AWS kondigt AWS Space Accelerator aan voor startups

Door Sandy Carter, VP, Partners and Programs, Worldwide Public Sector, AWS

| AWS | 4 min | 31 maart 2021 12:32
Copyright: AWS
Sinds de start van Amazon Web Services (AWS) is een integraal onderdeel van onze werkzaamheden het helpen van startups om ze te laten slagen, van de start tot de beursgang. Vandaag de dag bouwen meer startups op AWS dan op welke andere cloudprovider dan ook, en veel van onze klanten en partners zijn in een vroeg stadium met AWS begonnen. Zo begon Capella Space bijvoorbeeld op AWS als een startup, met als doel klanten binnen enkele minuten toegang te bieden tot satellietgegevens - veel sneller dan traditionele satellietgegevensservices en tegen lagere kosten.

Nu de wereldwijde lucht- en ruimtevaartindustrie een nieuw tijdperk ingaat, bieden startups de kracht om innovatie te stimuleren en de toegankelijkheid van ruimtegegevens te verbeteren. AWS ziet het belang van het creëren en koesteren van startup-gemeenschappen. Daarom kondigen we vandaag met trots de lancering van de AWS Space Accelerator aan.

AWS Space Accelerator

De AWS Space Accelerator is een bedrijfsondersteuningsprogramma van vier weken voor startups in de ruimtevaart die AWS willen gebruiken om de grootste uitdagingen in de ruimtevaartindustrie op te lossen. Aanmelden kan vanaf vandaag en voorstellen moeten uiterlijk op 21 april 2021 worden ingediend.

De AWS Space Accelerator biedt technische, zakelijke en mentor-hulpmiddelen aan ruimtevaart-startups van over de hele wereld. AWS biedt deze mogelijkheid aan in samenwerking met Seraphim, één van 's werelds toonaangevende investeringsgroepen die exclusief gericht zijn op de ruimtevaartindustrie. Zij bieden de begeleiding in bedrijfsontwikkeling en inversteringen. AWS en Seraphim zullen een cohort van ruimtevaart-startups selecteren om deel te nemen aan een intensief programma van vier weken met AWS Cloud. Met technische training ondersteunen ze de startups bij het versnellen van onderzoek, ontwikkeling en groei. Seraphim heeft tientallen opkomende ruimtevaartbedrijven over de hele wereld geholpen om investeringsgereed te worden via een eigen space accelerator-programma.

‘Startups vormen een katalysator voor gedurfde nieuwe experimenten in de ruimtevaartindustrie’, zegt Clint Crosier, directeur Aerospace and Satellite bij AWS. ‘We zijn trots de AWS Space Accelerator aan te kondigen, als onderdeel van onze voortdurende inzet om startups te helpen slagen en de toekomst van de lucht- en ruimtevaart vorm te geven. We kijken ernaar uit om de eerste groep bedrijven te helpen bij de lancering en groei door middel van dit nieuwe programma.’

AWS en Seraphim accepteren aanvragen van innovatieve startups die werken met ruimtetechnologie of van de ruimte afgeleide data die een duidelijk gedefinieerde en unieke missie hebben, in alle stadia van volwassenheid. Missies die in aanmerking komen kunnen onder meer aardobservatie, elektronica en robotica, lancering en levering van ruimtevaartuigen, hardware en software voor ruimtevaartuigen, fabricage- en lanceringsoperaties van lanceringen omvatten.

‘AWS werkt aan een acceleratorprogramma van wereldklasse voor startups in de ruimtevaart, toegespitst op het gebruik van AWS-services. We zijn daarom verheugd om met hen samen te werken’, aldus Rob Desborough, partner, Seraphim. ‘In combinatie met de unieke domeinexpertise van Seraphim op het gebied van ruimtevaart-investeringen en - versnelling hopen we startups die enkele van de grootste uitdagingen ter wereld zullen aanpakken aan te trekken, te selecteren en te versnellen.’
Aanvragen worden beoordeeld op verschillende factoren, waaronder: de innovatieve en unieke aard van het project, de algehele waarde die de oplossing voor de industrie zal brengen, de creatieve toepassing van AWS om problemen op te lossen en het vermogen van het team om een ??geïdentificeerde kans waar te maken.

AWS en Seraphim zullen 10 bedrijven selecteren om deel te nemen aan het programma van vier weken in juni 2021. Geselecteerde startups kunnen tot 100.000 dollar aan AWS Activate-tegoed ontvangen, evenals mentoring van ruimtedomein- en technische materiedeskundigen met diepgaande ervaring in het werken met AWS. Het programma biedt samenwerkingsmogelijkheden met AWS-klanten en leden van het AWS Partner Network (APN) die op zoek zijn naar geavanceerde technologische oplossingen voor hun meest uitdagende ruimteproblemen. Daarnaast zal het programma de deelnemers ook in contact brengen met ruimtebewuste venture-investeerders voor fondsenwervende gesprekken.

Lees meer over de AWS Space Accelerator en het aanmelden. Lees meer over hoe de AWS Aerospace and Satellite-activiteiten klanten en partners ondersteunen. Lees meer over hoe Seraphim opkomende ruimtevaartbedrijven helpt om investeringsgereed te worden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

AWS

Over AWS

Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.