Cisco komt met nieuw ontwerp internetinfrastructuur voor breed toegankelijk internet

Internet van ‘must-have’ uitgegroeid tot essentiële levensader

| Cisco | 3 min | 01 april 2021 14:41
Copyright: Jonathan Petersson via Pexels
  • Cisco blijft het voortouw nemen bij het ontwikkelen van het 'internet van de toekomst' voor het 5G-tijdperk op het gebied van silicon, routing en optical, netwerkautomatisering en meer.
  • Cisco werkt samen met top service providers en web-scale bedrijven aan het herontwerpen van hun netwerken, waardoor het internet en alles wat het te bieden heeft voor meer mensen toegankelijk wordt
Cisco kondigt zijn strategie aan om communicatiedienstverleners en web-scale bedrijven overal ter wereld te helpen hun netwerken te verbinden, beveiligen en automatiseren voor een sterker en toegankelijker internet voor iedereen, overal, ongeacht geografische beperkingen.

Mensen, bedrijven, overheden en gemeenschappen vertrouwen op de kracht van verbindingen om de wereld draaiende te houden. Het internet is van een ‘must-have’ uitgegroeid tot een essentiële levensader voor bijna iedereen om verbinding te leggen met informatie en met elkaar. Gebruik van videoconferenties voor werk en educatie is enorm gegroeid door de pandemie. Samen met diensten voor gezondheidszorg op afstand, videostreaming, gaming en nog veel meer, groeide het internetverkeer in veel regio's in de wereld met 25-45 procent1.

De netwerken konden het aan, maar Cisco voorspelt dat dit slechts een glimp is van het verkeersvolume dat we in het 5G-tijdperk zullen zien, met naar verwachting 29,3 miljard aangesloten apparaten in 20232. De internetarchitectuur heeft voortdurende zorg en aandacht nodig om de ambities van de wereld te ondersteunen. Met meer dan drie miljard mensen die nog steeds geen toegang hebben tot het internet, dreigt er een digitale kloof waarbij velen geen toegang hebben tot vitale informatie, leermogelijkheden en kansen. Het is van cruciaal belang dat we de manier waarop we netwerken bouwen, veranderen.

“Cisco heeft de afgelopen vijf jaar onderzoek gedaan naar dit innovatieportfolio en er in geïnvesteerd, waarbij de focus lag op hoe we onze klanten kunnen helpen het beste internet te bieden en tegelijkertijd hun inkomsten verhogen, hun kosten verlagen en risico's beperken”, zegt Jonathan Davidson, Senior Vice President en General Manager, Mass Scale Infrastructure Group, Cisco. “Door onze klanten te helpen vandaag de juiste netwerkbeslissingen te nemen, maken we het mogelijk om meer mensen, locaties en dingen te verbinden dan ooit. We kunnen de komende tien jaar allemaal terugkijken op dit moment en vieren hoe we de uitdaging aangingen en het juiste deden om voor het internet te zorgen.”

Het bouwen van netwerken om te groeien en om het internet uit te breiden was een uitdaging voor netwerkoperators. Cisco speelt hier op in met de ontwikkeling van het Converged SDN Transport, een innovatieve blauwdruk die serviceproviders helpt meerdere netwerken te convergeren tot een gemeenschappelijke, kostenefficiënte, veilige en grootschalige infrastructuur.

Internet van de toekomst

Cisco werkt samen met aanbieders van communicatiediensten en grootschalige bedrijven, waaronder Altibox, AWS, Facebook, Google Cloud, Microsoft Azure, Deutsche Telecom, Rakuten, SFR, Telenor, Telia Carrier, Telstra en Vodafone, om de bouwstenen te ontwerpen voor het 'internet van de toekomst', dat meer efficiëntie, wendbaarheid en besparingen biedt dan ooit.

Cisco Silicon One

Met de introductie van zijn netwerksiliciumarchitectuur, Silicon One in 2019, biedt Cisco klanten een silicon architectuur die is ontworpen om de operationele efficiëntie te verbeteren en de snelheid en capaciteit te bieden voor het 5G-tijdperk. In slechts 15 maanden tijd heeft Cisco het Cisco Silicon One-platform uitgebreid van een op routing gerichte oplossing naar een oplossing die ook de markt voor web-scale switching adresseert.

Subscriber Management

Cisco introduceert zijn nieuwe Cisco Cloud Native Broadband Network Gateway voor telco-klanten (wireline), die zich aansluit bij de Cisco-familie van bestaande cloudnative breedbandrouters voor kabel en mobiel. Deze gateway maakt de weg vrij voor convergentie naar een uniforme oplossing voor subscriber management en zorgt voor verdere vereenvoudiging en efficiëntie.

Cisco Crosswork Cloud

Crosswork Cloud levert een nieuwe toepassing, Traffic Analysis genaamd, die een uitgebreid overzicht biedt over netwerk peering points. Met dit inzicht biedt Traffic Analysis bruikbare aanbevelingen om het verkeer aan de rand van het netwerk te optimaliseren om impact op de klantervaring te helpen voorkomen.

1) Data van internetknooppunten wereldwijd.
2) Cisco Annual Internet Report 2020.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren.
Cisco en het Cisco-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Een lijst met handelsmerken van Cisco is te vinden op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het gebruik van het woord partner impliceert geen partnerschapsrelatie tussen Cisco en een ander bedrijf.
Meer over Cisco
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.