Celonis, IBM en Red Hat sluiten strategisch partnerschap

Samenwerking moet bedrijfsuitvoering transformeren

| Celonis | 3 min | 01 april 2021 9:24
Celonis, IBM, en Red Hat slaan de handen ineen voor een strategische samenwerking. De focus van het partnerschap ligt op het versnellen van de invoer van Celonis Execution Management Systems (EMS), om zo meer flexibiliteit en keuze te leveren aan klanten in hoe zij hun technologie inzetten. Met de samenwerking streven de partijen ernaar klanten in staat te stellen sneller process mining en automatisering toe te passen op de belangrijkste bedrijfssystemen en -processen binnen de bedrijfsvoering.

Het strategische partnerschap is erop gericht de vele uitdagingen aan te pakken waarmee bedrijfsleiders worden geconfronteerd wanneer zij hun activiteiten digitaal willen transformeren. Ondanks biljoenen euro’s die worden geïnvesteerd in technologieën, oplossingen en transformatie-initiatieven, presteren bedrijven vaak onder hun volledige capaciteit vanwege de complexiteit van systemen en technologieën, inefficiënte processen en gefragmenteerde data die zich in verschillende IT- en cloudomgevingen bevinden. Celonis EMS bevindt zich bovenop de belangrijkste bedrijfssystemen, zoals Enterprise Resource Planning (ERP) en Customer Relationship Management (CRM), haalt er realtime data uit en past procesintelligentie toe om de uitvoeringscapaciteit van een bedrijf te helpen identificeren en ontsluiten.

IBM Global Business Services (GBS) versterkt zijn consultancy-werkzaamheden door Celonis-software te integreren als onderdeel van zijn werkaanpak naast het toepassen van IBM data en AI-oplossingen, en helpt klanten ook nieuwe oplossingen te bouwen met Celonis EMS. Klanten uit alle sectoren profiteren door hun transformatie te versnellen en een nieuwe kijk te krijgen op hun processen met intelligente workflows. Bovendien omarmt Celonis een open, hybride cloudstrategie door te herplatformen op Red Hat OpenShift om meer flexibiliteit en keuze te bieden in de manier waarop klanten hun technologieën inzetten.

De samenwerking tussen Celonis en IBM GBS focust zich in eerste instantie op:
  • Geavanceerde end-to-end consulting expertise: IBM GBS kan vaardigheden, capaciteiten en ervaring leveren via een expertiseteam dat customer enablement versnelt. IBM heeft Celonis geïntegreerd in zijn advieswerkzaamheden voor klanten over de gehele servicelinie in gebieden zoals supply chain, financiën, inkoop, HR, en klantervaring.
  • Ingebed in IBM Garage: IBM integreert Celonis intelligent execution managementsoftware in zijn IBM Garage-methodologie om workflow analyse te verdiepen en intelligente workflows te versnellen voor kritische processen zoals productie, klantenservice, distributie, productie en logistiek.
  • Uitbesteding van bedrijfsprocessen: IBM GBS implementeert Celonis in veel van zijn outsourcingovereenkomsten om klanten te ondersteunen in efficiënter te werken en zo betere resultaten te behalen voor klanten.
  • Branche-specifieke intelligente workflows: IBM GBS bouwt toepassingen en middelen op Celonis EMS voor belangrijke industrieën en domeinen, met name gericht op gereguleerde industrieën. Zo worden bruikbare gegevens en intelligentere workflows naar grote ondernemingen gebracht.

Het inzetten van een flexibel hybride cloudplatform

Bovendien hanteert Celonis een open hybride cloudstrategie met behulp van Red Hat OpenShift om klanten meer flexibiliteit te bieden bij het implementeren van de Celonis-software - in elke publieke of private cloudomgeving. Deze flexibiliteit is vooral nuttig in sterk gereguleerde sectoren en verbetert de interoperabiliteit van Celonis met de bestaande systemen van klanten, waardoor belangrijke gegevens nog flexibeler worden verplaatst en geanalyseerd om nieuwe bedrijfswaarde te creëren.

"Door de samenwerking met IBM en Red Hat stimuleren we de verschuiving van analoge naar intelligente bedrijfsuitvoering. Zo ondersteunen we 's werelds grootste bedrijven met hun transactionele systemen, waardoor hun bedrijfsprestaties een boost krijgen", zegt Miguel Milano, Chief Revenue Officer en mede-eigenaar van Celonis. "Het is ongelooflijk krachtig voor onze klanten om het Celonis Execution Management System te kunnen combineren met de hybride cloud-aanpak van Red Hat OpenShift en de expertise van IBM Global Business Services."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Celonis

Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.