Volvo Group kiest BlackBerry QNX voor Dynamic Software Platform

BlackBerry QNX® als basissoftware voor de domeincontroller ECU’s

| BlackBerry | 2 min | 07 april 2021 17:42
Gewaardeerd
Copyright: BlackBerry

Volvo Group, de internationale fabrikant van zware vrachtwagens, bussen en bouwmachines, selecteert BlackBerry QNX® als basissoftware voor de domeincontroller ECU’s. Hierdoor wordt de software van BlackBerry straks in meer dan 300.000 zware voertuigen geïmplementeerd die Volvo Group jaarlijks produceert.

Eén voor alles

Om hun visie op de architectuur van nieuwe voertuigen te realiseren, wilde Volvo Group een nieuwe benadering op het gebied van software kiezen. Eén enkele leverancier voor het besturingssysteem (OS) en de hypervisor was daarvoor vereist. Zo worden de ‘eisen’ van de gehele truck en de veiligheidscertificering op het hoogste niveau gegarandeerd.

Na een diepgaande proof of concept besloot Volvo Group om hun ‘Volvo Dynamic Software Platform’ (VDSP) te bouwen op QNX® OS for Safety en QNX® Hypervisor for Safety, beide gecertificeerd volgens ISO 26262: 2018 ASIL D. De fabrikant maakt gebruik van het QNX OS en Hypervisor voor het gehele voertuig. Dit geeft ontwikkelaars en architects de vrijheid om het best mogelijke systeem te ontwerpen, met het oog op de vereisten van de komende 15 jaar, inclusief de toekomstige ondersteuning van autonoom en elektrisch rijden.

Doorslaggevende factor

De pre-integratie met de verschillende Adaptive AUTOSAR-leveranciers was een belangrijke reden voor Volvo Group om BlackBerry QNX te selecteren. Dankzij de hoge mate van compatibiliteit met Portable Operating System Interface (POSIX) kunnen developers software schrijven voor een breed scala aan toepassingen. Dat allemaal met één gemeenschappelijke API.

"BlackBerry QNX is een echte partner en geeft ons de basis die we nodig hebben om de veilige voertuigen van morgen te produceren", vertelt Mark Mohr, Senior Vice President Vehicle Technology bij Volvo Group. "BlackBerry is een expert in automotive-uitdagingen op het gebied van elektrisch rijden, automatisering en connectiviteit – en de technische oplossingen die nodig zijn in deze domeinen."

Internationale beschikbaarheid

BlackBerry QNX wordt ingezet door 23 van de 25 grootste EV-fabrikanten, dat is meer dan 68 procent van de markt voor elektrische voertuigen. Daarnaast is de software actief in meer dan 175 miljoen voertuigen wereldwijd. Fundamentele software van BlackBerry QNX is vooraf gecertificeerd volgens vele industriële veiligheidsnormen, waaronder ISO 26262, IEC 61508 en IEC 62304. Ook is deze door de onafhankelijke auditors van TÜV Rheinland erkend als 's werelds eerste ASIL D-veiligheidsgecertificeerde commerciële hypervisor.

"We zijn trots om ons partnership met de Volvo Group verder uit te breiden en te helpen bij het creëren van bedrijfsvoertuigen van wereldklasse", zegt Jörg Zimmer, VP EMEA Sales bij BlackBerry. "OEMs zijn constant op zoek naar het juiste softwarefundament voor een veilige en beveiligde architectuur van de hele truck. Met BlackBerry QNX kunnen we de componenten en functionaliteit leveren die nodig zijn om dit volledig mogelijk te maken."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.