Nutanix biedt Egency eenvoud, schaalbaarheid en inzicht via hyper-converged infrastructure

Minder werknemers nodig voor het managen van de infrastructuur

| Nutanix | 2 min | 29 maart 2021 13:04
Copyright: Nutanix
Nutanix, leider in private cloud, hybrid en multicloud computing, kondigt aan dat het samenwerkt met Egency, een managed service provider uit Veenendaal. Egency is gemigreerd naar het Nutanix-platform en is een all-AHV datacenter, waarbij het Nutanix gebruikt voor zichzelf alsook voor zijn 25 klanten. Dit betekent dat alles vanuit één beheertool wordt gemanaged en medewerkers niet meer hoeven in te loggen op verschillende portals of tools.

Effectievere inzet van personeel

Omdat het moeilijk is ervaren IT-personeel te vinden besloot Egency vier jaar geleden dat er minder mensen op IT-beheer zouden gaan werken, en meer geschoolde mensen op de helpdesk, wat in feite de front-end is voor het leveren van diensten aan klanten. Ook wilde het de beheerlast van de infrastructuur verkleinen. Door de overstap op Nutanix zijn er minder werknemers nodig voor het managen van de infrastructuur. Bovendien is het beheer vereenvoudigd omdat alles nu wordt gedaan vanuit één tool, Nutanix Prism.

Nutanix ook ingezet voor klanten

De volgende stap was Nutanix ook gaan inzetten voor de klanten van Egency. Die transitie ging zeer eenvoudig met Nutanix Move en bewees ook direct zijn voordeel. Zo hadden verschillende klanten traditionele storage-setups met twee of drie tiers. Als er iets misgaat met een dergelijke infrastructuur, is dat moeilijk te herstellen doordat de storage niet volledig wordt gesynchroniseerd. Dit kan in sommige gevallen resulteren in een ongewenste downtime van één of twee dagen. Met Nutanix behoren die problemen tot de verleden tijd.

Op dit moment draait Egency ongeveer 200 VM's op Nutanix, verdeeld over 25 klanten. Er is inmiddels zoveel informatie verzameld over hoe alle VM's presteren, dat wanneer zich een probleem voordoet, ze direct weten hoe dit moet worden opgelost. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk om ontwikkelaars te laten zien wanneer er sprake is van een hardwareprobleem.

Egency profiteert tevens van de flexibiliteit van Nutanix. Zo kan het elke hardware - gecertificeerd voor Nutanix - gebruiken voor zichzelf of voor zijn klanten, en Nutanix daar bovenop installeren. En kan het heel gemakkelijk op- en afschalen. Wanneer een node aan het Nutanix-platform moet worden toegevoegd, is dat een plug and play-handeling.

“Wat Nutanix voor ons heeft gedaan, is ons gemoedsrust geven. Het klinkt cliché, maar het is waar. Sinds de implementatie van Nutanix, is het leven van een IT'er eenvoudiger. Ik hoef mijn laptop niet meer mee te nemen op vakantie, omdat ik weet dat Nutanix de rest van het team helpt om alles gemakkelijker te regelen. Die verbeterde zichtbaarheid komt iedereen ten goede, en ik kan nu even weggaan en genieten van mijn tijd buiten kantoor”, aldus Jurgen Bravenboer - Teamleider Remote Beheer bij Egency.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.