GO Sharing gaat internationaal en plaatst 200 deelscooters in Wenen

Duurzame deeldienst op missie voor wereldwijde gedragsverandering

| GO Sharing | 2 min | 04 april 2021 16:44
Afbeelding: GO Sharing scooters in Wenen | Copyright: GO Sharing
GO Sharing, de Nederlandse scale-up in deelvervoer, plaatst vandaag 200 elektrische deelscooters in Wenen. Het deelbedrijf heeft de missie om wereldwijd een gedragsverandering in vervoer te bewerkstelligen: van voertuigbezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt.

Met meer dan 4.000 scooters in 30 steden is GO Sharing marktleider in Nederland. En de groene elektrische deelscooters zijn nu dus ook in het buitenland terug te vinden. Het bedrijf plaatst vandaag 200 elektrische deelscooters in Wenen. Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst om van A naar B te reizen. Voor gebruik van de dienst in de Oostenrijkse stad is een helm verplicht, daarom is iedere scooter voorzien van twee helmen en haarnetjes. De elektrische scooters zijn, net als in Nederland, 24 uur per dag beschikbaar en gebruikers betalen alleen per minuut: vanaf 23 eurocent. GO Sharing doet een beroep op Weners om de deelscooters te gebruiken in overeenstemming met de huidige corona-maatregelen die in het land van kracht zijn.

Wenen is de eerste stad buiten het thuisland van GO Sharing waar het bedrijf haar deelscooters plaatst. Het bedrijf heeft gekozen voor de stad met 2 miljoen inwoners, omdat het bedrijf in Wenen een soortgelijke uitdaging als in Nederland ziet: de Oostenrijkse hoofdstad kampt met veel autoverkeer, filevorming en veel CO2 uitstoot als gevolg en bovendien een tekort aan parkeerplaatsen.

Grote ambitie

‘Een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’ is de kreet van GO Sharing. Het bedrijf heeft als doel wereldwijd een gedragsverandering te bewerkstelligen: “Van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’,” zegt Raymon Pouwels, CEO van GO sharing. “En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder CO2 uitstoot, minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebestemming voor parkeerplaatsen.”

In het nastreven van het doel van GO Sharing is internationalisering een logische stap: “We zijn ontzettend trots om vanaf vandaag ook in Wenen onze deeldienst aan te mogen bieden. Het is voor ons de eerste stap in het verwezenlijken van onze ambitie. Vandaag starten we met deelscooters, maar ons doel is om wereldwijd al het vervoer op een duurzame manier deelbaar te maken,” legt Pouwels uit.

GO Sharing

GO Sharing is in 2019 opgericht door onder andere CEO Raymon Pouwels. Binnen anderhalf jaar tijd en met €10 mln. investering heeft het bedrijf Nederland veroverd: in 30 gemeenten rijden inmiddels meer dan 4.000 elektrische deelscooters, gedeeld door ruim 350.000 gebruikers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over GO Sharing

GO Sharing is een Nederlandse scale-up in deelvervoer. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Raymon Pouwels (CEO), Doeke Boersma en Donny van den Oever (Strategisch Adviseurs) met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Wereldwijd. GO Sharing is momenteel met deelscooters actief in Nederland en Oostenrijk (Wenen). De voertuigen zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.
Meer over GO Sharing

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.