Jonge HBO en WO professionals kunnen digitalisering organisaties enorm versnellen

Breinstein en trainee.nl gaan samen verder onder de naam Breinstein

| Breinstein | 4 min | 31 maart 2021 17:17
Breinstein en trainee.nl gaan verder onder de naam Breinstein. De naamswijziging is een logische vervolgstap in de samensmelting van de twee organisaties, die zich beide richten op traineeships en detachering van (young) professionals om organisaties future-proof te maken en te helpen met digitale vraagstukken op het gebied van cybersecurity, databeheer of digitale toepassingen. De young professionals van Breinstein werken op innovatieve projecten om organisaties te helpen met digitalisering en maken met hun digitale slagkracht het verschil binnen veel organisaties. Andersom is het voor jong digitaal talent dé kans om enorm veel relevante werkervaring op te doen zonder dat ze zich direct moeten committeren aan één werkgever.

Digital Natives – ook wel Generatie Z genoemd - is de eerste generatie die zich geen leven zonder internet kan voorstellen. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 11% van de Digital Natives het liefst in de ICT wil werken, tegen 5% van de oudere generaties. “Deze jonge professionals zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties. Door onze krachten en onze visie te bundelen, kunnen wij de markt beter bedienen en zijn we klaar voor de toekomst”, zegt oprichter en directeur Chantal Mulder. Breinstein is ervan overtuigd dat de uitdagingen van de toekomst het best kunnen worden opgelost door Digital Natives. Wij maken organisaties future-proof door de beste digital natives te werven en zich te ontwikkelen via onze traineeships”, licht Mulder toe.

Ervaringen uit de praktijk

Nadia Mahyou werkt bij de Belastingdienst als datacoördinator en houdt zich bezig met de AVG en privacy binnen de afdeling communicatie. Daarnaast is zij medeverantwoordelijk voor de beveiliging en de continuïteit van de vitale processen. “Denk aan autorisaties en de veiligheid van mobiele werkomgevingen. Verder vallen ook databeheersing en informatiehuishouding onder mijn portefeuille.” Ze merkt dat haar afdeling zit te springen om iemand met haar vaardigheden en helpt mee aan een grote digitale inhaalslag binnen de organisatie.

Laura Borghans is projectmedewerker Microsoft 365 bij de Radboud Universiteit. Zij houdt zich bezig met communicatie in de adoptiefase. “Alle gebruikers krijgen toegang tot de Microsoft 365-applicaties. Voor de online lessen switchen we van Zoom naar Teams, dat is veiliger. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de veranderingen en weet hoe ze gaan werken in de nieuwe digitale werkomgeving.” Laura merkt dat er veel behoefte is aan extra ondersteuning. “Iedereen heeft het ontzettend druk. Trainees zijn bij uitstek geschikt als extra handjes en om de boel in een stroomversnelling te krijgen.”

Niet direct committeren aan een vaste baan na je studie

Uit gegevens van Motivaction blijkt ook dat Young professionals en digital natives het lastig vinden om een studie of richting te kiezen die echt bij hen past en hen voorbereidt op een volgende stap in hun loopbaan. Breinstein helpt die generatie hierbij met een intensief opleidings- en ontwikkelprogramma, waarmee de hard- en softskills van young professionals worden gestimuleerd. Tegelijkertijd gaan zij aan de slag met interessante opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers. “Meteen gaan werken voelt voor veel jonge talenten alsof ze zich vastleggen voor de rest van hun leven en vast komen te zitten in een stramien, waardoor ze hun tijd niet meer flexibel kunnen indelen. Wij bieden ze met onze traineeships een aantrekkelijk alternatief waarmee ze bij meerdere organisaties binnen kunnen kijken en zo kunnen ontdekken wat ze echt boeit!”, vertelt mede-directeur Ivo Weel.

Breinstein biedt traineeships in de vakgebieden Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Meer ervaren IT-professionals worden aangeboden via detachering. Terwijl ze vrijwel meteen voor organisaties aan de slag gaan, zorgt Breinstein voor de opleiding en coaching.
image

Nederland digitale koploper

“Ons hogere doel? Door het inzetten van Digital Natives maken wij Nederland de digitale koploper van Europa. Want zij zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties”, vertelt Weel, die de eerder genoemde naamswijziging vooral symbolisch noemt. “Onder de motorkap werken we al sinds de oprichting van trainee.nl in 2015 onder één paraplu, maar dat willen we nu ook uitstralen naar de markt. Doordat Breinstein en trainee.nl beide onder eigen naam opereerden, leek het alsof er sprake was van twee soorten dienstverlening. Met de naamswijziging en het in lijn brengen van de organisaties nemen we deze verwarring weg en is het voor klanten duidelijk dat we alle organisaties bedienen met hetzelfde portfolio”, aldus Weel.

Belangrijke synergievoordelen

De samensmelting zorgt voor belangrijke synergievoordelen. Breinstein krijgt meer schaalgrootte, de herkenbaarheid wordt groter en de organisatie en de processen worden gestroomlijnd. Mulder: “Tegelijkertijd blijven we nog steeds een specialist: we richten ons op het samenbrengen van mensen, processen en technologieën met hulp van talentvolle young professionals.”

Breinstein heeft ook een volledig vernieuwde website en huisstijl gekregen. Neem een kijkje op www.breinstein.nl.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Breinstein
Sinds 2010 heeft Breinstein een traineeprogramma met de focus op Informatiemanagement. In de vijf jaar die daarop volgde, is het uitgegroeid tot een bekende speler in dit vakgebied. Door de groeiende behoefte van organisaties om meer 'data gedreven' te kunnen werken, werd in 2015 ook een traineeprogramma op het gebied van Data Analytics opgezet onder de paraplu van trainee.nl. In 2018 kwam daar – ingegeven door de sterke vraag uit de markt - het traineeship Cyber Security bij. In tien jaar tijd groeiden de bedrijven uit tot landelijke spelers voor young professionals in de IT. 

Jaarlijks stromen via de traineeships hoogopgeleide talenten de arbeidsmarkt op. Breinstein en trainee.nl gaan vanaf eind maart 2021 verder onder de naam Breinstein, met als pay-off ‘Digital Natives rule’ waarbij het gamechanging traineeships faciliteert.
Meer over Breinstein
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.