HMD Global introduceert nieuw portfolio Nokia-telefoons volgens ‘love it, trust it, keep it’ missie

Het Finse bedrijf stimuleert consumenten om hun telefoon langer te houden

| HMD Global | 5 min | 09 april 2021 10:53
Copyright: HMD Global
  • X-serie: Nokia X20 en Nokia X10 - verfijnde kwaliteit en gebruikservaring, drie jaar garantie en inclusief 100% composteerbare smartphonehoes
  • G-serie: Nokia G20 en Nokia G10 - innovatieve functies in het vertrouwde kwalitatieve Finse design ondersteund door de langste batterijlevensduur ooit
  • C-serie: Nokia C200 en Nokia C100 - bereikbare smartphones met alle essentiële functies en kenmerkende duurzaamheid. De C-series worden voorlopig niet in de Benelux gelanceerd, omdat eind deze maand eerst nog de Nokia 1.4 (2/32) arriveert. Dit model krijgt twee jaar OS upgrades én de maandelijkse security updates gedurende drie jaar, terwijl dit bij de C-reeks een kwartaalupdate is wat security betreft
HMD Global, home of Nokia phones, maakt zes nieuwe smartphones bekend en introduceert tevens een nieuwe naamgeving voor het portfolio. De Nokia X-serie vormt het topsegment, de G-serie valt in het middensegment en de C-serie omvat instapmodellen. Met aandacht voor beveiliging, kwaliteit en de belofte om gedurende drie jaar de nieuwste software te leveren, kiest HMD Global bewust voor duurzaamheid en smartphones die lang blijven meegaan.

X-serie: Nokia X20 en Nokia X10

De X-serie staat aan de top van het nieuwe portfolio en wordt gelanceerd met de Nokia X20 en Nokia X10. Naast de kenmerkende duurzaamheid van Nokia-telefoons geldt voor deze range de 3-3-3 belofte: kopers ontvangen drie jaar security updates, drie jaar OS upgrades en drie jaar garantie (wat de industrienorm van twee jaar overtreft). HMD Global wil op deze manier duurzame consumptie aanmoedigen, de productlevenscyclus verlengen en e-waste verminderen.

De Nokia X20 en Nokia X10 draaien op de pure Android One-interface en worden geleverd met Android 11. Beide worden aangedreven door het nieuwste Qualcomm Snapdragon 480 5G Mobile Platform dat wereldwijd 5G biedt. De befaamde ZEISS Optics en innovatieve AI-oplossingen vormen de kern van een veelzijdig scala aan fotografie-opties. De Nokia X20 en X10 hebben een breed 6,67" full HD+ punch-hole-scherm.

X-serie smartphones worden geleverd zonder lader, waarmee HMD Global een bijdrage wil leveren aan de vermindering van de grote hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door telefoon opladers. De USB-kabel wordt wel nog meegeleverd, de lader wordt apart verkocht via Nokia.com. De opbrengst van deze verkoop komt volledig ten goede aan CLEAR RIVERS, een Nederlandse non-profitorganisatie die zich inzet om plastic afval uit internationale waterwegen te verwijderen. Wel inbegrepen is een 100% composteerbare case om de smartphone te beschermen en daarmee de levensduur te verlengen.

De Nokia X20 heeft een 32MP frontcamera en 64MP quad camera aan de achterzijde. De gloednieuwe Dual Sight-functie activeert twee camera's tegelijk, zodat gebruikers meerdere kanten of meerdere invalshoeken kunnen vastleggen. Tevens biedt de smartphone een groot aantal opties om foto's te personaliseren en creatief te bewerken. De Nokia X10 is voorzien van een 48MP quad-camera met Cinematic-opname, die wordt aangevuld met een reeks professionele bewerkingstools.
imageimage
Figuur 1: Nokia X10 en Nokia X20.

