Tanium gaat partnership aan met Managed Service Provider NEH

Inzicht in en controle over endpoints aan Nederlandse woningcorporaties

| Tanium | 3 min | 01 april 2021 13:40
Copyright: NEH
Tanium, leverancier van unified endpoint management en security, ontwikkeld voor complexe IT-omgevingen, heeft een nieuw partnership gesloten met Managed Service Provider NEH. NEH, dat een hoofdkantoor heeft in Leusden, heeft het Tanium Platform geselecteerd als oplossing om inzicht in en controle over endpoints te bieden.

Tanium en NEH gaan hun technologie en expertise bundelen om het Tanium Platform door heel Nederland te leveren. Deze samenwerking helpt klanten waardevol inzicht te krijgen in hun kritieke IT-middelen en helpt ervoor te zorgen dat ze optimaal beveiligd en up-to-date zijn, of het nu gaat om laptops, servers, virtuele machines, containers of cloudinfrastructuur. Door deel uit te maken van het Tanium-partnerecosysteem kan NEH zijn aanbod combineren met het Tanium Platform om organisaties te helpen technologierisico's continu te beheren en hiaten in de zichtbaarheid van endpoints te dichten.

“We zijn erg blij dat we een Managed Service Provider als NEH nu tot onze klantenkring kunnen rekenen. Het is een innovatief bedrijf dat vaak voorloopt op de technische ontwikkelingen in de markt. Hun klanten hebben hoge verwachtingen van het bedrijf”, zegt Wytze Rijkmans, Regional Vice President, Benelux bij Tanium. “Met het Tanium Platform kunnen we inzicht, security en automatisering bieden aan NEH-klanten. We kijken uit naar een mooie samenwerking met NEH waardoor Tanium nu het leidende endpoint management en security-platform is geworden voor een groot aantal woningcorporaties in Nederland.”

Marktleider woningcorporaties

NEH is een vooraanstaand leverancier van Shared Services-, kantoorautomatiserings- en ICT-oplossingen aan woningcorporaties in Nederland. Daarnaast bedient het bedrijf, waar inmiddels meer dan honderd mensen werken, ook een aantal zorginstellingen. De focus van het bedrijf ligt voornamelijk in het ondersteunen van medewerkers van klanten met oplossingen waardoor ze efficiënt en veilig kunnen werken. Toen het merendeel van die medewerkers vanuit huis ging werken in 2020, was dat voor NEH aanleiding om op zoek te gaan naar een oplossing waarmee ze al hun klanten goed en veilig konden bedienen.

Multi tenancy

“Enkele jaren geleden hebben we een nieuwe Device Management-dienst opgezet voor het beheer van moderne werkplekken. We hebben toen al in relatief vroeg stadium kennis en ervaring opgedaan met het beheer van gedecentraliseerde werkplekken vanaf kantoor”, zegt Willem van Zalk, Manager Device Management en Clouddiensten van NEH. “We liepen echter ook tegen technische uitdagingen aan met onze vorige endpoint management oplossing. Bijvoorbeeld dat de oplossing geen multi tenancy biedt en we daarom voor elke klant afzonderlijk een account moeten aanmaken. Nu we gebruik maken van Tanium hebben we een totaaloverzicht van de netwerken en endpoints van onze klanten, wat ons een hoop tijd bespaart.”

Unieke architectuur van het Tanium Platform

NEH bedient momenteel zo’n 70 woningcorporaties die bij elkaar goed zijn voor duizenden werkplekken. Met vorige oplossingen kostte het veel tijd om elke klant apart in te loggen om beheer uit te kunnen voeren in hun specifieke omgevingen. Het bedrijf ging op zoek naar een goed alternatief en kwam in contact met Tanium.

“Het Tanium Platform biedt exact waar wij naar op zoek waren, en nog veel meer. Een realtime portal biedt van al onze klanten een duidelijk overzicht van hoeveel endpoints er in gebruik zijn en wat de actuele status daarvan is”, zegt Gerrit Kroes, Directeur Operations van NEH. “Zo zien we gelijk of een systeem de laatste patches draait. Is dat niet het geval, dan kunnen we de installatie daarvan via het Tanium Platform eenvoudig realiseren zonder dat de gebruikers daar last van ondervinden. Dit geldt ook voor updates aan bijvoorbeeld browsers en allerlei middleware. Dankzij de unieke architectuur van het platform kunnen de devices ook te allen tijd beheerd worden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tanium
Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.