Janneke Niessen en Europese VC's investeren miljoenen in Nederlandse startup SwipeGuide

SwipeGuide crowdsourcet werkinstructies om prestaties van fabrieken wereldwijd te verbeteren

| SwipeGuide | 4 min | 8 april 2021 11:14
Afbeelding: SwipeGuide Founders - Daan Assen & Willemijn Schneyder | Copyright: Techleap
  • B2B SaaS scaleup SwipeGuide haalt €5M investering binnen onder leiding van Speedinvest en ondersteund door CapitalT, Newion, en Plug and Play Ventures om AI-gedreven kenniscrowdsourcing in de productiesector te verbeteren en de internationale groei te versnellen.
  • PepsiCo, Heineken, ABB en Orkla gebruiken SwipeGuide om cruciale operationele kennis vast te leggen, met elkaar te delen en te verbeteren zodat 30.000 fabrieksarbeiders en field service engineers in 89 landen hun productieprocessen kunnen verbeteren.
  • Door COVID-19 pandemie is de vraag naar gebruiksvriendelijke , slimme software die prestaties binnen fabrieken verbetert, kritische kennis veilig stelt en remote werken mogelijk maakt, drastisch toegenomen (McKinsey, 2021)
SwipeGuide, een in Amsterdam gevestigd B2B SaaS-bedrijf, is het eerste bedrijf in Europa dat op basis van haar eigen technologieën de crowdsourcing van kritische operationele kennis faciliteert om fouten in de uitvoer van taken aan de productielijnen te verminderen en zo de prestaties te verbeteren.

Het industriële technologiebedrijf versnelt haar internationale expansie met een nieuwe financieringsronde van €5 miljoen ($6M) onder leiding van Speedinvest. Het Nederlandse CapitalT, Plug and Play Ventures en de bestaande investeerders Newion en Brumbucks namen ook deel aan de ronde.

Downtime reductie op wereldwijde schaal met de juiste digitale standaarden.

De COVID-19 pandemie heeft de vraag naar gebruiksvriendelijke, slimme tools die de digitalisering van productieprocessen ondersteunen versneld. Grote fabrikanten zoals PepsiCo, Heineken, ABB en Orkla gebruiken SwipeGuide om cruciale operationele processen wereldwijd vast te leggen, te standaardiseren, te schalen en te verbeteren.

Hiermee stellen zij teams op de werkvloer in staat belangrijke handleidingen, operationele routines en procedures eenvoudig te digitaliseren met unieke apps. De gegevens die tijdens de controlemomenten worden verzameld, helpen bij het vastsstellen in hoeverre verbetering mogelijk is en deze op te schalen.

SwipeGuide wordt gebruikt in meer dan 200 fabrieken in 89 landen, met meer dan 30.000 unieke maandelijkse gebruikers die er continu hun operationele prestaties mee verbeteren. "Digitaal standaardwerk is een drijvende kracht achter schaalbare efficiënte productie op alle locaties van PepsiCo. SwipeGuide helpt ons bij het verbeteren van een cultuur van zelfgestuurd leren en operational excellence in alle vestigingen", legt Jose Carlos Matias, MPE Europe van PepsiCo, uit.

"Wij brengen de eenvoud terug in een wereld waar complexiteit nog steeds de norm is. Wist je dat minder dan 2% van de budgetten voor digitale transformatie besteed wordt aan tool die het dagelijkse werk van fabrieksmedewerkers eenvoudiger maakt? Met de focus van SwipeGuide op het slim crowdsourcen van de al aanwezige expertise van eerstelijns werknemers slaan we twee vliegen in een klap: de fabrikant bouwt een centrale digitale kennisbank van bewezen standaarden die de productie efficiënter kan maken, onafhankelijk van ‘de mens’ of de locatie."

"Aan andere kant zorgt het voor de broodnodige erkenning van expertise van engineers en operatoren en zorgen het platform en de apps ervoor dat we hun werk eenvoudiger en leuker maken. De AI-gedreven technologie van ons platform is het belangrijkste onderdeel voor het identificeren en opschalen van de kritische kennis die zorgt voor de beste prestaties en minder uitval," zegt SwipeGuide's CEO en oprichter Willemijn Schneyder.

Internationale focus op groei

Deze investeringsronde wordt geleid door de Europese durfkapitalist Speedinvest. "Willemijn Schneyder, Daan Assen en hun team hebben een krachtig platform gebouwd dat de prestaties op de werkvloer verbetert. We zijn ervan overtuigd dat SwipeGuide een game-changer is voor productiebedrijven overal ter wereld," zegt Marie-Hélène Ametsreiter, lead partner van het Speedinvest Industrial Tech team over hun beslissing om te investeren in de veelbelovende B2B SaaS-onderneming. Het portfolio van Speedinvest omvat snelgroeiende technologiebedrijven zoals TWAICE, crate.io, TIER Mobility, en Senseforce.

Co-investeerder CapitalT is een voorstander van diversiteit in teams en helpt bedrijven als WizeNoze en Codegem om innovatieve ideeën sneller op te schalen. "SwipeGuide loopt voorop in de digitale transformatie van producenten en speelt een sleutelrol op het kruispunt van onderwijs en toekomst van arbeid. Hun oplossing draagt bij tot vermindering van fouten en uitval en daardoor tot meer duurzaamheid. We waren erg onder de indruk van de oprichters en het gehele team en we zijn ervan overtuigd dat zij van SwipeGuide een succesvolle internationale speler zullen maken," aldus Janneke Niessen, oprichter en partner bij CapitalT.

Ook Plug and Play Ventures uit Silicon Valley en bestaande investeerder Newion participeren in de ronde. "SwipeGuide's intuïtieve instructietechnologie stelt iedere eerstelijnswerknemer in staat om content te digitaliseren en helpt productiebedrijven om operationele kennis te schalen en efficiëntie in fabrieken te behalen. Dit maakt SwipeGuide een fantastische aanvulling op het Plug and Play-portfolio en ons internationale partnernetwerk, waarmee we de overgang naar industry 4.0 versnellen," aldus Timo Linneman van Plug and Play Ventures.

SwipeGuide werkt vanuit Amsterdam en Chicago en het bedrijf streeft naar een verdubbeling van het aantal medewerkers in 2021. Marie-Hélène Ametsreiter - lead partner van het Speedinvest Industrial Tech-team dat de digitalisering van Europa's Industrial Tech sector ondersteunt en Janneke Niessen - oprichter en partner bij CapitalT en meervoudig ondernemer - treden toe tot de Raad van Bestuur.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SwipeGuide
SwipeGuide is de vervanger van dikke klappers met A4-papier vol werkinstructies. Via slimme, visuele stap-voor-stap instructies op de smartphone, tablet of digitale bril wil het bedrijf digitale instructies op de werkvloer introduceren. Dit soort instructies helpt monteurs, engineers, operators en field-service technici van fabrieken en machines om nieuwe, onregelmatige of complexe taken snel en foutloos uit te voeren.
Meer over SwipeGuide
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.