Accenture neemt Zweedse ontwikkelaar Cygni over

Om cloud first-strategieën van klanten te versnellen met software engineering-services

| Accenture | 2 min | 29 maart 2021 11:41
Copyright: Accenture
Accenture heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Cygni, een cloud-native full-stack ontwikkelaar die bedrijven helpt te transformeren door middel van geavanceerde technische softwareontwikkelingsdiensten en innovatieve technische oplossingen. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Cygni heeft ervaring in meerdere sectoren, variërend van communicatie- en nutsbedrijven tot digitale projecten bij de nationale overheid in Zweden. Het bedrijf helpt enkele van de meest bekende merken digitaal te transformeren. Cygni zal het wereldwijde Accenture Cloud First versterken met circa 190 ontwikkelaars. Zij bieden een scala van IT-consulting- en implementatiediensten die de complete technologiestack afdekken, waaronder serverless en cloud.

Cygni heeft kantoren in heel Zweden met het hoofdkantoor in Stockholm, en een kantoor in Amsterdam.

“Tegenwoordig is er geen zakelijk leiderschap zonder technologisch leiderschap. Bedrijven die technologie gebruiken om veranderingen goed door te voeren, zullen de toekomst bepalen”, zegt Karthik Narain, die wereldwijd leidinggeeft aan Accenture Cloud First. “Nu het getalenteerde team van Cygni zich aansluit bij Accenture Cloud First, versterken we ons vermogen om klanten te helpen de cloud en technologische innovatie te gebruiken om sneller te handelen, duurzaam te opereren en uitzonderlijke nieuwe ervaringen te bieden. Onze nieuwe Cygni-collega’s stellen ons in staat om klanten nog beter te helpen veranderen in een tijd waarin transformatie onder druk staat.”

Jon Persson, CEO en oprichter van Cygni: “Sinds de oprichting van Cygni in 2006 was het onze visie om de beste werkplek te bieden aan hoogopgeleide en ambitieuze softwareontwikkelaars. Dat is de basis van ons succes geweest. Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk in onze geschiedenis. Door onderdeel te worden van Accenture, krijgen onze mensen de kans om nog verder te groeien als een integraal onderdeel van Accenture Cloud First. Het oppakken en oplossen van grote en uitdagende vraagstukken, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de wereldwijde klanten van Accenture, biedt meer mogelijkheden voor onze mensen om zich te ontwikkelen.”

Accenture kondigde onlangs de oprichting van Accenture Cloud First aan, een nieuwe multiservicegroep van 70.000 cloudprofessionals, en een investering van $3 miljard over drie jaar om zijn cloudservicemogelijkheden en -aanbod snel uit te breiden. Accenture Cloud First integreert de brede cloudexpertise van het bedrijf om klanten in elke branche te helpen bij het versnellen van hun digitale transformatie en het realiseren van meer waarde door in korte tijd 'cloud first'-bedrijven te worden.

De afronding van de overname is nog onder voorbehoud van gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Accenture
Accenture is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de zakelijke dienstverlening, dat een breed scala van diensten aanbiedt op het gebied van strategie en consulting, technologie en interactieve en operationele dienstverlening, met digitale mogelijkheden voor al deze diensten. We combineren ongeëvenaarde ervaring en gespecialiseerde mogelijkheden in meer dan 40 industrieën - mogelijk gemaakt door 's werelds grootste netwerk van centra in Advanced Technology en Intelligent Operations. Met onze mensen die klanten bedienen, biedt Accenture voortdurende innovatie om klanten te helpen hun prestaties te verbeteren en blijvende waarde te creëren in hun gehele onderneming.
Meer over Accenture
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.