G-serie: Nokia G20 en Nokia G10

De G-serie staat voor de perfecte balans tussen specificaties en betaalbaarheid. HMD Global lanceert in deze reeks de Nokia G20 en Nokia G10. Beide telefoons hebben een batterijduur van drie dagen - de langste ooit op een Nokia-smartphone.
De Nokia G-series worden ondersteund door drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates en twee jaar lang OS upgrades. Ze zijn tevens uitgerust met de kenmerkende lange levensduur, verbeterde beveiliging dankzij gezichts- en vingerafdruk-ontgrendeling en een indrukwekkend 6,5" teardrop-display met een handige helderheidsboost.

De Nokia G20 is een creatieve studio voor onderweg, met een verbluffende 48MP camera, veel opslagruimte en OZO surround audio. De Nokia G10 heeft een drievoudige camera aan de achterzijde en geavanceerde beeldverwerking met AI-verbeterde opnamemodi, zelfs in lastige omstandigheden met weinig licht.
imageimage
Figuur 2: Nokia G10 en Nokia G20.

HMD Mobile bouwt voort op succes HMD Connect

Naast de smartphone-introducties lanceert HMD Global een gloednieuw mobiel netwerk, HMD Mobile, waarmee het eenvoud en waarde biedt aan mobiele klanten. Met de lancering bouwt HMD Global verder op het succes van HMD Connect, de wereldwijde roamingoplossing die het in 2020 lanceerde. Het is een volgende stap in de groei naar een one-stop-shop voor zowel toestellen als alle bijbehorende diensten. HMD Mobile lanceert deze maand in het Verenigd Koninkrijk, waarna een geleidelijke wereldwijde uitrol volgt.

Nokia audio-accessoirelijn uitgebreid met Nokia Lite Earbuds (BH-205)

Nokia Lite Earbuds (BH-205) zijn voorzien van easy-to-learn touch controls voor muziek, spraakassistent en oproepen. Uitgerust met hetzelfde premium design en indrukwekkende batterijduur als Nokia-telefoons, zorgt het zakformaat hoesje voor zes extra oplaadbeurten. Het equivalent is 36 uur muziek afspelen, bijna het dubbele van de industriestandaard.

Prijzen en beschikbaarheid

  • De Nokia X20 is vanaf midden mei verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Midnight Sun en Nordic Blue en in de configuratie 8/128GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 379.

  • De Nokia X10 is vanaf de eerste helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Forest en Snow en in de configuraties 6/64 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 309 en 6/128 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 349.

  • De Nokia G20 is vanaf de tweede helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Night en Glacier en in de configuratie 4/64 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 169.

  • De Nokia G10 is vanaf de tweede helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Night en Dusk en in de configuratie 3/32 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 139.

  • De Nokia Lite Earbuds (BH-205) zijn vanaf midden juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Polar Sea en Charcoal voor een gemiddelde verkoopprijs van € 49.

"Als Fins bedrijf is onze benadering van technologie en zakendoen gericht op de mens, en dat wordt weerspiegeld in deze nieuwe smartphone-reeks", zegt Florian Seiche, CEO bij HMD Global. "We willen dat mensen van hun telefoon houden: ‘love it’. Daarnaast willen we dat consumenten erop kunnen vertrouwen dat security centraal staat en daarom worden Nokia-smartphones geleverd met beveiligings- en software-updates voor extra gemoedsrust: ‘trust it’. En we willen dat mensen hun telefoon langer houden, wat mogelijk wordt gemaakt door onze kenmerkende duurzaamheid: ‘keep it’."

"Met de introductie van deze nieuwe toestellen vervolledigen we opnieuw ons portfolio. De nieuwe naamgeving geeft consumenten een beter overzicht in de belofte die wij als enige Europese speler maken naar de klant: Europese degelijkheid, wat consumenten al jaren van Nokia verwachten, een langjarig upgrade beleid en een maandelijkse security update waardoor toestellen langer in gebruik kunnen blijven zonder in te boeten op kwaliteit en veiligheid. Op deze manier willen we duurzame consumptie aanmoedigen, de levenscyclus van producten verlengen en met de X-series nu ook bijdragen aan het verminderen van e-waste," voegt Stefan De Clerck, General Manager HMD Global Benelux en Frankrijk, toe.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HMD Global

HMD Global is het huis van de Nokia-telefoons. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Meer over HMD Global

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.