwarebasis.

Veilige start

In de digitale cockpit, de telematica en het centrale coördinatorplatform van Scania trucks wordt BlackBerry QNX-software straks ingezet. Dit biedt een veilig startpunt voor eventuele software die vervolgens voor de voertuigen wordt ontwikkeld. Met het oog op de toekomst is Scania ook van plan om QNX® OS in te zetten bij andere bedrijfsactiviteiten.

"We kozen voor BlackBerry QNX vanwege de gecertificeerde beveiligde embedded software en hun cybersecurity-expertise", vertelt Mikael Adelsberg, Senior Vice President Connected, Autonomous and Embedded Systems bij Scania. "Het gebruik van één besturingssysteem en hypervisor voor systemen in de truck heeft enorme economische én technische voordelen voor onze manier van werken. Het stelt ons in staat om sneller en efficiënter markt- en klantwaarde te realiseren."

Industriële normen

BlackBerry QNX wordt wereldwijd in meer dan 175 miljoen voertuigen toegepast, evenals in embedded systemen in talloze industrieën zoals bedrijfsvoertuigen en zware machines. QNX is gecertificeerd volgens verschillende industriële veiligheidsnormen, waaronder ISO 26262, IEC 61508 en IEC 62304. Daarnaast is het erkend door onafhankelijke auditors bij TÜV Rheinland als 's werelds eerste ASIL D-veiligheidsgecertificeerde commerciële hypervisor.

"De ambitie van Scania om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de software in voertuigen is buitengewoon", zegt John Wall, Senior Vice President en Co-Head van BlackBerry Technology Solutions. “Deze samenwerking laat zien waarom BlackBerry QNX bij uitstek het besturingssysteem is voor OEM's. Het toont aan hoe onze software en expertise helpen bij het ontwerpen van de veiligste, meest betrouwbare software voor voertuigen."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over BlackBerry

BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.