Rapid Circle versnelt vaccinatieproces medewerkers bij meerdere zorginstellingen met privacy-proof app

Veilige administratie van vaccinaties ontzorgt inmiddels acht instellingen

| Rapid Circle | 2 min | 01 april 2021 14:34
Copyright: Gustavo Fring via Pexels
Rapid Circle, de Nederlandse Microsoft cloud-specialist, heeft een app gecreëerd waarmee zorginstellingen vaccinaties van hun medewerkers efficiënt en veilig kunnen administreren. De vaccinatie-app zorgt ervoor dat de informatie volgens alle privacy-vereisten wordt geregistreerd en opgeslagen. Ook kan de data, indien de medewerker daarmee instemt, AVG-proof worden gedeeld met het RIVM om later toe te voegen aan het vaccinatiepaspoort. De applicatie is inmiddels in gebruik bij acht zorginstellingen en wordt door Rapid Circle gratis beschikbaar gesteld.

Het Limburgse Zuyderland Ziekenhuis kwam bij Rapid Circle met de vraag op welke manier ze het vaccinatieproces digitaal en volgens privacy-wetgeving konden inrichten, zonder daarbij af te doen aan de snelheid. Specialisten van Rapid Circle bouwden vervolgens in slechts twee dagen de Vaccinatie-app op basis van het Microsoft Power Apps-platform.

De app maakt het eenvoudig om de data zoals BSN, het soort vaccin en de vaccinatiedatum in te voeren. Het ondersteunt het vaccinatieproces optimaal door ook de mogelijkheid te bieden de informatie te delen met relevante partijen. Dit laatste gebeurt overigens alleen als de medewerker daar middels een handtekening, die ook in de app wordt geregistreerd, toestemming voor heeft gegeven. Zowel de app als de data staan op het bestaande beveiligde Microsoft cloud-platform van de instellingen zelf.

50 procent tijdswinst in proces

“De app van Rapid Circle stelt ons in staat het vaccinatieproces digitaal en op een veilige en efficiënte manier in te richten”, vertelt Bert Hausmans, afdelingshoofd Zorg en Ondersteunende applicaties bij het Zuyderland Ziekenhuis. “Het proces verloopt daarmee zo’n 50 procent sneller. Het is daarbij een prettig idee dat we niet afhankelijk zijn van registratie op papier of Excel en de data van de gevaccineerde medewerkers op een privacy-compliant manier kunnen registreren, opslaan en - indien gewenst - delen met het RIVM.”

Verwacht wordt dat naast de acht Nederlandse zorginstellingen die de vaccinatie-app al gebruiken, meer organisaties zullen aansluiten. Rapid Circle heeft de app gratis beschikbaar gesteld en verzorgt ook kosteloos de implementatie. “We werken voor verschillende organisaties in de zorgsector en zien welke impact de pandemie heeft op de processen en de mensen”, aldus Harold Punter, CEO van Rapid Circle. “Ik ben dan ook blij dat we hen op deze manier kunnen ondersteunen en met de vaccinatie-app een bijdrage kunnen leveren om de vaccinaties bij medewerkers op een veilige manier te versnellen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rapid Circle
Rapid Circle helpt bedrijven de overstap te maken naar Microsoft cloud-toepassingen en daar maximaal waarde uit te halen. In 2020 werd Rapid Circle als eerste Nederlandse organisatie uitgeroepen tot  ‘Worldwide Microsoft Partner of the Year 2020’ in de categorie Modern Workplace. Verder is het drievoudig FD Gazelle, behoort het tot de Top 250 groeibedrijven van Nederland en is het lid van de exclusieve Microsoft Partner Advisory Council.
Meer over Rapid Circle
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.