Wereldwijde mogelijkheden voor geldverkeer met Visa Direct Payouts

Eenvoudigere mkb- en consumentenbetalingen voor zakelijke banken, geldtransactiekantoren en fintechs

| Visa | 3 min | 31 maart 2021 11:45
Gewaardeerd
Copyright: Visa
Visa breidt Visa Direct, een real-time1 pushbetalingsplatform, verder uit met de introductie van Visa Direct Payouts. Met deze nieuwe oplossing kunnen klanten en partners van Visa overal ter wereld één enkel verbindingspunt gebruiken om betalingen te versturen. Deze betalingen worden verzonden naar geschikte betaalkaarten voor binnenlandse uitbetalingen, en in aanmerking komende betaalkaarten en/of rekeningen voor internationale betalingen.

"Naarmate de digitale economie versnelt, innoveert Visa om financiële instellingen, overheden, particulieren en bedrijven nieuwe manieren te bieden om te betalen en betaald te krijgen buiten de kaart om", aldus Jos van de Kerkhof, Country Manager van Visa in Nederland. "De lancering van Visa Direct Payouts is een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van Visa's account-to-account-mogelijkheden om 2 miljard extra bankrekeningen over de hele wereld te bereiken. De oplossing wordt ondersteund door de operationele schaal en prestaties van VisaNet en integreert de overname van Earthport. Zo transformeren we de manier waarop Visa-klanten hun internationale geldverkeer implementeren en optimaliseren."

De flexibele API’s van Visa Direct Payouts verminderen de complexiteit die vaak gepaard gaat met het beheren en verzenden van geld via meerdere netwerken en tussenpersonen wereldwijd. De oplossing biedt operationele eenvoud om internationaal geld te verplaatsen via één enkele verbinding met VisaNet. Hierdoor kunnen financiële instellingen, fintechs, geldtransactiekantoren en zakelijke banken nieuwe betalingsstromen vastleggen voor groei en waardecreatie. Visa Direct Payouts ondersteunt real-time1 binnenlandse en internationale person-to-person (P2P)-, business-to-small business (B2SB)- en business-to-consumer (B2C)-use cases. Denk daarbij aan uitbetalingen van verzekeringen, van marktplaatsverkopers, snellere toegang tot salarisuitbetalingen voor medewerkers, en voor overboekingen.

De klanten en partners van Visa lanceren wereldwijd nieuwe geldverplaatsingsprogramma's die mogelijk worden gemaakt door Visa Direct Payouts:
  • Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited verbetert zijn digitale, internationale overboekingsdiensten voor zijn retailbankklanten;
  • MoneyGram lanceert een verbeterde mogelijkheid om geld te versturen voor zijn klanten die geld verzenden naar, en ontvangen van, dierbaren over de grens;
  • KyckGlobal, een fintech-partner van Visa, maakt verschillende B2SB- en B2C-use cases mogelijk via zijn betalingssysteem, waaronder uitbetaling van verzekeringsclaims, snelle afwikkeling van fondsen voor mkb-marktplaatsen en snelle toegang tot salarissen voor medewerkers.
Met de toevoeging van Visa Direct Payouts biedt Visa Direct nu multi-rail toegang tot 5 miljard kaarten en accounts in meer dan 200 regio's. Visa Direct ondersteunt 160 valuta's, maakt verbinding met 16 kaartgebaseerde netwerken2, 65 binnenlandse Automated Clearing House (ACH)-schema’s, 7 Real-Time Payment (RTP)-netwerken en 5 betalingsgateways. Voor Visa Direct-transacties biedt Visa diensten met toegevoegde waarde, waaronder beveiliging en tokenisatie, wat het mkb en consumenten gemoedsrust geeft bij betalen en ontvangen, en het internationaal verzenden van geld.

Klik hier voor meer informatie over Visa Direct Payouts en om in contact te komen met ons team.

1) De feitelijke beschikbaarheid van fondsen varieert per ontvangende financiële instelling, type ontvangende rekening, regio, en of de transactie binnenlands of grensoverschrijdend is.
2) Visa biedt de Visa Push Payment Gateway Service aan om push-to-card-mogelijkheden te bieden voor niet-Visa-kaarten in de Verenigde Staten en Canada.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Visa

Visa Inc. (NYSE: V) is wereldleider op het vlak van digitale betalingen. Onze missie is de wereld te verbinden door middel van het meest innovatieve, betrouwbare en veilige betalingsnetwerk, dat de beste kansen biedt aan individuen, bedrijven en economieën. Ons geavanceerde wereldwijde netwerk, VisaNet, biedt veilige en betrouwbare betalingen over de hele wereld en kan meer dan 65.000 transactieberichten per seconde verwerken. Visa’s continue focus op innovatie is een katalysator voor de snelle groei van connected commerce op elk apparaat. Naarmate de wereld verandert van analoog naar digitaal, zet Visa haar merk, producten, mensen, netwerk en schaal in om de toekomst van commercie vorm te geven.
Meer over Visa

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.