Pure Storage FlashBlade nadert $1 miljard aan omzet en is in gebruik bij meer dan 25% van de Fortune 100 bedrijven

Vijf jaar FlashBlade, het Unified Fast File and Object Platform: snelle groei en impact op klanten

| Pure Storage | 3 min | 29 maart 2021 15:04
Copyright: Pure Storage
Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de introductie van FlashBlade, meldt Pure Storage een aantal mijlpalen aan die met het Unified Fast File and Object Platform zijn bereikt.

FlashBlade werd in maart 2016 geïntroduceerd en heeft sindsdien elk kwartaal een consistente groei laten zien. Binnen twee jaar na algemene beschikbaarheid (GA) bereikte FlashBlade een geraamde omzet van $250 miljoen en werd het aantal klanten meer dan verdrievoudigd. FlashBlade blijft uitbreiden en het klantenbestand diversifieert in hoog tempo. In boekjaar 2021 kwamen er enkele honderden nieuwe FlashBlade-klanten bij en werd een omzet van bijna $1 miljard bereikt. Vandaag de dag gebruikt meer dan een kwart van de Fortune 100 bedrijven FlashBlade om waarde te halen uit hun ongestructureerde data.

De groei van FlashBlade is gestimuleerd door continue innovaties die niet alleen de huidige behoeften van klanten oplossen, maar hen ook in staat stellen om hun business te laten profiteren van de volgende golf moderne data en applicaties. Tot de innovaties die FlashBlade heeft geleverd behoren:
  • Platform-evolutie om de volgende generatie workloads aan te kunnen: FlashBlade is van meet af aan gebouwd met schaalbaarheid en multi-dimensionale performance in het achterhoofd. Het platform is versterkt door continue upgrades, zoals native SMB ondersteuning, SafeMode snapshots voor bescherming tegen ransomware en software-verbeteringen voor bijvoorbeeld real-time analytics. In 2020 definieerde FlashBlade een nieuwe storage-categorie: Unified Fast File and Object (UFFO). Door het samenbrengen van fast file en fast object op één enkel platform, biedt FlashBlade klanten een toekomstvaste infrastructuur voor ongestructureerde data.
  • Bijzondere partnerships en geïntegreerde oplossingen: Om een gevarieerde reeks uitdagingen van klanten aan te pakken, heeft FlashBlade unieke partnerschappen tot stand gebracht. Met NVIDIA creëerde FlashBlade de eerste geïntegreerde AI-Ready Infrastructure (AIRI), een gezamenlijke oplossing voor het inzetten van grootschalige deep learning. Met Cohesity creëerde FlashBlade FlashRecover, Powered by Cohesity, de eerste gezamenlijk ontwikkelde all-flash moderne dataprotectieoplossing voor snelle recovery, bescherming tegen ransomware en hergebruik van gegevens. Ook heeft FlashBlade zijn unified fast file en object platform uitgebreid naar AWS Outposts, waardoor organisaties met een hybride cloudoplossing huidige en next-generation workloads kunnen consolideren.
  • Flexibele gebruiksmodellen en niet-verstorende upgrades: Met Pure's Evergreen abonnement op innovatie kunnen klanten nieuwe mogelijkheden in gebruik nemen zonder verstoring en downtime, en zonder opnieuw capaciteit in te hoeven kopen. Met de optie om FlashBlade's Unified Fast File en Object Service via Pure as-a-Service af te nemen, kunnen klanten kiezen uit Premium en Ultra Performance om niet alleen traditionele file en cloud object workloads te ondersteunen, maar ook workloads op het gebied van AI en machine learning, high performance computing en software development, allemaal geleverd op basis van betalen voor gebruik.

“De groei van FlashBlade heeft alle benchmarks in onze branche overtroffen en ik ben enorm trots op de breedte en diepte van ons snel groeiende klantenbestand. FlashBlade is de bewezen innovator om de infrastructuur te leveren die bedrijven nodig hebben om te profiteren van moderne data, nu en in de toekomst”, zegt Matt Burr, Vice President en General Manager van FlashBlade, Pure Storage.

FlashBlade-klanten behoren tot de meest tevreden klanten in de IT, wat bijdraagt aan Pure’s NPS-score in de top 1% van B2B-bedrijven. Op basis van klantbeoordelingen is FlashBlade uitgeroepen tot een Gartner Peer Insights Customers' Choice voor Distributed File Systems en Object Storage voor 2021 en TrustRadius heeft FlashBlade uitgeroepen tot 2020 Top Rated Award-winnaar in de categorie Object Storage.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Pure Storage
Pure Storage (NYSE:PSTG) helpt moderne organisaties data om te zetten in zakelijk voordeel. De oplossingen van Pure maken een data-ervaring mogelijk die zich kan aanpassen als de behoeften van de klant varanderen. Pure Storage is een van de snelst groeiende IT-bedrijven in de geschiedenis. Het bedrijf helpt klanten data te benutten, terwijl de complexiteit en de kosten van het beheer van de onderliggende infrastructuur worden verminderd. Pure Storage biedt een moderne data-ervaring die een gemeenschappleijke operationele omgeving creëert over meerdere datacenters en clouds, en een vereenvoudiging van de operaties via APIs en intelligente AI-gedereven automatisering. Met een gecertificeerde NPS-score die wereldwijd tot de top 1% van de B2B-bedrijven behoort, heeft Pure een groeiende groep klanten die tot de meest tevreden klanten ter wereld behoren.
Pure Storage, het ‘P’ logo, AIRI, Evergreen, FlashBlade, FlashStack en Pure1 zijn handelsmerken van Pure Storage, Inc. Alle andere handelsmerken en namen genoemd in dit document zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.
Meer over Pure Storage
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.