Zscaler en CrowdStrike breiden Zero Trust Security uit van apparaten naar zakelijke applicaties

Grote security cloud-spelers breiden wereldwijd strategisch partnership uit

| Zscaler | 3 min | 30 maart 2021 10:47
Zscaler, en CrowdStrike, twee leiders in cloud-native beveiliging, kondigen een reeks integraties aan die end-to-end-security leveren van endpoint tot de applicatie. Deze integraties voor gezamenlijke klanten versterken de security door een identiteits- en datagebaseerde zero trust-aanpak te bieden die data, mensen, apparaten, workloads en netwerken omvat.

Zscaler is CrowdStrike’s eerste cloud security-partner die CrowdStrike Zero Trust Assessment (ZTA) inzet om veilige toegang tot applicaties vanaf ieder endpoint mogelijk te maken, ongeacht de locatie van de gebruiker. Middels het gebruik van de uitgebreide telemetrie van het CrowdStrike Falcon-platform, dat meer dan 5 biljoen events per week verwerkt, verleent ZTA dynamische en conditionele toegang op basis van een continue, realtime security-posture-assessment van de apparaatstatus en compliance-checks. Door de integratie met Zscaler Private Access (ZPA) kan toegang tot private applicaties automatisch worden aangepast op basis van de ZTA assessment-score en geüpdatet toegangsbeleid van Zscaler.

“Werknemers werken steeds vaker op afstand en applicaties worden in toenemende mate verplaatst naar de cloud”, zegt Amit Sinha, President, CTO en bestuurslid bij Zscaler. “De enterprise-perimeter bestaat niet meer, het internet is het nieuwe bedrijfsnetwerk en security zou gebruikers en workloads moeten volgen waar zij zich ook bevinden. Zero trust vereist het loskoppelen van toegang tot applicaties van het bedrijfsnetwerk en het toestaan van toegang op basis van identiteit, context en beleid. Dit verkleint het aanvalsoppervlak van de organisatie enorm en voorkomt laterale verplaatsing van aanvallen, iets wat we vaak zien als een organisatie enkel vertrouwt op legacy firewall- en netwerkgerichte oplossingen.

Deze samenwerking tussen twee cloud-native security-leiders biedt gezamenlijke klanten een adaptieve, risicogebaseerde toegangscontrole tot private applicaties, wat de beveiliging van werknemers op afstand significant verbetert. De integratie maakt het daarnaast mogelijk de workflow tussen de twee platformen te automatiseren door threat intelligence en telemetriegegevens te delen. Dit biedt zero-day bescherming tegen malware, automatische updates van inline-aangepaste blokkeerlijsten en snellere datacorrelatie en impact assessment.

“Recente grote aanvallen waarbij inloggegevens werden gestolen, dienen als moment van de waarheid voor organisaties die worstelen met de externe workforce, groei van cloud-applicaties en de toenemende complexiteit van het dreigingslandschap”, zegt Michael Sentonas, Chief Technology Officer bij CrowdStrike. “Moderne organisaties moeten een identiteitsgebaseerd securitybeleid met een volwassen zero trust-architectuur omarmen dat dynamisch en end-to-end is. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld workflows worden geautomatiseerd die toegang tot endpoints, netwerken, workloads en apparaten verifiëren. Zero trust moet de standaard worden in de work-from-anywhere-wereld van vandaag.”

“CrowdStrike en Zscaler’s schaalbare en complementaire oplossingen hebben de securitytransformatie van onze organisatie mogelijk gemaakt door meer inzicht in endpoints en workloads te bieden binnen onze 400 kantoren in 60 landen. Directe detectie en reactie zijn essentieel voor het stoppen van potentiële lekken. Het is voor ons nu mogelijk onze reactietijd enorm te versnellen”, zegt Erik Hart, Chief Information Security Officer bij Cushman & Wakefield. “Terwijl gedistribueerde workforces blijven groeien en bedrijfsomgevingen vaker blootgesteld worden aan cyberdreigingen, moet een identiteitsgebaseerde zero trust-strategie geïmplementeerd worden om te garanderen dat toegang geverifieerd is en dat het risico voor de organisatie minimaal is.”

De nieuwe integraties bieden gezamenlijke klanten de volgende vier voordelen:
  • ZPA neemt CrowdStrike’s realtime ZTA op om een toegangsbeleid tot private apps af te dwingen en organisatierisico’s te verkleinen;
  • Inline geïmplementeerde Zscaler Internet Access (ZIA) stopt de verspreiding van malware door het apparaat in quarantaine te plaatsen via het CrowdStrike Falcon-platform;
  • Telemetriegegevens van CrowdStrike’s Falcon X threat intelligence en Falcon Endpoint Protection kunnen snel gedeeld worden met Zscaler’s Zero Trust Exchange voor sterkere beveiliging en meer inzicht wanneer de integraties geactiveerd worden;
  • Cross-platform workflows verkorten de reactietijd en helpen bij het bestrijden van de toename in geavanceerdere aanvallen.
Zscaler en CrowdStrike gingen voor het eerst een partnership aan in 2019 om het CrowdStrike Falcon-platform te integreren met Zscaler’s cloud security-platform. Middels deze integratie kon het klanten realtime threat-detectie en geautomatiseerde policy-handhaving bieden om security van netwerken en endpoints te verbeteren.

Om meer te weten te komen over de integratie met CrowdStrike en van klanten te horen, kunt u zich registreren voor het Beyond the Perimeter virtuele event op 15 april.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zscaler
Zscaler stelt grote, wereldwijde organisaties in staat om veilig hun netwerken en applicaties te transformeren voor een mobile- en cloud-first wereld. De belangrijkste services, Zscaler Internet Access en Zscaler Private Access, zorgen voor snelle, veilige verbindingen tussen gebruikers en applicaties, ongeacht apparaat, locatie of netwerk. Zscaler-services zijn 100% cloud-gebaseerd en bieden de eenvoud, verhoogde beveiliging en verbeterde gebruikerservaring die traditionele appliances of hybride oplossingen niet kunnen evenaren. Zscaler wordt gebruikt in zeer veel landen en heeft een multi-tenant, gedistribueerd cloudbeveiligingsplatform dat duizenden klanten beschermt tegen cyberaanvallen en dataverlies.
Meer over Zscaler
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.