Slimmer grensbeheer geleverd door Thales voor Schengengebied en op Spaanse luchthavens

Binnen een minuut worden niet-Europeanen geregistreerd en wordt hun identiteit geverifieerd

| Thales | 3 min | 08 april 2021 11:31
Copyright: Thales
  • Binnen een minuut worden niet-Europeanen geregistreerd en wordt hun identiteit geverifieerd bij Thales-kiosken op Franse en Spaanse luchthavens, treinstations en havens.
  • De expertise van Thales op het gebied van identiteitsdocumentverificatie en biometrie zorgt voor een veilige oplossing die tegelijkertijd een optimale gebruikerservaring biedt.
  • Slimme toegang verbetert het grenscontroleproces met een grotere flexibiliteit en veiligheid.
Thales is door het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken geselecteerd om een biometrische in- en uitreisoplossing te leveren bij verschillende grensdoorlaatposten. Frankrijk wordt hierdoor uitgerust met een biometrische oplossing om zijn lucht-, land- en zeegrenzen te beveiligen. In 2022 moeten de lidstaten van het Schengengebied, waaronder ook Nederland valt, beschikken over een biometrisch in- en uitreissysteem om niet-Europese burgers te registreren die de EU in willen reizen. In overeenstemming met de richtlijn van de Europese Commissie, gaat Frankrijk de oplossing inzetten om niet-Schengenbezoekers in staat te stellen hun identiteit snel en veilig te registreren, inclusief hun biometrische gegevens (vingerafdruk en gezichtsbiometrie).

“Dit nieuwe Europese in- en uitreissysteem vormt een grote uitdaging voor de lidstaten. Enerzijds moeten ze in 2022 klaar zijn en voldoen aan de regelgeving; anderzijds worden ze geconfronteerd met de operationele realiteit en het feit dat er jaarlijks miljoenen mensen gebruik maken van het systeem, voor wie we een zo vlot mogelijke ervaring willen bieden. De expertise van Thales op het gebied van identiteits- en grensbeheer biedt ons technologische betrouwbaarheid, zonder dat we een keuze hoeven te maken tussen veiligheid en gebruiksgemak”, aldus het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Slimme toegang luchthavens Spanje

Ook in Spanje wordt Thales, in dit geval samen met Inetum, Europees leider in digitale diensten en oplossingen, verantwoordelijk voor grensbeheer. De partijen voorzien de luchthavens van Valencia en Bilbao van meer dan 45 Automatic Border Control-poorten (ABC Gates) die gebruikmaken van gezichtsherkenning en automatische documentverificatie. Thales is verantwoordelijk voor de identiteitsverificatie en slimme toegangscontrole, terwijl Inetum handmatige verificateurs en het realtime monitoringsysteem implementeert. Deze automatische controles verbeteren de flexibiliteit, veiligheid en gemak bij het uitvoeren van biometrische identiteitscontroles in de politiedatabases. Agenten behouden de volledige controle over de operaties en kunnen indien nodig extra beveiligingscontroles uitvoeren.

Deze nieuwe slimme toegangspunten zijn al sinds juli in gebruik op de luchthavens van Valencia en Bilbao, waar passagiers al een grotere wendbaarheid hebben kunnen verifiëren. De luchthaven van Fuerteventura bevindt zich momenteel ook in de implementatiefase en krijgt 36 ABC-poorten.

“De door Thales vervaardigde grenskiosken en toegangspoorten zijn uitgerust met onze technologieën voor het creëren en verifiëren van identiteit. Ze zijn gebaseerd op software die is geoptimaliseerd voor snelle controles van de authenticiteit van een document en intelligente detectie van elke poging tot identiteitsfraude. We zijn daarom in staat om hoogwaardige tools te ontwikkelen om Frankrijk en Spanje te ondersteunen, zonder de veiligheid en bescherming van reizigersgegevens in gevaar te brengen”, aldus Youzec Kurp, SVP Identity and Biometrics Solutions bij Thales.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Thales
Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.