Streamingdienst MisterGreen laat gebruikers live meekijken bij willekeurige Tesla-rijders

Leasemaatschappij zet in op datatransparantie én entertainment

| MisterGreen Electric Lease | 2 min | 01 april 2021 9:35
Copyright: MisterGreen Electric Lease
MisterGreen, de leasemaatschappij voor volledig elektrische auto’s, lanceert een voorlopig gratis streamingdienst. Hierbij kunnen gebruikers via de interne camera live meekijken bij willekeurige Tesla-rijders. Met deze uitbreiding van de dienstenportfolio zet MisterGreen in op leren via transparante dataverzameling en entertainment.

Met de streamingdienst, die zich op dit moment beperkt tot Tesla’s Model 3 – het enige model met een camera boven de binnenspiegel – krijgt MisterGreen waardevolle data in handen.

“De beelden van de interne camera geven ons nuttige informatie over het rijgedrag en de gemoedstoestand van Tesla- rijders”, zegt Mark Schreurs, CEO van MisterGreen. “De data zijn essentieel om de updates van Tesla te verbeteren, bijvoorbeeld voor de Europese release van Full Self-Driving bèta, waardoor een volledig zelfrijdende auto op de Nederlandse snelweg eerder gerealiseerd wordt. Wij vinden het belangrijk om hier transparant in te zijn, dus die data stellen we beschikbaar aan derden.”

Entertainment

Door de nieuwe dienst speelt MisterGreen niet alleen in op het verzamelen van data , maar ook op de streamingtrend. De leasemaatschappij gaat hiermee op het gebied van reality tv de concurrentie aan met Discovery+, TLC en Big Brother. Schreurs: “Als mensen alleen achter het stuur zitten zijn ze volledig zichzelf, echter dan dit gaat het dus niet worden. Over een half jaar krijgen leden van onze streamingdienst ook toegang tot buitenlandse kanalen. Zo maak je op een compleet nieuwe manier kennis met andere culturen. Het lijkt me bijvoorbeeld interessant om als nuchtere Hollander ‘mee te rijden’ met een temperamentvolle bestuurder uit het buitenland.”

Elon Musk

In 2019 stelde Tesla-oprichter Elon Musk dat de interne camera’s inactief blijven totdat die een functioneel doel dienen, zoals gebruik in robotaxi’s. Wel stond hij open voor ‘fun ways to use the camera’. Schreurs: “Als Tesla-liefhebbers volgen wij Elon Musk op de voet en staan wij volledig achter zijn keuzes. Daarom nemen wij met deze dienst het voortouw, om voor Tesla een eerste interne-camera-product te bouwen voor de Nederlandse markt. Binnen ons streamingplatform ben je slechts één druk op de knop verwijderd van het live volgen van een willekeurige Tesla-rijder.” Tijdens de pilotfase kunnen gebruikers de service gratis proberen, daarna bedragen de kosten naar verwachting €4,99 per maand.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over MisterGreen Electric Lease
MisterGreen Electric Lease zet zich al meer dan 12 jaar in om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen, door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto's aan te bieden. De Tesla expert rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is. Met hun dienstverlening maken zij elektrisch rijden toegankelijk voor een groot publiek en verkleinen zij de impact op het milieu.
Meer over MisterGreen Electric Lease
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.