Equinix breidt uit in Amsterdam om te voldoen aan toenemende vraag naar interconnectie

Investering van 63 miljoen dollar in AM7 breidt capaciteit voor digitale ecosystemen uit

| Equinix | 5 min | 09 april 2021 11:03
Copyright: Equinix
Equinix, Inc., 's werelds digitale infrastructuurbedrijf, heeft de derde fase van de uitbreiding van Equinix' AM7 International Business Exchange in Amsterdam voltooid. De investering van 63 miljoen dollar verhoogt de capaciteit om de verdere digitalisering van lokale en internationale klanten te ondersteunen. Tot nu toe heeft Equinix meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in zijn datacenters in Amsterdam.

Equinix blijft investeren in Nederland om de technologische ontwikkelingen in verschillende sectoren te ondersteunen, waaronder de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, content- & digitale mediasector, en de publieke sector. Het genereren en analyseren van data in deze sectoren neemt snel toe, waardoor de behoefte aan het verminderen van complexiteit ook groeit. Een traditionele netwerkarchitectuur volstaat hiervoor niet langer; organisaties hebben uitgebreide digitale architecturen nodig om efficiëntere toegang te krijgen tot data en deze eenvoudiger op te slaan, uit te wisselen en te analyseren.

In het licht van de COVID-19-pandemie, is de urgentie voor digitale leiders om ervoor te zorgen dat hun bedrijven over robuuste digitale infrastructuren en strategieën beschikken, groter dan ooit. Om een concurrentievoordeel te behalen, is het voor hen van groot belang om directe en veilige verbinding te kunnen maken met zakelijke ecosystemen. De vraag naar digitale dienstverleners neemt toe en IT-leiders zien interconnectie hierbij als de sleutelfactor in de digitale transformatie. Op een digitaal knooppunt zoals AM7 in Amsterdam, waar veel interconnectiepartijen het hart van de groeiende ecosystemen vormen, bestaat een voortdurende behoefte aan digitale uitbreiding.

Highlights/Key facts

  • Nederland heeft een volwassen digitale infrastructuur en een sterk ontwikkeld datacenterlandschap, met een strategische geografische ligging die sterke connectiviteitsroutes biedt naar landen over de hele wereld. Het nieuwe tijdperk van digitale handel heeft ertoe geleid dat Internet Exchanges, clouds, netwerken en dienstverleners ervoor hebben gekozen om via de Amsterdamse datacenters van Equinix verbinding te maken met cruciale wereldwijde ecosystemen.

  • Equinix ondersteunt de digitale economie van Amsterdam door verder te investeren in zijn capaciteit om groeiende bedrijfsecosystemen te hosten, zodat bedrijven hun digitale infrastructuur kunnen implementeren, uitbreiden en verbeteren. De voltooiing van fase drie van AM7 zal meer dan 4.125 vierkante meter en 1.420 cabinets toevoegen aan de bestaande site, waardoor de totale capaciteit op 11.600 vierkante meter neerkomt.

  • Macro-economische trends en de opkomst van COVID-19 hebben gezorgd voor andere business- en consumentenbehoeften. Dit maakt dat de interconnectiebandbreedte – de capaciteit voor private datauitwisseling – volgens de Global Interconnection Index van Equinix tot 2023 met 45 procent per jaar groeien.

  • Equinix werkt samen met enterprises om de overgang naar digitale infrastructuurmodellen te vereenvoudigen zodat zij voorbereid zijn op de toekomst. Met Equinix Fabric™ en Network Edge van Equinix kunnen digitale leiders een netwerk ontwerpen met de flexibiliteit die nodig is om in te spelen op steeds dynamischere bedrijfsomgevingen. Zo kunnen bedrijven op een snelle en schaalbare manier, rechtstreeks en veilig verbinding maken met partners, verkopers en klanten. Verder slaat Equinix Metal een brug tussen de publieke cloud en colocatie. Dit maakt het een essentieel hulpmiddel voor applicatieaanbieders en developers.

  • Als wereldleider op het gebied van digitale infrastructuur werkt Equinix aan een duurzamere digitale wereld door zijn impact op het milieu, de maatschappij en corporate governance proactief aan te pakken. AM7 is gebouwd volgens de wereldwijd gestelde milieunormen en zal daardoor behoren tot een van de meest energie-efficiënte datacenters ter wereld. Het datacenter is zo ontworpen dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de plaatselijke milieuomstandigheden en biedt daarnaast zogenaamde ‘co-benefits’ aan de lokale Amsterdamse gemeenschap. Milieu-initiatieven op de locatie zijn onder meer de overdracht van restwarmte naar het front of house-kantoor van de derde fase van AM7 en het gebruik van hybride droge koelers voor energie- en waterefficiënte koeling. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen om restwarmte aan te sluiten op een laagtemperatuur warmtenet voor verwarming van woningen en bedrijven in Amsterdam Zuidoost.

Quotes

  • Michiel Eielts, Managing Director, Nederland, Equinix: "Het belang van digitalisering is voor iedereen duidelijk geworden, zeker tijdens de COVID-19-crisis. Nederland omarmt digitalisering en interconnectie, nu de directe uitwisseling van gegevens tussen organisaties steeds belangrijker is geworden. Amsterdam is een van de meest cloud-dichte steden van Europa met een hoge connectiviteit, die verbindingen biedt met lage latency naar de rest van de wereld. AM7 is een ultramodern datacenter en ligt op een belangrijke locatie in Europa. Hiermee kunnen we netwerken, cloud- en serviceproviders ondersteunen, op een duurzame en energie-efficiënte manier – dat vinden we heel belangrijk. Rijke connectiviteit is het fundament van succesvolle bedrijfsecosystemen, waarmee ecosysteempartners zich kunnen ontwikkelen en groeien, terwijl ze elkaar ook versterken. AM7 vormt de kern van de Equinix Southeast-campus, dat een belangrijk knooppunt vormt in de internationale digitale infrastructuur die bedrijven vandaag de dag nodig hebben."
  • Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix: "We zijn blij om de voltooiing van deze nieuwste uitbreiding in Amsterdam aan te kunnen kondigen. Met deze investering kunnen we nog meer klanten bedienen en hen ondersteunen met sterk onderling verbonden ecosystemen op Platform Equinix®. De uitbreiding van AM7, op een strategische hublocatie, moet Nederlandse organisaties ondersteunen bij hun digitale transformatie en hen verder helpen in de wereldwijde digitale economie in deze uitdagende tijden."
  • Stijn Grove, Managing Director, Dutch Datacenter Association: "Het is de afgelopen periode nog duidelijker geworden dat datacenters een onmisbare schakel zijn in onze digitaal transformerende economie en samenleving. Amsterdam heeft een cruciale rol te spelen als een belangrijk digitaal knooppunt en de toegangspoort tot Europa. AM7 biedt nieuwe mogelijkheden voor de uitbreiding van digitale ecosystemen en laat ook zien dat Equinix zich inzet om hun datacenters zo duurzaam mogelijk in te richten."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.